Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

violka171 10:01, 11 lut 2017

Gardenarium napisał(a)
Myślałąm że zwariuję. Szukałam po aptekach internetowych w Niemczech Soledum forte 200 mg 100 szt (świetnie myślę) i jest, ale żeby dojść do momentu, czy wysyłają do Polski, trzeba się zarejetsrować i wszystko wypełniać, aby na koniec dowiedzieć się że tylko Niemcy albo Austria a jak już jedną znalazłąm, to swift bank mi nie chce zaakceptować, mówi że nieprawidłowy.
Załamka normalnie Totalna.

Po 2 godz zamawiania wymiękam

Danusiu napisałam na priv,daj znak jak sie uda to kupimy Ci w niemczech
Makao_J 11:30, 11 lut 2017

Danusia to przybij 5. Też z zatokami się męczę. Katar na razie nie ustępuje i zaczyna lecieć krew. A tabletki zwłaszcza wieczorem to garściami bo ból głowy straszny.
Widzę dostałaś przepisy od Justyny. Ja też je dostałam. Myślę że ten wywary czosnkowe będą na katar najlepsze. Zastosuję je wszystkie.

Ciekawie wygląda ten napar z ziemniaków w mundurkach. Warto spróbować. Na mnie leki żadne już nie działają ani Sinupret ani żadne inne polecane - sprawdzałam nie raz. Jedynie antybiotyk ale nie chcę się faszerować.
Rosa 11:56, 11 lut 2017

mnie pomógł stary, prymitywny sumamed przepisany przez laryngologa, miałam stan ropny i groziła mi punkcja. Od 30 lat mam spokój z zatokami, żaden inny antybiotyk nie działał.
Trzeba brać lek osłonowy na żołądek. Już po 3 godzinach jest różnica i ulga. Brałam go 3 dni i to wystarczyło.

Lot samolotem też świetnie działa, różnica ciśnienia. Kiedyś tak leczono koklusz i to skutecznie .

Bogdzia 13:06, 11 lut 2017

A ja smaruję pod nosem masłem , ale musi byc prawdziwe. Co wytre nos to smaruje. Po jednym dniu nie ma nawet najmocniejszego kataru. Masło równiez wdychamy bo topi sie na skórze wiec i inhalacje są.No i żadnych skutków ubocznych. Jeden dzień a czasem tylko kilka smarowan i po kłopocie.Jesli nie pomoże to na pewno masło jest oszukane. Sprawdziłam tysiące razy bo bardzo łatwo się przeziebiam.
No i czekam na pieska.
Basilikum 13:20, 11 lut 2017

i ja czekam na Kreske
violka171 14:26, 11 lut 2017

dziś okupuję O w oczekiwaniu na sunie
Rosa 14:47, 11 lut 2017

Kreska chodź tu do nas psinko!!!!!
(no ile mogą trwać formalności związane z adopcją i zapoznawanie psa z ogrodem?).
My tu już przebieramy nogami z niecierpliwości, wpadamy, sprawdzamy a tu nic, pół trawnika już wydeptaliśmy.
Danusiu, przecież wiesz, że czy chcesz, czy nie, to i tak będzie to ogrodowiskowa pupilka.
Chociaż jedno zdjęcie plissssssssssssss.
A potem cała sesja zdjęciowa
Gardenarium 17:04, 11 lut 2017

Kreska już jest

Jechaliśmy strasznie długo. Z Mielca ją mamy, ze schroniska. Byłam pod wrażeniem ludzi, którzy tam dbają o pieski. Dziś sobota a więc wielu wolontariuszy, każdy piesek wyprowadzony, a Kreska od razu polizała Witka

Podziękowania dla Pana Marka i jego kolegi, widać, że kochają wszystkie psy i bardzo o nie dbają

Poszliśmy na spacer przed wyjazdem. Ona taka ruchliwa i choć mała, to ciągnęła jak wilk Będzie z niej pociecha, poznała już wszystkich sąsiadów, a Kasia z Leonkiem była w odwiedzinach.

To będzie wspaniała towarzyszka w ogrodzie, już to widzę. Wesoła, nie bojąca, i przyjazna. Zaszczekała na psy za płotem

Ponieważ latała jak perszing to nie mogłam nawet dobrego zdjęcia zrobić, ale zdjęcie pamiątkowe ze schroniska będzie opublikowane na stronie schroniska na FB. Podlinkuję jak się ukaże.

Kreska na pierwszym spacerze w Komorowie

Instagram Ogrodowiska
violka171 17:08, 11 lut 2017

O matuniu !!!!!!!!!!!!
jakie cudne umaszczenie na głowie i ogonie
piękna kompozycja
Witaj Kresko wreszcie sie doczekałam
dziekuje Danusiu ,jest piekna
Gardenarium 17:08, 11 lut 2017

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies