Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Loosiuu 23:00, 21 maj 2018

Trochę mnie nie było na forum, a tu takie cudowności Muszę nadrobić. Gratuluję nowej przestrzeni do działania!
Sebek 23:46, 21 maj 2018

Danusiu i Witku - dziękuje jeszcze raz za wczoraj Nawet nie wiem kiedy mi minęło te pare godzin z Wami
basia3012 00:13, 22 maj 2018

Zaglądam Danusiu do ogrodu nie tylko bukszpanowego codziennie. Od dawna. To dla mnie wzór. No i wreszcie udało mi się zakończyć moją ogrodową rewolucję i teraz już tylko będę pielęgnowała to co posadziłam. Mam jednak kilka problemów i pytań.
1-Posadzone trawy Hakonechloa trochę mi wypadają. Muszę dosadzać nowe. Czy mogę,już po ok miesiącu od posadzenia nawieżć je Florovitem w płynie?
2-Po pierwszym cięciu bukszpanów, które jeszcze nie przypominają kulek opryskałam je od chorób grzybowych. Czy można lub należy dodawać np. do Topsinu lub innego preparatu, naturalny preparat Bioczos.?
3-Czy jeśli będę pryskała od robaków np świerki Conica od przędziorka to mogę dodawać do preparatu na robactwo tez Bioczos?
4-Czy wolno mieszać preparaty na grzyba z preparatami na robaka lub z naturalnym czosnkowym w jednym opryskiwaczu?
5-Czy świerki serbskie, które mają młode przyrosty należy przyciąć teraz aby nabrały "ciała"? Czy nie?
Będę bardzo wdzięczna za rady.
Dzięki za piękne zdjęcia. Cudne są.
pozdrawiam.
06:42, 22 maj 2018
a teraz z niecierpliwością czekamy na trzeci świat relacje z Chelsea))
Gintura 09:18, 22 maj 2018

Pięknie, kolorowo i szczęśliwie. Ideał.

pozdrawiam
Makao_J 15:42, 22 maj 2018

Gardenarium napisał(a)

Danusiu co to za roślina? Widziałam ją dziś u Szmitów ale do nazwy nie mogłam się dobrać. Śliczne białe kwiatki przyciągnęły mój wzrok
Sebek 19:42, 23 maj 2018

Ania - jasminowiec
Makao_J 20:00, 23 maj 2018

Naprawdę? Ale chyba jakaś kolumnowa odmiana, co?
ewelaa74 14:49, 25 maj 2018

Od lat podziwiam Twoją pasję Danusiu. Nie mogę się nadziwić, że można tak się nakręcić ale z czasem sama na tym się łapię, że wracam po pracy i zamiast nastawić zupę, to pierwsze kroki kieruję do ogrodu Daleko mi do Ciebie ale czerpię inspirację...
Tak na marginesie, to osobiście cieszę się, że moje 2 bukszpany zmarzły a nie, że zjadła je ćma bukszpanowa...
Sharlee 10:01, 03 cze 2018

Danusiu jak miło nie tylko czytać, ale i oglądać Cię i słuchać

Pozdrawiam serdecznie!!!