Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 20:16, 22 lut 2015

Przedwczoraj Ale dziś wydawanie urodzinowej kasy.. Więc dziekuje serdecznie
Toszka 20:28, 22 lut 2015

No to mam zaległosci...

Olu, zdrowia, sił i anielskiej cierpliwości ci życzę
Ala106 20:32, 22 lut 2015

Zaległe ale serdeczne życzenia urodzinowe .
Zakupy cudne.
kosolka 20:32, 22 lut 2015

Dziekuje Toszeńko, zwłaszcza za to ostatnie życzenie!
kosolka 20:33, 22 lut 2015

Reniu, dziękuję! Zakupy cudne, oby tylko im się u mnie spodobało!
Iwk4 21:05, 22 lut 2015

Olu, pozdrawiam niedzielnie. Jutro poczytam, więcej czasu będę miała
Viola 22:46, 22 lut 2015

Toszka napisał(a)
W kwestii obornika - jeśli obornik jest dojrzały, to śmiało można przekopać i sadzić. Część zostawić sobie do podsypania w dołki np. pod pomidory. Jeśli obornik niedojrzały to trzeba go albo na kompost dorzucić, albo gdzieś złożyć na boku. Na przyszłą wiosnę będzie jak się patrzy.
Dojrzały obornik jest pachnący (no, nie wierzę, że to piszę), pulchny, sypki i wygląda jak torf. Nie sposób się pomylić.

Violu, jeszcze w nocy mamy przymrozki (dziś ma być minus 3 i śnieg) za wcześnie, za zimno na oprysk. Drzewo jeśli opatulone, to tak je zostaw. To najgroźniejsza jest teraz taka temperatura - w dzień 10, a w nocy -3.

Dzięki Toszko, ja jak na szpilkach siedzę bo we wtorek wieczór wyjeżdżam. Nie będzie mnie do połowy marca I kto oprysk zrobi M. powiedział, że zrobi, ale ja przecież lepiej
A obornik trzeba powąchać i pomacać
Sabina76 23:09, 22 lut 2015

Olu, Najlepsze życzenia urodzinowe!! Pięknie wydałaś kasę urodzinową. Widzę,że nie tylko ja tak mam Bardzo ciekawy powojnik zakupiłaś - Princess Diana. Będę podpatrywac jak u Ciebie rośnie. Kusi...
kosolka 09:02, 23 lut 2015

Viola- Ty mi powiedz czy na wyjeździe internet będziesz miała!? Bo smutno mi tu będzie!

Sabinko, pokochałam te dzwoneczki jak tylko je zobaczyłam! Więcej jest takich powojnikow, o takich kwiatach, podobał mi się jeszcze Rooguchi ale na razie nie mam gdzie go posadzić.

I informuje wszem i wobec, że u nas są już żurawie Słyszałam wczoraj i dziś rano, M.widział. Hura!! Uwielbiam ich krzyki
MirellaB 10:42, 23 lut 2015

Olu piszesz clematis montana do bluszczu i winobluszczu na blaszak. A ja mam bluszcz i winobluszcz przy płocie. Mogę ten clematis przy płocie też dać, czy on raczej nadaje się przy ścianach? Bardzo mi się podobają te kwiatki. A czy on jest zimozielony?