z tych kuleczek będą nowe łopaty ( tzn przyrosty ). opuncja u mnie przezimowała bez problemu. a w przedogródku żółta trytoma tez ładnie odbiła dwoma łodyżkami
wiesz Sebek mój małż mało sie wypowiada w sprawie ogrodu , więc czasem pozwalam mu sobie porządzić , ale mam podobne zdanie jak ty. zastanawiam się tylko , bo u mnie już za pstrokato . na fotkach nie widać , ale sam widziałeś że raczej to potrzeba więcej zielni jak czerwieni.
z drugiej strony zaś mam czerwonego klona i rośnie sobie bez żadnej mojej pielęgnacji i interwencji wiosennych . takiego bezproblemowca potrzebuję
Witaj Alino
Piękny masz ogród. Bardzo ciekawie wykorzystane rośliny w połączeniu z kamieniem. Chętnie bym skorzystała z Twojego doświadczenia jeżeli pozwolisz. Modernizuję obecnie ogród ale chcę uniknąć wrażenia, że to jest coś tak zupełnie na nowo ( myślę, że się nie wyrażam zbyt precyzyjnie, ale inaczej nie umiem tego opisać). Zakładam rabatę z różanecznikami. Czy Twoja Fothergilla rośnie razem z różanecznikami? czy ma takie same potrzeby? Jaki odmiany różaneczników polecałabyś na rabatę o szerokości 3m na 2 m. Jest częściowo nasłoneczniona. Ogrodnik proponuje mi aby wysypać tę rabatę żwirem a moja intuicja podpowiada, że raczej kora, Jakie roślinki sprawdziły Ci się w połączeniu z różanecznikami. Widzisz jaki ze mnie początkujący ogrodnik. Pozdrawiam Beata