Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 19:52, 30 wrz 2014

A się nie dziwię że się pogubilas Sama się gubię czasem Zamówiłam Giardine, bez wnikania już w plusy i minusy. 7 sztuk, co 80cm posadze. Piękna jest, dołoże powojnik.. I będę kopczykowac. A jak będzie miało byc -29 to będę sie martwić I coś na nia zarzuce
kosolka 19:58, 30 wrz 2014

Teraz jeszcze tylko rewolucja na rabacie pod domem, gdy przyjdą róże.. Oby pogoda byla ładna pod koniec października!! Muszę wykopać tę które są, część dac teściowej, resztę zostawić - na kolejną rabate (gdzieś zadoluje tymczasowo) no i posadzić te które kupilam. 10 The Fairy, 11 Artemis pod dom, 7 Giardiny przy tarasie, 3 Pomponelle i brakująca Bonica i Pastella na rabate.
baraga1904 20:00, 30 wrz 2014

...z Artemis będziesz bardzo zadowolona...
BusyBee 20:10, 30 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Teraz jeszcze tylko rewolucja na rabacie pod domem, gdy przyjdą róże.. Oby pogoda byla ładna pod koniec października!! Muszę wykopać tę które są, część dac teściowej, resztę zostawić - na kolejną rabate (gdzieś zadoluje tymczasowo) no i posadzić te które kupilam. 10 The Fairy, 11 Artemis pod dom, 7 Giardiny przy tarasie, 3 Pomponelle i brakująca Bonica i Pastella na rabate.

Świetne te różane zakupy wszystkie róże takie wyjątkowe wybrałaś...i o wszystkich z nich myślę!!.....tylko raczej nie w takich ilościach... bardzo jestem ciekawa jak, i w jakim towarzystwie to posadzisz...będę zaglądać...

A z pnących jednak Giardina..... już widzę tę pergolę przy Twoim tarasie...
pasjonatkaam... 22:20, 30 wrz 2014

Kosolko,a planujesz od tej ulicy obsadzić się szmaragdami albo innymi iglaczkami?
Przy domu też bym coś większego posadziła..
kosolka 22:30, 30 wrz 2014

Ewka- tak... Opisałam na zdjęciu czego nie widać oczywiście Jest tylko linia czarna Jakis żywopłot zielony na pewno, może cisy.. Zreszta widać jaki tam bajzel jeszcze.. No i płot kiedyś będzie mam nadzieję A przy domu- to co masz na myśli? Na tej rabacie która będę zmieniać, czy między różami?
kosolka 22:31, 30 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Świetne te różane zakupy wszystkie róże takie wyjątkowe wybrałaś...i o wszystkich z nich myślę!!.....tylko raczej nie w takich ilościach... bardzo jestem ciekawa jak, i w jakim towarzystwie to posadzisz...będę zaglądać...

A z pnących jednak Giardina..... już widzę tę pergolę przy Twoim tarasie...

Zaglądaj, będziemy razem kombinować Ja u Ciebie codziennie czytam, tylko jakoś pisanie mniej mi wychodzi
kosolka 22:33, 30 wrz 2014

baraga1904 napisał(a)
...z Artemis będziesz bardzo zadowolona...

Też tak myślę Same pozytywne rzeczy o niej czytam
pasjonatkaam... 22:40, 30 wrz 2014

Sama nie mam pojecia ale coś wiekszego mam na mysli.Może jakieś iglaczki kolumnowe ?Dodadzą elegancji i nie zabiorą dużo miejsca..Nie mam pojecia jakie grzewa lubisz.Podpytaj madrzejszych w tym temacie ale mnie u Ciebie brakuje mocnego akcentu,czegoś wyższego,żebyście mieli trochę prywatności.Pomyśl.
pasjonatkaam... 22:44, 30 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Rabata do przeróbki na wiosnę. Budleja sie wyprowadzi, hortensje porozsadzam i ogólny chaos trzeba uporządkowac. Derenie zostaną, tylko będą przycinane, iglaki też zostają, i obwódka z hostów (host? )

Rabata zimozielona, narysowałam tuję (najprawdopodobniej, jakąś żółto-zieloną) której jeszcze nie ma. WIosną dorzucę jakieś byliny, z 2-3 gatunki.

Tu Kosolko gdzie masz ta rynnę schodząca do dołu bym posadziła cos kolumnowego zeby ją zasłonić np trzy sztuki i każda innego rozmiaru..?