Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 07:37, 27 lip 2014

Temat - trawa
To jest trawnik który zaczęliśmy "uzdrawiać".

Dwa tygodnie temu:

Dzisiaj

Az się nie chce wierzyć!
kosolka 07:42, 27 lip 2014

Rabaty.
Ukończone nadawanie kształtu:

Rabatka wokół magnolii (trawa już potraktowana nawozem wczoraj- zobaczymy za tydzien jak będzie wyglądała):

Widok z okna w jadalni
kosolka 07:46, 27 lip 2014

A tu - trawa po odchwaszczaniu.. Mamy taki pas trawnika, przed domem niestety, który został opanowany przez rdest ptasi no i inne diabelstwa też są oczywiście, ale rdest jest wstrętny! To miejsce, w którym rok temu był wkopywany kabel od prądu. Wczoraj zaczęłam usuwać chwasty. Wygląda okropnie. Jednak nie dam rady z gęstszej trawy powykopywać tego rdestu. Konieczny bedzie pewnie oprysk.
Tak wygląda odchwaszczone miejsce:

Ale po sukcesie uzdrawiania trawnika jaki pokazałam w pierwszym poście, jestem dobrej myśli
kosolka 08:01, 27 lip 2014

Asiu - spróbuję w takim razie powstawiać iglaki. Jakieś mam, czekają na swoją kolej w donicach.
Krakus 08:26, 27 lip 2014

kosolka napisał(a)
Hmmm.. To wizualizacja rabaty.. Z przodu trzmielina, dalej hortensje, za nimi krzewuszki (ale musiałam tu dac Pink Prince bo nie było mojej Rumby), alej tawuły. Dodałam cisy, żywotniki i cyprysiki. Po prawej dereń elegantssima, po lewej też ale go nie widac Jak te iglaki się mają do tej rabaty?

nie bede sie dalej upierać ze krzewuszek nie bedzie widać..
ale napisze Ci jakie plusy zauważylem w tej rabacie...krzewuszki Ci zakwitna wiosną, beda cieszyc kwiatem a ja juz przekwitna to zostana zasloniete przez hortensje i one zrobia spektakl fajnie że wrzuciłas iglaki bo jak pisała Asiach w zimie tez nie bedzie nudno
09:05, 27 lip 2014
Dzień dobry Kosolku
Co zrobiłaś,że trawa teraz tak fajnie wygląda? Mojemu chciałabym zafundować lifting,biedula już ma swoje lata
Rabata podoba mi się,krzewuszki to wdzięczne krzewy,mam u siebie kilka rodzajów.

Udanej niedzieli
iwonaal 10:58, 27 lip 2014

kosolka 11:40, 27 lip 2014

Anulka- Wygrabilismy, daliśmy nawóz yara mila complex i codziennie podlewamy.
Krakus 11:42, 27 lip 2014

kosolka napisał(a)
Anulka- Wygrabilismy, daliśmy nawóz yara mila complex i codziennie podlewamy.

Yara mila to niezly nawoz...ja wrzucam pod wszystko 3 razy w roku...max do połowy lipca..
kosolka 12:18, 27 lip 2014

No właśnie niedawno go odkrylismy. Iglaki też w oczach poszły w górę! Drzewka dostały wszystkie, no i trawa wczoraj też już cała.