Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 10:32, 16 lut 2016

Dwie to jakoś mi mało. Tu obrazek jeszcze inny, uwzględniający Twoja propozycję. Wiem, powiecie że jestem nawiedzona, niezdecydowana, marudna i upierdliwa , ale dzięki temu może w końcu do czegoś dojdę.

Na rogu zgodnie z wczesniejsza propozycją Iwonki - hortensje bukietowe. Obwódka bukszpan, przywrotnik miejscami i brązowe trawki. Dwa miskanty albo inne wysokie trawy. Róże i byliny w odcieniach różu i burgundu. Na rogu nie podwójna kulka, tylko za tą dużą widać kolejną na pniu. Żywopłotka tu nie ma, zakolorowałam całkiem. Załóżmy że przerobiony został na kulki..
ren133 10:42, 16 lut 2016

No właśnie z żywopłociku (wysoki jest) zrobisz kulki, kupisz jedynie wypasionego stożka (chyba, że z żywopłotu zrobisz drugiego niższego stożka) i suuuper ta rabata będzie Aaa musiałabyś jeszcze kupić kulki na pniu
kosolka 10:46, 16 lut 2016

Kulki na pniu mogę stopniowo nawet dokupić.. Stożek jedynie, coby juz jakąś robotę zrobił.. Wiadomo że i tak mniejszy niż na fotce
ren133 10:50, 16 lut 2016

Ale pomyśl jeszcze o zrobieniu mniejszego stożka z tego co już masz - 80cm wys to ja ostatnio taki stożek kupiłam za 100zł a Ty mogłabyś sama sobie wypracować.
Musisz sie teraz zorientować w cenach wyższych stożków. Nie wiem jak u Ciebie u mnie jest ch nie drogo ... ale może warto dla takiego efektu zainwestować?
Anda 10:51, 16 lut 2016

Bardzo to ladnie wyglada tak namalowane Fajnie tworzysz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kosolka 10:51, 16 lut 2016

Jeszcze raz zbierzmy trzy opcje.
Żywopłotek i kulki

Stożek i kulki bez żywopłotka

Stożki plus żywopłotek lub bez

Z tych trzech druga podoba mi się najbardziej. Być może to kwestia estetyki rysunku.. ALe - trawy nadadzą lekkości i zwiewności. Kule, stożek i obwódka dadzą wyższe piętro no i zimozieloność.
Anda 10:53, 16 lut 2016

kosolka napisał(a)

Stożek i kulki bez żywopłotka

Z tych trzech druga podoba mi się najbardziej. Być może to kwestia estetyki rysunku.. ALe - trawy nadadzą lekkości i zwiewności. Kule, stożek i obwódka dadzą wyższe piętro no i zimozieloność.

Jestem za ta
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kosolka 10:53, 16 lut 2016

ren133 napisał(a)
Ale pomyśl jeszcze o zrobieniu mniejszego stożka z tego co już masz - 80cm wys to ja ostatnio taki stożek kupiłam za 100zł a Ty mogłabyś sama sobie wypracować.
Musisz sie teraz zorientować w cenach wyższych stożków. Nie wiem jak u Ciebie u mnie jest ch nie drogo ... ale może warto dla takiego efektu zainwestować?

Własnie, muszę się zorientować i w cenach kulek na pniu (chyba jednak iglakowych, nie trzmielinowych) i stożków. No i przyjrzeć się bukszpanom z żywopłotu, żeby ocenic co i ile z nich mogłoby powstac. No i róże ciemnoróżowe musiałabym kupić.
Anda 10:54, 16 lut 2016

A co zrobisz z tym kolkiem przed rabata?
kosolka 10:54, 16 lut 2016

Anda napisał(a)

Jestem za ta

Ja też