Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Marta 23:21, 22 maj 2017

ŚLicznie
Lukasz2013 23:22, 22 maj 2017

U Szefowej zawsze niezapomniane widoczki.
marysiak_020202 10:19, 23 maj 2017

Pani Danusiu a jeśli można zapytać jakie róże, by Pani poleciła z tych różowych odnoście posta który cytuję poniżej . Bo ja jako amator wybrałam "the alwnic rose" i nie wiem czy dobrze i jaką zestawić z nią zgodnie z Pani propozycją. Czy wogóle pomysleć o innych odmianach.

"Pani Danusiu, mam do zagospodarowania rabatę 4 m długa, mam na niej posadzić róże angielskie żółta (thomas) i różowa, wymyśliłam ( nie wiem czy dobrze) że jako tło wsadzę budleję 3 szt ciemny fioletowy. Co według Pani mogłabym dodać do takiej rabaty.

Ta róża ma dość ciemny odcień żółtego, róż z nią źle wygląda. Proponuję mocny róż i jasny róż. Do tego brązowe turzyce Buchanana, astilbe chińskie w lekkim fiolecie, a z tyłu różowe Annabelle ('Invincibelle')
Rozchodniki np. Purple Emperor.

Z Graham Thomas bym zrezygnowała, u mnie wymarzła, ale to dobrze, mam miejsce na inne."
BasiaLT 15:12, 23 maj 2017

Widoki jak zwykle przecudne. Danusiu a jak się zakończyły perypetie z chodnikiem bo coś chyba nie w temacie jestem....
ewsyg 19:30, 23 maj 2017

Danusiu, Twój ogród emanuje harmonią, spokojem i elegancją.
Gardenarium 20:37, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Widoki jak zwykle przecudne. Danusiu a jak się zakończyły perypetie z chodnikiem bo coś chyba nie w temacie jestem....

Odrzucono projekt stary, ma się robić nowy, wycięto wielką topolę. Mamy syf, brud i kurz i bałagan nie z tej ziemi Kawałki gruzu, asfaltu rozesłane gdzieniegdzie.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 00:34, 24 maj 2017

Gardenarium napisał(a)

Odrzucono projekt stary, ma się robić nowy, wycięto wielką topolę. Mamy syf, brud i kurz i bałagan nie z tej ziemi Kawałki gruzu, asfaltu rozesłane gdzieniegdzie.

A budżet obywatelski? Może pod to by podpiął Waszą drogę?
boguslaw_r_ 12:58, 24 maj 2017

Jak zwykle same piękności.
Szkoda, że droga kuleje, nie widać światełka na horyzoncie, taka robota i widoki strasznie irytują i pokazują naszą niemoc, tak nie powinno być,
pozdrawiam

Mylka 09:16, 25 maj 2017

Gardenarium napisał(a)

Tak kochana, mam zamówienie od dwóch wydawnictw, od dwóch lat, na dwie książki... ale żeby je złożyć w całość trzeba pokotem siedzieć przed komputerem, potem 3 miesiące zdjęcia dobierać. Wszystko można by było zrobić, ale są sprawy ważne i ważniejsze.. na razie wybieram te najważniejsze. Tez bym chciała. Ale czas trzeba mieć.

Odpowiedź bardzo mnie cieszy. Skoro myśl o kolejnych książkach kiełkuje to wiem że jak będą sprzyjające okoliczności ujrzy światło dzienne. Niech w takim razie wszystko to co najważniejsze czyli pewnie zdrówko dopisuje, a reszta z czasem się ułoży.
Z pozdrowieniami Ubóstwiam Twój ogród Jak miliony ludzi
marysiak_020202 16:09, 25 maj 2017

Pani Danusiu, proszę mi pomóc z tymi różami jaką odmianę Pani poleca w zestawieniu róż jasny i ciemny.
I jeśli można jeszcze zapytać, to jakie rośliny można dosadzić do funkii i żurawek aby stworzyć piętrowość, bo mam tak szmaragda i niżej funkie i żurawki i jakoś tak łyso mi się wydaje po środku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies