Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

beata_kulesza 15:30, 24 lut 2015

ja też czekam kiedy będzie już można wyjść z sekatorem i ciachnąć tu i tam
marta_d 15:33, 24 lut 2015

Ja to wiedziałam kiedy przyjść wiosna pełną gębą tak uroczo wyglądają przebiśniegi a ja dałn w przydomowym nie mam tylko kępkę w zakładzie, trzeba będzie na jesień się zaopatrzyć rh piękny i bujny czy stosujesz jakieś specjalne zabiegi żeby był taki gęsty od dołu ? ja tylko obrywam te przekwitłe kwiaty wg wskazówek Danusi, co chyba też robisz bo widać po ilości pączków kwiatowych u mnie naliczyłam max 2 ale dobre i to piękny jest ten rh!!
kosolka 15:38, 24 lut 2015

Martuś - Mam 5 rh. Obrywałam przekwitnięte kwiatostany. Trzy sa takie ładne, kuleczki, gęste, a jeden rośnie drzewiasto ostatni jest taki sobie Nic z nimi oprócz tego obrywania nie robię...
Gdybys miala ochotę na przebiśniegi, to mam opcję na sporo cebulek i mogłabym Ci wyslać Tylko nie wiem kiedy najprędzej można je wykopać. W zeszłym roku wykopywałam latem I zakwitły. U mnie i u jednej z forumowiczek której wysyłalam tez. A słyszałam że nie zawsze tak sie dzieje..

Beatko - jeszcze nic nie cięłaś?
kosolka 16:08, 24 lut 2015

Kto wie w jakich odległościach od siebie sadzić Ice Dance?

Przeglądam trawki. W takim próbnym zamówieniu wpisałam 20 szt ice dance, 5 szt Variegatusa i 10 szt ML. Stwierdziłam ze na cienista rabatę (powinnam po wszytkich dyskusjach pisać półcienistą ) dam variegatusy. Waldek pisał że jasne lepiej zniosą półcień, no i myslę że w tym miejscu nie powinny wyrosnąc na takie kolosy. ML pójda na rabatę z vanilkami, może jeden jeszcze na półcienistą. Ice dance pod pergolę i część pod hortensje ogrodowe. No. Ale pare złotówek potrzeba
lojalna_ 16:15, 24 lut 2015

Szalenstwo u Ciebie ...wiosna pełną geba ja tez tak chce juz!

Fajnie oko nacieszyc
Kasya 16:29, 24 lut 2015

kosolka napisał(a)
teraz juz coraz bardziej się chce! Moje otuliny będa w pogotowiu. Różnie to bywa.. Ale już korci poobrywanie suchych badylków, poprzycinanie uschniętych bylin.. Popielenie (próbowałam coś dzisiaj, ale moje ciepłolubne paluchy nie dały rady - 10 min i zdrętwiały ).. Dużo by wymieniać. Musze oberwać jeszcze liście z róż pnących. To nie będzie akurat przyjemna robota..

Pozdrawiam Beatko!

Dokładnie jak u mnie
A kiedy pryskasz miedzianem ?
kosolka 17:10, 24 lut 2015

Pytałam Waldka czy juz mogę. Pogoda taka teoretycznie w miarę..
Sabina76 20:02, 24 lut 2015

kosolka napisał(a)

Nie, nie! Pisałaś o zimozielonych- czy lepiej je tam dać, czy pergole, to pomyślałam że częściowo możesz ją przyslonic czymś wysokim zimozielonym z przodu.

Wiem Olu o co chodziło Ice dance pod pergolą myślałam o Tobie

Też wyczekuję na ruszenie z opryskiem miedzianem. Nadal jednak u nas w nocy są przymrozki. Pięknie wszystko już wychodzi w kosolkowie Co dzień robię obchód u siebie i idzie to woooolnooo. Dziękuję za propozycję wysłania nasionek. Spróbuję jeszcze w tym tygodniu u siebie - może coś przyszło. Nie chciałabym Cię fatygotac dla 2 paczek W razie czego, dam znac Powiedz mi tylko czy na werbenę jest już za późno?
kosolka 20:10, 24 lut 2015

Sabinko, to się dogadalysmy
Wystarczyło trochę deszczyku plus brak przymrozku i już przyspieszyły wszystkie kwiatki- wariatki
Co do fatygowania.. Wiesz.. Ja zawsze chętnie, pod jakimkolwiek pretekstem udaje się do sklepu z roślinkami No problem, jakby co.
Pytasz o werbene- a ja to robię pierwszy raz.. Ale tak sobie myślę- czemu miałoby być za późno? Najwyżej ciut później zakwitnie.. Ale czy dobrze myślę?.. Moja jutro nowinę folia, bo już mnie wkurza Taki leń. Nie lubię leni
Sabina76 20:37, 24 lut 2015

kosolka napisał(a)

Co do fatygowania.. Wiesz.. Ja zawsze chętnie, pod jakimkolwiek pretekstem udaje się do sklepu z roślinkami No problem, jakby co.

Też tak mam Mój M już nawet nie protestuje,że jadąc do domu tak jeszcze wiesz mężuś gdzie....

A co do leniuchów. Przyznam się, że ja do swoich roślinek gadam, macam Ech, poza tym co całkiem normalnie

Odezwę się z tymi nasionkami.