Sabinko, witam się u Ciebie. Gratuluję przeprowadzki do swojego domu. Dużo z tym bałaganu, ale wszystko na pewno cieszy. Ogródek rozpoczyna swoje życie, ale wierzę, że dużo będzie się u Ciebie działo.
Sabinko.
Każda ilość jest dobra. Ja podałem Ci normy z ogrodów angielskich w których po raz pierwszy przy zagospodarowaniu terenu tamtejszy ogrodnik wprowadza do gleby substancję organiczną i minerały. Mączka bazaltowa nie przemieszcza się w glebie, dlatego późniejsze jej uzupełnianie jest bardzo utrudnione.
Witam My już pięć lat mieszkamy na swoim właśnie jesteśmy w trakcie malowania itd a parapetówki bardzo miło wspominam Pozdrawiam serdecznie Piękne żurawki
A u mnie nic się nie dzieje. Tylko fotki w locie robię. Urlooopuuuuu....
Mała jarzmianka, w tym roku sadzona jako towarzystwo dla piwoni. Zachwyca mnie swą delikatnością i pięknem.
Wrzosy, wrzosy... zdecydowanie ich za mało.
Na jutro w planach dużo prac ogrodowych zaplanowanych. Tylko żeby pogoda dopisała, bo w ciagu tygodnia licho z tego typu pracami.
Codziennie stałym punktem ostatnio jest chodzenie pod krzaczki na maliny i pomidory Syn sasiadów też się nieraz załapuje i wymiana międzysiatkowa działa