Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

sylwia_slomc... 23:36, 12 paź 2015

Gardenarium napisał(a)
No to nieźle..hmm Ja bym się załamała normalnie. i tak jestem załąmana

Danusiu jak jeszcze widno było leżało 10 cm śniegu i ostro sypało dalej, jak zaszłam do ogrodu to się prawie popłakałam , a całe zniszczenia to dopiero będzie widać jak stopnieje. Foty już dodałam
Karabela 07:06, 13 paź 2015

Moje cebule w garażu w komplecie, tez nie mam siły i ochoty na sadzenie... Czapka na głowę, kawa do ogrzania rak i palenie w kominku.... Dołączam do grupy wysiadkowej, bez wina bo córeczkę bym ululala
Napia 07:12, 13 paź 2015

Fajny ten pomysł z wysiadką. Z czekoladą i lampką wina dołączam do grona Ale dopiero wieczorem, bo teraz maszeruję do pracy
Gardenarium 07:36, 13 paź 2015

Rumianka napisał(a)
Danusiu, mam pytanie co do lawendy. Jeszcze na szczęście mróz jej nie zaszkodził... Chciałam rozmnożyć, ale nie wiem czy teraz jeszcze będzie odpowiednia pora na taki zabieg. Nie rozmnożyłam jej latem, jakoś tak wyszło, a teraz szkoda mi bardzo, że tego nie zrobiłam. Czy wystarczyłoby posadzić gałązki do doniczek, czy... no właśnie nie wiem co...

Za późno na sadzonkowanie, a trzymanie w domu czy garażu nie ma sensu, za mało światła. Chyba że masz do dyspozycji szklarnię ogrzewaną, sterowaną.

Takie sadzonki nie mają szans na przetrzymanie zimy w gruncie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:40, 13 paź 2015

ele2001 napisał(a)
Mi dzisiaj tak się chciało słodkiego że zjadłem pół słoiczka dżemu dodam że też jestem na diecie

Trzeba się rozgrzeszyć i od jutra zacząć od nowa, sprawdź na wadze ile przybyło

Instagram Ogrodowiska
Kuba 08:15, 13 paź 2015

no dobra, jak się spowiadamy to ja też: czekolada mnie nie rusza ale ciastka bardzo, potem musowo 40 minut na orbitreku a w nagrodę znowu ciastko i tak w kółko za to jest przyjemnie i bez wyrzutów
Agania 08:31, 13 paź 2015

Gardenarium napisał(a)
29 października 2012 był siarczysty mróz i kupa śniegu, cieszę się że to nie dziś

Prawie tak było wczoraj u nas, bez mrozu, ale z ciężkim i mokrym śniegiem, ratowaliśmy drzewa spod śniegu, przywaliło nawet siedmiometrową tripetalę, podnosiliśmy deliktnie ciężkie gałęzie, a i tak się sporo połamało, taki jeden dzień w roku, może tak w ogrodzie i w okolicy narozrabiać, prądu nie mamy i ja też już wysiadkę mam
Pozdrawiam kominkowo, Danusiu
sylwia_slomc... 10:24, 13 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Ja dzisiaj nie wytrzymałam diety i zjadłam jagodziankę. Winko też chyba wyciągnę.. jak Wicio wróci z siłowni, w sam raz będzie. Na deser do jakiegoś programu na domo. Może jakieś wielkie projekty? Będąc młodą dziewczyną ...lekarką ...budowałam dom..więc mam to w jednym paluszku i uwielbiam. Ale plotę bez sensu jakbym się czegoś najadła..zioło...

Po tym co wczoraj w ogrodzie zastałam to też się na to winko i zioło piszę, pal sześć co na to kardiolog powie trzeba sobie obraz przed oczami poprawić

A czekoladę mleczna wczoraj wmłóciłam całą po takich stresach mus podnieść Mg w organiźmie
JulkAd 11:24, 13 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Ja dzisiaj nie wytrzymałam diety i zjadłam jagodziankę. Winko też chyba wyciągnę.. jak Wicio wróci z siłowni, w sam raz będzie. Na deser do jakiegoś programu na domo. Może jakieś wielkie projekty? Będąc młodą dziewczyną ...lekarką ...budowałam dom..więc mam to w jednym paluszku i uwielbiam. Ale plotę bez sensu jakbym się czegoś najadła..zioło...

U mnie dzisiaj panie różyczki dostały od uczniów, a panowie po ciachu....pomyślałam, że o linię moją dbają, a tu zonk na następnej lekcji mi chłopcy czekoladę przynieśli i co?.....wtranżoliłam na przerwie całą....dobrze, że nie sama jestem w tej diecie

Danusiu u mnie taki ziąb za oknem i w pracy, że w tym tygodniu i ja wysiadkę mam
Gardenarium 12:54, 13 paź 2015

Organizm jeśli się domaga - trzeba mu dać. On wie najlepiej, dlatego jesteśmy wszyscy rozgrzeszeni z tych czekolad, dżemików i jagodzianek A dzisiaj zimnica jak nie wiem co, założyłam dwie pary spodni i ...o zgrozo...czapkę, co ja w czapkach nie chodzę w ogóle Kalosze ocieplane i w drogę

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies