Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa symfonia

Ogrodowa symfonia

inag 23:26, 01 kwi 2015

A ja właśnie zrobiłam głupotę i za wcześnie obcięłam rozplenice Teraz bardzo się boję czy nie przemarzły...Głupia zawsze się pospieszę...
Sabina76 21:10, 05 kwi 2015

Dla Wszystkich składam życzenia Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych, Smacznego Jajka oraz mokrego Śmigusa Dyngusa

Sabina76 23:06, 11 kwi 2015

Nareszcie zrobiło się ciepło, a więc dzisiaj z posiłkami (moimi rodzicami) cały dzień spędziliśmy w ogrodzie Prawie wszystko zostało zasilone, przycięte, podlane. O pieleniu nie warto wspominać, bo to jest u mnie walka z wiatrakami - bez kostki i bez trawnika, za to piaseczek i kobierzec z chwaściorów. Ale oczywiście zaatakowaliśmy je ręcznie i z pomocą dziabki.
Na koniec dnia spotkała mnie jeszcze miła niespodzianka - dostałam prezent od sąsiada. Dwa nowiutenkie zapakowane sekatory: nożycowy i kowadełkowy. Tak bez okazji Tylko sąsiadka jest chętna na moją pomoc - chce żebym przycięła jej tujki w kulkę, a ja raptem drugą w swoim życiu przycięłam dwa dni temu. Ech, może dam radę

I na koniec fotka wygrzewającego się lokatora mojego ogródeczka
inag 23:25, 11 kwi 2015

Kawał roboty zrobiliście! Fajnie, że masz pomoc. To bardzo dużo..
A tujkami się nie stresuj Dasz radę! Fachowiec przecież jesteś!
inag 23:26, 11 kwi 2015

Zapomniałam dopisać, że jaszczurki uwielbiam!
Viola 00:44, 12 kwi 2015

Zazdroszczę Ci takiego lokatora w ogródku, ale jakbym zobaczyła to bym się chyba wystraszyła. Wyglada jak ten smok z wyspy Komodo
A w jakim kolorze berberysy chcesz kupic?
inag 08:35, 12 kwi 2015

No coś Ty Viola - one słodkie są i kochane Do smoków im daleko
Karol99 09:09, 12 kwi 2015

Faktycznie, dużo pracy wczoraj zrobiliście.
A tuje obetniesz świetnie.
Sabina76 13:07, 12 kwi 2015

inag napisał(a)
No coś Ty Viola - one słodkie są i kochane Do smoków im daleko

Może i daleko, ale głaskać nie będę Zawsze mnie jednak cieszą takie zwierzaki w ogrodzie

Viola napisał(a)
Zazdroszczę Ci takiego lokatora w ogródku, ale jakbym zobaczyła to bym się chyba wystraszyła. Wyglada jak ten smok z wyspy Komodo
A w jakim kolorze berberysy chcesz kupic?

Ja wołałam do M., żeby przyszedł zobaczyć "legwana" ha ha... na szczęście wiedział o co chodzi Trochę mnie już zna
Jaszczurki goszczą u nas od początku, a raz nawet mieliśmy zaskrońca. Akcja z nim była niezła, ale to już dłuższa historia i raczej do opowiedzenia niż do pisania

Co do berberysów to myślałam o kolumnowych i coś w kolorze pomarańczowo-czerwonym. Może nawet bardziej pomarańczowym.
Sabina76 13:08, 12 kwi 2015

Karol99 napisał(a)
Faktycznie, dużo pracy wczoraj zrobiliście.
A tuje obetniesz świetnie.

Dziękuję Karolu, że wierzysz w moje siły, ale wiesz u siebie tnie się odważnie Najwyżej już drugiego razu cięcia u sąsiadów nie będzie