Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Malgosik 10:01, 30 sie 2014

Cudnie!
Sebek 10:17, 30 sie 2014

Danusiu, jak zwykle nas zaskakujesz nowymi połączeniami, nigdy Cię nie dogonimy Będziesz ciąć u siebie bukszpany czy juz jesteś po tym zabiegu?
waldek727 11:33, 30 sie 2014

SylwiaKa napisała:
Danusiu, proszę czy mogłabyś się odnieść do mojego pytania nt. taxus baccata Fastigiata?

Od czwartku 28.08.14 do niedzieli 31.08.14 w Warszawie trwa Międzynarodowa Wystawa ,,Zieleń to życie". Dla profesjonalistów jest to szczególne i bardzo prestiżowe wydarzenie. Danusia podczas tej imprezy spotyka się z osobami zajmującymi się zawodowo roślinami i techniką ogrodniczą a także z całym biznesem związanym z tą branżą. ,,Nasza królowa ogrodów" uczestniczy także w seminariach, konkursach, konferencjach i warsztatach organizowanych na miejscu targów. Przypuszczam, że nie odpuści sobie również spotkania z gwiazdą brytyjskiej sztuki ogrodowej panem Chrisem Beardshaw.
Pełna wrażeń z wystawy powróci na swoje forum i odniesie się zapewne do pozostawionych Jej postów.
Gardenarium 12:48, 30 sie 2014

Jak wiecie w środę byłam w JURY Rośliny Nowości 2014 https://www.ogrodowisko.pl/watek/4840-zielen-to-zycie-2014?page=2

dzisiaj byłam prywatnie. Wróciłam już z wystawy, zrobiłam sporo zdjęć ciekawych aranżacji, spotkałam brytyjskiego projektanta, tuż po wejściu na wystawę oprowadzała go Pani Agnieszka Żukowska, natomiast ja po zrobieniu zdjęć i odwiedzeniu kiermaszu, szybciutko wróciłam, ponieważ dzisiaj mam ważnego i oczekiwanego Gościa, od roku obiecuje nasze progi przekroczyć Wójt Gminy Michałowice i o 13 dzisiaj nastąpi ta chwila
Zobaczy wraz z żoną nasz ogród.

To już za kwadrans, tym sposobem nie będę na wykładach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:01, 30 sie 2014

SylwiaKa napisał(a)
Danusiu czy mogłabyś się wypowiedzieć na temat taxus baccata Fastigiata? Chciałam je posadzić u siebie. Znalazłam fajne okazy wysokie na nieco ponad 2 metry w (chyba) rozsądnej cenie 80zł/szt. Miałyby stanąć obok siebie w trójkącie. I tu mam dylemat bo na stronie związku wyczytałam, że są polecane do strefy 6b a ja mieszkam pod Lublinem czyli 6a. W dodatku działka w szczerym polu. Ryzykować czy dać sobie spokój? Masz może jakieś doświadczenia z tą odmianą? I jeszcze: czy cena za tę wysokość jest ok?

Edytuję: bo może ktoś z Danusinych gości ma tę Fastigiatę u siebie i może coś powiedzieć na jej temat?

Możesz sadzić, ale jak to z roślinami, nic nie jest na sztywno, nic nie jest na pewno. Te strefy to nie całkiem tak od tylu do tylu stopni. Jak w ruletce, a na nic nie ma gwarancji, po prostu posadź i przekonasz się, napisanie że przemarznie, czy że nie przemarznie to nie w mojej gestii jest Ja sadzę i nie patrzę na strefy. Sadzę nawet rośliny z Nowej Zelandii A tym bardziej cis, cisy rosną w Polsce w naturze, a że ten jest żółty, bardziej przez to wymarzający jest.

Instagram Ogrodowiska
bleebla 13:04, 30 sie 2014

Oj to ważne spotkanie. Nie wiem czy można, ale życzę połamania drzewa
monteverde 13:07, 30 sie 2014

Gardenarium napisał(a)
Jak wiecie w środę byłam w JURY Rośliny Nowości 2014 https://www.ogrodowisko.pl/watek/4840-zielen-to-zycie-2014?page=2

dzisiaj byłam prywatnie. Wróciłam już z wystawy, zrobiłam sporo zdjęć ciekawych aranżacji, spotkałam brytyjskiego projektanta, tuż po wejściu na wystawę oprowadzała go Pani Agnieszka Żukowska, natomiast ja po zrobieniu zdjęć i odwiedzeniu kiermaszu, szybciutko wróciłam, ponieważ dzisiaj mam ważnego i oczekiwanego Gościa, od roku obiecuje nasze progi przekroczyć Wójt Gminy Michałowice i o 13 dzisiaj nastąpi ta chwila
Zobaczy wraz z żoną nasz ogród.

To już za kwadrans, tym sposobem nie będę na wykładach.

Miłego i owocnego spotkania
ewakatowice 14:48, 30 sie 2014

Gardenarium napisał(a)

Danusiu,
Zachwycasz minie swoim optymizmem, zaangażowaniem w tylu „sprawach” , dokładnością i nieustannie OGRODEM!
Kobieta XXI – Kobieta Sukcesu, pełna pasji!

Czy to lampa?

Gardenarium 16:29, 30 sie 2014

Nie, to doniczka i kula szklana zielona, od rybaków z Norwegii, mocuje się ją do sieci rybackich Mam ich kilka.

Instagram Ogrodowiska
waldek727 19:59, 30 sie 2014

Danusiu.
Proszę napisz jakie były pierwsze słowa Pana Krzysztofa po obejrzeniu Twojego ogrodu. Powinien być dumny z tego, że na terenie gminy którą zarządza znajduje się ogród który niebawem będą podziwiać mieszkańcy Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii.