Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Rumianka 19:40, 02 gru 2015

Jak liście rozrzucone są w całym ogrodzie, to wydaje się, że jest tylko trochę, ale po zgrabieniu, ich ilość poprostu przeraża...Znów napracowałaś się, ale to cieszy, prawda?...Kaszebszcze płezdrówczi Danuś...
Gardenarium 19:41, 02 gru 2015

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:42, 02 gru 2015

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:43, 02 gru 2015

Instagram Ogrodowiska
ren133 19:43, 02 gru 2015

Gardenarium napisał(a)

Pięęęęęęekny
19:45, 02 gru 2015
Gardenarium napisał(a)
Potem wyciągnęłam odkurzacz. Odkurzałam długo, zamiatałam, odstawiałam donice spod ściany, ponownie zamiatałam.

Czy ktoś również myśli jak ja?: "Jakże zamiatanie może być ekscytujące".

Po zamiataniu jawi się całkiem inny świat Czysty, ułożony, piękny.

to chyba premiera tego zakątka?...nie pamiętam żebym wcześniej takie widoki widziała

drzewka tu były? ..coś chyba na ścinę domu sąsiada by pasowało dać ...rzeżba?...płaskorzeźba

PS. w domu wystarczy odkurzyć i już nowa jakość życia ...w ogrodzie zamieść ...albo skosić trawnik
Gardenarium 19:50, 02 gru 2015

Katkak napisał(a)
Danusiu to miejsce z leżakami takie fajne, a rzadko je pokazujesz. Powiedz czy Ty masz w ogóle czas na nich poleżeć?

Tak, wieczorami, wtedy zapalam ścianę wodną (teraz bez wody, działa jak kolejne lustro) i cienie bluszczu na ścianie wtedy magicznie wyglądają. Winko i szumi woda, światła rozświetlają ten zakątek. Dodatkowo latarenki ze świecami, uwielbiam je. Noc dla tego miejsca to moja ulubiona pora.

Dzisiaj zastała mnie szarówka, zdjęcia już nieostre.
Powiesiłam pokarm dla ptaków na buku, ale potem przewiesiłam na inne drzewo, dalej od domu. Tutaj zawisną dekoracje świąteczne

Instagram Ogrodowiska
Rumianka 19:50, 02 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
A maryczne buksy, jaczi piankne łezdoby swianteczni, Ty białkłe masz wyzłetłewane rance do tegłe wszetczigłe...
Gardenarium 20:08, 02 gru 2015

eee_taam napisał(a)

to chyba premiera tego zakątka?...nie pamiętam żebym wcześniej takie widoki widziała

drzewka tu były? ..coś chyba na ścinę domu sąsiada by pasowało dać ...rzeżba?...płaskorzeźba

PS. w domu wystarczy odkurzyć i już nowa jakość życia ...w ogrodzie zamieść ...albo skosić trawnik

Były miłorzęby, teraz będą inne drzewa, ale w donicach.

Przycięłam hortensje - były na ścianie większe.
Na cudzej ścianie nie mogę nic powiesić, więc pozostaje wymyślić coś na ramie, którą wbiję w ziemię. Albo donice i drzewa, albo co innego. Ale to mój plan na najbliższy rok. Mam o czym myślec. Teraz musi tak być.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:09, 02 gru 2015

Było tak, ale nie jest

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies