Od czwartku 28.08.14 do niedzieli 31.08.14 w Warszawie trwa Międzynarodowa Wystawa ,,Zieleń to życie". Dla profesjonalistów jest to szczególne i bardzo prestiżowe wydarzenie. Danusia podczas tej imprezy spotyka się z osobami zajmującymi się zawodowo roślinami i techniką ogrodniczą a także z całym biznesem związanym z tą branżą. ,,Nasza królowa ogrodów" uczestniczy także w seminariach, konkursach, konferencjach i warsztatach organizowanych na miejscu targów. Przypuszczam, że nie odpuści sobie również spotkania z gwiazdą brytyjskiej sztuki ogrodowej panem Chrisem Beardshaw.
Pełna wrażeń z wystawy powróci na swoje forum i odniesie się zapewne do pozostawionych Jej postów.
dzisiaj byłam prywatnie. Wróciłam już z wystawy, zrobiłam sporo zdjęć ciekawych aranżacji, spotkałam brytyjskiego projektanta, tuż po wejściu na wystawę oprowadzała go Pani Agnieszka Żukowska, natomiast ja po zrobieniu zdjęć i odwiedzeniu kiermaszu, szybciutko wróciłam, ponieważ dzisiaj mam ważnego i oczekiwanego Gościa, od roku obiecuje nasze progi przekroczyć Wójt Gminy Michałowice i o 13 dzisiaj nastąpi ta chwila
Zobaczy wraz z żoną nasz ogród.
To już za kwadrans, tym sposobem nie będę na wykładach.
Możesz sadzić, ale jak to z roślinami, nic nie jest na sztywno, nic nie jest na pewno. Te strefy to nie całkiem tak od tylu do tylu stopni. Jak w ruletce, a na nic nie ma gwarancji, po prostu posadź i przekonasz się, napisanie że przemarznie, czy że nie przemarznie to nie w mojej gestii jest Ja sadzę i nie patrzę na strefy. Sadzę nawet rośliny z Nowej Zelandii A tym bardziej cis, cisy rosną w Polsce w naturze, a że ten jest żółty, bardziej przez to wymarzający jest.
Danusiu.
Proszę napisz jakie były pierwsze słowa Pana Krzysztofa po obejrzeniu Twojego ogrodu. Powinien być dumny z tego, że na terenie gminy którą zarządza znajduje się ogród który niebawem będą podziwiać mieszkańcy Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii.