Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

jona 07:11, 25 cze 2017

ryska napisał(a)
Joanno toż to stary sprawdzony duet. Może nudny ale mnie on zachwyca.
Dziękuję i macham na dobranoc Ewy-Nallar astrami

Wiem, że duet wypróbowany, ale nieodmiennie powoduje zachwyt . Trochę tak jak ze starymi dobrze znanymi piosenkami.
Astry też urocze
ryska 13:27, 25 cze 2017

Nallar napisał(a)
To te z za płotu Szkoda że tak szybko przekwitają.

Tak to ten aster zza płota Twojego alpejski chyba się nazywa?
Powojnik Dark Eyes na tle wiciokrzewu zaostrzonego (do tego drugiego przylatuje fruczak gołąbek ) i sąsiadowego winogrona chorego.
ryska 13:30, 25 cze 2017

paniprzyroda napisał(a)
Różyczka śliczna. Sadzonkowania lawendy nie zazdroszczę, małe sadzonki trzeba przycinać, by się rozkrzewiły. Jeśli nie zależy Ci na ilości doniczek, posadź po kilka sadzonek razem

Już wsadzone, do wielodoniczki z 30 miejscami i do dużej zbiorczo plus reszta na rabatach. Razem wyszło 69 sztuk. Wiadomo, że docelowo przeżyje parę sztuk.
Będzie jak znalazł jak plany modernizacji podwórka wypalą.
Dziękuję za rady, będę je uszczykiwać

ryska 13:34, 25 cze 2017

zoja napisał(a)
zdjęcia cudowne
jak poszło pikowanie lawendy?

Dziękuję Ci bardzo
Poszło szybko, najwięcej czasu zajęło mi szukanie miejsca na te, które nie zmieściły się w doniczkach. Doniczki zaniosłam do szklarni, niech maluchy się grzeją

ryska 13:44, 25 cze 2017

eda napisał(a)
Piękne widoki i różyczki prześliczne moje ulubione kolorki łososiowa herbaciana są takie delikatne...szkoda pszczółek mam nadzieje że się wszystko ułoży Renatko buziaki zostawiam

Kwiaty wszelakie lubię, owady też Dlatego zaciekawił mnie ten ze zdjęcia.
Wychowałam się z pszczołami, mój Dziadek miał kilkanaście uli, brałam udział w odwirowywaniu miodu, pracach porządkowych przy ulach, na ile to było możliwe, bo zmarł jak ja miałam 14 lat. Tata niby kontynuował praktykę ale krótko, bo pszczoły uciekły. Pozostał sentyment i smaki
Również buziaki wysyłam i fotkę Jak widać zbiory lnu mi się szykują

ryska 13:50, 25 cze 2017

jona napisał(a)

Wiem, że duet wypróbowany, ale nieodmiennie powoduje zachwyt . Trochę tak jak ze starymi dobrze znanymi piosenkami.
Astry też urocze

Już powoli heliotrop zaczyna swój pokaz a tymczasem zobacz co dziś wypatrzyłam.
To Alionushka, taka urocza Od razu przypomniał mi się obrazek, który wstawiłaś niedawno u siebie i który mnie zachwycił.

Jana 14:07, 25 cze 2017

Urocze fotki
anabuko1 18:24, 25 cze 2017

Ładniutkie kwitnienia
Czytam o tym sadzonkowaniu lawendy..-69 sztuk!!
WAW!!
alez pracy ..
Pracusiu, życzę aby więcej było przyjętych sztuk, a nie tylko kilka
ryska 20:47, 25 cze 2017

Jana napisał(a)
Urocze fotki

urocze, kolejny powojnik bylinowy zaszczycił mnie dzwoneczkiem. Tym razem Alba.
ryska 20:53, 25 cze 2017

anabuko1 napisał(a)
Ładniutkie kwitnienia
Czytam o tym sadzonkowaniu lawendy..-69 sztuk!!
WAW!!
alez pracy ..
Pracusiu, życzę aby więcej było przyjętych sztuk, a nie tylko kilka

Jest jeszcze parę roślin, które kwitną a nie mają fotki
Gdyby wszystkie się przyjęły to będę miała czym się dzielić A to bardzo ładna lawenda z bardzo długimi kłosami w ciemnym kolorze, prawie granatowym. Trochę się pokłada ale jest piękna (u koleżanki w szpalerze).
Takie porównanie zrobiłam moich dwóch pachniuchów.
Chandos Beauty kontra Diamond Eyes
Ta druga kwitnie w bukietach po kilkanaście.