Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 17:23, 28 lip 2014

Witam, witam Przemku! Po Kubusiowie łaziłam jakiś czas temu, ale muszę wrócić. Do Ciebie zaglądam często. Taki tam ład i porządek, i tyle pięknych kolorów, ze można się pozytywnie nastroić i uporządkować myśli A u nas działamy na ile siły i potrfel pozwalają No bo w końcu im więcej uda nam się do jesieni, tym piękniej będzie wiosną
Pozdrawiam!
Gardener27 17:38, 28 lip 2014

Bardzo dziękuje za słowa uznania Coś mi mówi że Twój ogród będzie inspiracją dla kolejnych pokoleń Siły można zawsze z siebie wykrzesać, czas też by się wygospodarowało ale gorzej z tymi finansami Nigdy nie podliczałem ile rocznie wydaje na rośliny ale chyba ładna sumka by się uzbierała a może z drugiej strony to dobrze że tego nie liczę Jesienią trzeba pomyśleć o cebulowych bo to one wiosną zachwycają paletą barw spragnione po zimie oko
kosolka 19:06, 28 lip 2014

Ja już mam Przemku zamówione cebulki We wrześniu wysyłka.
Gardener27 19:32, 28 lip 2014

A co zamówiłaś ? jeśli możesz zdradzić Niech zgadnę czosnki giganty
katiaxx 19:40, 28 lip 2014

Olu, co do ptaka, dobrze że go zostawiłaś, często rodzice wypychają z gniazda maluchy zanim nauczą się latać, żeby "nauczyć ich życia" - cytat z jakiegoś artykułu, cokolwiek się za tym kryje, doglądają małych, karmią przez ok. 2 tyg. myślę że całkiem prawdopodobne jest że matka nad nim czuwa. Jest opierzony - ma duże szanse.
Ja wczoraj znalazłam niestety martwego, szybko leciał, coś nie wymierzył i uderzył o ścianę budynku, złamał kark , moja córcia go znalazła i b. rozpaczała, całe szczeście dała sobie wmówić że mama po niego przyleci i uleczy, za wcześniej u dzieci na takie smutki.
kosolka 20:19, 28 lip 2014

Katia, coś go skonsumowało Pisałam wczesniej.. Poszłam rano pod to drzewko i były tylko piórka.. No cóż- życie... Ale tak jak mówisz- póki co staram się chronić uczucia moich dzieciaczków. Może nie wszyscy uważają to za dobrą metodę, ale kiedy mi jest smutno, to wyobrażam sobie jak im by było, więc skoro nie trzeba, to im tego oszczędzam..
kosolka 20:51, 28 lip 2014

Przemek - zamówiłam czosnki ale nie giganty. Takie mniejsze, zielono-różowe i trochę większe, niebieskie. Oprócz tego tulipany, liliowce, zawilce, krokusy, śnieżycę letnią i różowe szafirki. Trochę mam jeszcze tegorocznych cebulek - białych tulipanów, niebieskich szafirków, żonkili i hiacyntów. Wszystkie kwiaty będą białe, różowe albo niebieskie.
Gardener27 21:04, 28 lip 2014

Podoba mi się to zamówienie Na bogato Dobra kolorystyka Polecam Ci część cebulowych posadzić do donic i zadołować na zimę Na wiosnę będziesz mieć piękne kompozycje Ja w tym roku na wielkanocne wszystkie skrzynie i donice obsadzone miałem tulipanami

kosolka 21:09, 28 lip 2014

O mamo! Ale ślicznie!!! Ale aż takiej ilości nie zamówiłam żeby mi wystarczyło do donic.. Chociaż znając mnie i tak będę dokupowac gdzies u mnie na miejscu W ubiegłym roku kupowałam m.in. białe zestawy cebul w Lidlu. Śliczne porosły
Gardener27 21:16, 28 lip 2014

W tym roku trochę zaszalałem z tulipanami Spróbuj w jednej doniczce na pewno będziesz bardzo zadowolona bo są dużo wcześniej od tych w gruncie Ja też będę zamawiał cebulowe ale jeszcze sam nie wiem co Mam jeszcze trochę czasu do zastanowienia