Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

JulkAd 13:52, 13 paź 2015

No nie chciałabym dzisiaj na zewnątrz pracować. Ale jak mus to mus. Trzymaj się cieplutko
violinek 14:29, 13 paź 2015

Danusiu wlasnie pokazalam Twoja wizytowke mojej sasiadce -70-letniej ogrodniczce ...no cuz ...nie chciala odejsc od kompa ..hahaha
Przekazuje wyrazy uznania i zyczenia zdrowia na kolejne lata
Ps. mialam niezla zabawe , kiedy slyszalam te ochy i achy
Pozdrawiam serdecznie V.
violinek 14:29, 13 paź 2015

Dubelek
Dodam wiec tylko , ze ogrod sasiadki juz dwukrotnie zostal ogloszony najpiekniejszym ogrodem w naszym miasteczku
Pozdrowka V.
Margarete 15:02, 13 paź 2015

I ja wczoraj zrobiłam sobie po pracy leniwe popołudnie.....kominek, kocyk, gazetka i luz....no i tona słodyczy do tego niestety a tak ładnie sie trzymałam z dala od słodkich pokus...ale wczoraj poległam, czytam że nie ja jedna, to pocieszenie . Ogladałam przez okno ogród a w nim zasypane śniegiem krzewy, trawniki i róże (leos i ascot) w śniegowych czapeczkach......dziwnie tak, jeszcze liście na drzewach, jeszcze kwitnie conieco a już w sniegu......
Nie było u nas takiej śnieżycy jak u Agani ale śnieg dość grubą warstwą zalegał w ogrodzie, na samochodach i paraliżował ruch w mieści bo auta na letnich oponach....
Mam nadzieje że to tylko taka "zajawka" zimy i wróci jeszcze złota jesien, musi wrócic bo moje plany ogrodowe nie wykonane....Jedyne pocieszenie z tej wczorajszej sytuacji to to że podlało ogród bo sucho niesamowicie, jeszcze w niedziele podlewałam wężem rabaty jak latem...szkoda mi było roslin.
Pozdrawiam!
Flower1 15:07, 13 paź 2015

U nnie porzadek zrobiony ,cebulowe wsadzone ..dobrze bo dzis pada w koncu od jagodzianki jeszcze nikt nie zginał , uwielbiam jagodzianki
Katkak 16:27, 13 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Hortensjom na pewno będzie lepiej w gruncie a więc Kasiu to dobra decyzja..Na pewno przeżyją, ogać je korą w duże mrozy dla pewności, ale nie teraz, za ciepło.

Z cisem zwłaszcza dużym to bym dała spokój, bo szkoda by było. Lepiej wiosną. Masz go w wątku pokazanego?

Dzięki Daniusiu, uspokoiłaś mnie z tymi hortensjami. Sama je rozmnożyłam, więc są dla mnie podwójnie cenne. Żadna roślinka nie cieszy chyba tak bardzo jak ta samodzielnie wyhodowana .A z cisem zgodnie z Twoją rado wstrzymam się do wiosny, przezorny zawsze... . Pokazywałam go kilka razy, jest u mnie na str. 872.
Katkak 16:29, 13 paź 2015

Gardenarium napisał(a)
Powinnam:

- posadzić cebule do donic
- zebrać liście z trawnika i roślin
- zamieść ulicę
- sprzątnąć garaż
- posegregować śmieci, bo w środę zbierają
- zrobić projekt nowoczesny
- ściąć pomarznięte byliny (zawilce)
- znieść z balkonu to, co oklapło, resztę zamieść, ogarnąć
- posadzić zapasy które mam

Nie robię nic Nie daję przykładu i nie przykładam się.

Haha, to zdrowy objaw Danusiu, każdy może mieć czasem lenia, nawet Szefowa .
Anda 16:41, 13 paź 2015

Jesli nawet Szefowa ma lenia to czuje sie rozgrzeszona U mnie tez jakis leniwy ten dzien. Mialam dzis skosic trawnik przed zima, ale jeszcze poczekam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 17:43, 13 paź 2015

u mnie tez dzis dzien lenistwa. Wczoraj wrocilam z pracy tuz przed 23 co mi sie zdarza z 3 razy w roku. Dzis jestem zmeczona, zakrecona, spiaca. Mam juz ciepla jajecznice zamiast obiadu i zaraz zmykam pod kocyk. Wlacze nawet TV, bo w tym miesiacu jeszcze nie ogladalam.
Kasiek 17:52, 13 paź 2015

To i ja sie przyznam do grzechow
Wykapalam sie w jeziorze i zjadlam 4 kawalki sernika. A co, jak mors eee tfuu jak foczka to na calego
Teraz wygrzewam psy przed kominkiem i popijam goraca czekolade