Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 22:59, 30 wrz 2014

Rynna oczywiście jest tak tymczasowo, żeby nie było Ale- tam w załomie jest okno łazienkowe, nie mogę go zasłonić. Jednak to co powiedziałas przemyśle. Już myślę Jak to ja.. Od frontu będzie się jeszcze dużo działo w przyszłości, na pewno zielony żywopłot, ogrodzenie, jakieś drzewka na przedplociu. Wzdłuż podjazdu z obu jego stron drzewka, pod nimi rabata- będą oddzielać ogród od wjazdu. Z tyłu, tam gdzie cytowalas, brakuje mi też w tej chwili wyższego akcentu. Mam tam dwie tuje, kaline i jasminowca, no i derenie.. Tego nie widać jeszcze, ale urosną. Tylko hort i rh muszę uporządkować, no i inne małe rośliny tworzące chaos Być może rzeczywiście przed naroznikiem dam jeszcze jeden wyższy punkt, tak by nie zasłanial okna. A pod oknem łazienkowy rosną parzydła, jakoś tu mnie nie powalają, choć ogólnie potrafią być piękne. Dałaś mi powód do rozmyślań, Masz rację, dzięki
pasjonatkaam... 08:17, 01 paź 2014

Dlatego napisałam Olu o kolumnowych bo nie zdominują Ci tej rabatki przy domu.Tak sie domyslałam własnie ze w tym załomie jest łazienka ale to okienko wychodzi na bok więc myślę,że jak posadzisz te smukłe kolumienki z przodu to nie bedzie kłopotu.Moim zdaniem będzie elegancko
Kasial 12:37, 01 paź 2014

kosolka napisał(a)
Zamówiłam resztę róż. Nie wiem czy mówić M. za jaką kwotę paczki przyjdą, bo czasem mnie z domu z walizką wypuści.. To było ostatnie tegoroczne zamówienie. Ostatnie tegoroczne zakupy W OGOLE.

haha Ola mówiłam, że jeszcze coś zakupisz

Moje koty skutecznie pozbywają się nornic. mogę wypożyczyć na weekend

Zima musi być sroga i wymrozić całe zło robalowe!

Ale zakupy z różami zrobiłaś na bogato Jakby Twój mąż wystawił walizki mogę Cie przenocować kilka dni A tak poważnie to już czekam na zdjęcia Twoich różanych rabat
Pszczelarnia 12:47, 01 paź 2014

kosolka napisał(a)
Teraz jeszcze tylko rewolucja na rabacie pod domem, gdy przyjdą róże.. Oby pogoda byla ładna pod koniec października!! Muszę wykopać tę które są, część dac teściowej, resztę zostawić - na kolejną rabate (gdzieś zadoluje tymczasowo) no i posadzić te które kupilam. 10 The Fairy, 11 Artemis pod dom, 7 Giardiny przy tarasie, 3 Pomponelle i brakująca Bonica i Pastella na rabate.

Olu, to mi się podoba. Ależ rozmach. Same fajne róże. Ja też zamówiłam sobie troszkę, więcej niż troszkę, bo w 3 miejscach - szkółkach.
Dogadane.
kosolka 12:49, 01 paź 2014

No właśnie te zdjęcia ani teraz, ani te późniejsze jak przyjdą róże, nie są, ani nie beda spektakularne. No bo części roślin nie widać nawet (karpy, cebule) a róże będą kikutkami Za to mam nadzieję ze od wiosny będzie już cieszyć oko conieco
Dzięki za ofertę noclegową Obym nie musiala tłuc się do Kielc i to z różami
Dla zorientowanych w temacie Ola vs rozchodniki - będę miała rozchodnik Matronę. Od Ewy Pszczelarni Pierwszy krok, na próbę
kosolka 13:03, 01 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Olu, to mi się podoba. Ależ rozmach. Same fajne róże. Ja też zamówiłam sobie troszkę, więcej niż troszkę, bo w 3 miejscach - szkółkach.
Dogadane.

Och, żeby mój M. z takim entuzjazmem przyjął mój "rozmach"! Oprócz tych zamówionych, przyjdzie jeszcze 5 szt od Robaczka Nie pamiętam teraz nazw ale napiszę na pewno!
Kasial 14:13, 01 paź 2014

Ola ja chętnie przyjmę również i Twoje róże
A co do rozchodników to ja nijak nie mogę się do nich przekonać.
ModraSowa 16:42, 01 paź 2014

Witaj Olu. Wpadłam do Ciebie z czystej ciekawości
Przeczytałam kilka ostatnich wpisów i widzę ,ze tak jak ja żyjesz teraz różami. chyba zdecyduję się kupić chociaż na jedną sztukę The Fairy żeby zobaczyć jaki ma naprawdę kolor
W miarę możliwości postaram się dowiedzieć o Tobie więcej
Pozdrawiam Cię
kosolka 20:47, 01 paź 2014

Doszłam do wniosku, niestety, że nie ma we mnie za grosz projektanta. Tak sobie debatuję, kombinuję, obmyslam... I nic mi z tego nie wychodzi
pasjonatkaam... 21:38, 01 paź 2014

kosolka napisał(a)
Doszłam do wniosku, niestety, że nie ma we mnie za grosz projektanta. Tak sobie debatuję, kombinuję, obmyslam... I nic mi z tego nie wychodzi

Olu nikt sie projektantem nie rodzi Ja też dumam obmyślam,koncepcje się zmieniają,poprzedni plan działki już dawno mam nieaktualny.Teraz skupiam się nad tym jak wykonać dobrze prace w przyszłym sezonie,gdzie ścieżki i z czego,czy kłaść siatkę przeciwko kretom zanim posieje trawę,czy robić nawadnianie,z czego taras?Rośliny zostawiam na potem jak już będą ostatecznie wyznaczone rabaty.
Powoli nam się w głowach wszystko poukłada.