Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Pszczelarnia 18:59, 12 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Hortensjom na pewno będzie lepiej w gruncie a więc Kasiu to dobra decyzja..Na pewno przeżyją, ogać je korą w duże mrozy dla pewności, ale nie teraz, za ciepło.

Z cisem zwłaszcza dużym to bym dała spokój, bo szkoda by było. Lepiej wiosną. Masz go w wątku pokazanego?

Danusiu, ja nie wytrzymałam i 8 dużych, metrowych cisów przetargałam - wysadziłam z warzywnika. Szybko urosły a ja potrzebuję mieć warzywnik a nie szkółkę cisów. I teraz drżę - . Nie wspomnę o tym, że nie była to duża bryła ziemi. Czasami nawet żadna bryła ziemi.

Prognozy zimowe rozbieżne. Będzie co ma być.
Madzenka 19:42, 12 paź 2015

Ja dzisiaj też zrobiłam wysiadkę. We Wrocławiu zaledwie +3 po 17 było i mżawka.
Popijam winko i wcinam kabanosy Czekam na ocieplenie aby posadzić cebulowe
Gardenarium 19:49, 12 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, ja nie wytrzymałam i 8 dużych, metrowych cisów przetargałam - wysadziłam z warzywnika. Szybko urosły a ja potrzebuję mieć warzywnik a nie szkółkę cisów. I teraz drżę - . Nie wspomnę o tym, że nie była to duża bryła ziemi. Czasami nawet żadna bryła ziemi.

Prognozy zimowe rozbieżne. Będzie co ma być.

Metrowe to jeszcze całkiem malutkie

Nie drżyj, wszak postęp bierze się z tego że ktoś coś robi pod prąd. ja ciągne robię pod prąd Dlatego co ma być to będzie, a będzie dobrze i się przyjmą, będzie ciepło. a ziemia ciepła.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:50, 12 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Ja dzisiaj też zrobiłam wysiadkę. We Wrocławiu zaledwie +3 po 17 było i mżawka.
Popijam winko i wcinam kabanosy Czekam na ocieplenie aby posadzić cebulowe

Ja dzisiaj nie wytrzymałam diety i zjadłam jagodziankę. Winko też chyba wyciągnę.. jak Wicio wróci z siłowni, w sam raz będzie. Na deser do jakiegoś programu na domo. Może jakieś wielkie projekty? Będąc młodą dziewczyną ...lekarką ...budowałam dom..więc mam to w jednym paluszku i uwielbiam. Ale plotę bez sensu jakbym się czegoś najadła..zioło...

Instagram Ogrodowiska
ele2001 19:53, 12 paź 2015

Mi dzisiaj tak się chciało słodkiego że zjadłem pół słoiczka dżemu dodam że też jestem na diecie
Hortensja 19:58, 12 paź 2015

no tak, a ja od jutra nie jem słodyczy - bo dzis już zjadłam czekoladę z orzechami i piję winko.ale od jutra zero słodyczy
Rumianka 21:39, 12 paź 2015

Danusiu, mam pytanie co do lawendy. Jeszcze na szczęście mróz jej nie zaszkodził... Chciałam rozmnożyć, ale nie wiem czy teraz jeszcze będzie odpowiednia pora na taki zabieg. Nie rozmnożyłam jej latem, jakoś tak wyszło, a teraz szkoda mi bardzo, że tego nie zrobiłam. Czy wystarczyłoby posadzić gałązki do doniczek, czy... no właśnie nie wiem co...
makkasia 22:18, 12 paź 2015

To ja mam wysiadkę przymusową ale Danusiu fajnie, ze z Tobą. Zjadłam przed chwilą gorzką z orzechami pół tabliczki. Wina nie mogę bo na ketonalu jestem.
ściskam
weronika77 22:35, 12 paź 2015

Jak dziś szefowa ogłasza wysiadkę, czuję się usprawiedliwiona. Wróciłam z daleka, mam pokręcony czas europejski z zachodnim o 6 godzin, było ciepło dopiero a dziś zima. Zdążyłam zrobić zdjęcia przed śniegiem ale sama ich jeszcze nie widziałam. Zaglądam, co się działo ostatnio na Ogrodowisku.
Pozdrawiam serdecznie.
Sebek 22:55, 12 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Ja dzisiaj nie wytrzymałam diety i zjadłam jagodziankę. Winko też chyba wyciągnę.. jak Wicio wróci z siłowni, w sam raz będzie. Na deser do jakiegoś programu na domo. Może jakieś wielkie projekty? Będąc młodą dziewczyną ...lekarką ...budowałam dom..więc mam to w jednym paluszku i uwielbiam. Ale plotę bez sensu jakbym się czegoś najadła..zioło...

Swoją drogą na Domo mogliby znów puścić Monty'ego... Jednak biorąc pod uwagę moje studia wielkie projekty powinienem oglądać codziennie