Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 10:10, 10 lis 2014

Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam czerwoności , w końcu sie wybarwiły. Miłego weekendu.

Wszedzie zielono w tym roku jesienia , czytałam artykuł o roslinkach i wybarwieniach to zmartwienia nie ma. tylko dla oczek brak zachwytów

Pozdrawiam
lojalna_ 10:11, 10 lis 2014

Dorota123 napisał(a)
Pięknie uchwyciłaś kolory jesieni.

Dziekuje

Dorotko twoje dodatki jarzebinowe to jest barwa
lojalna_ 10:13, 10 lis 2014

jazzy napisał(a)
Jestem Jolus zachwycona Twoimi barwami jesiennymi widzę, że w kwesti kadrowania również robisz duże postępy a Twój wątek gna na łeb na szyję
Buzial w mżawce

Buziolki jazzy dzis piekna pogoda słoneczko miło nastaja

Komplementa dla Twojej urody całe ogrodowisko obiegły hihihi
lojalna_ 10:16, 10 lis 2014

ewakatowice napisał(a)
Jolcia, widziałam Grujecznik prowadzony geometrycznie…
Zachwycił mnie tak mocno, że z pewnością będzie moim pierwszym zakupem w nowym sezonie…
No chyba, że jeszcze można sadzić

Ewciu zapewnie piekny .....ja nie moge sadzic bo facet z ziemia widział, ze nam zalezy i podwyzszył cene. Nie bierzemy ...znowu szukamy sz...... I nie mam w co drzew wsadzic ....zreszta jeszcze sie zastanawiam co wybrac ...

Buziolki
lojalna_ 10:18, 10 lis 2014

gierczusia napisał(a)

Ozz tego lata szukała grujecznika kolumnowego..był z nim problem , bo zdecydowała sie po niego jechać aż z Krakowa do nas do Żurka..ma mały ogródek , ciut większy od mojego i ten Jej grujecznik nie była z gatunku wielkich

Buziole

Optymistycznie zabrzmiało bardzo optymistycznie ....Kraków mam niedaleko a najwazniejsze ze sa mniejsze okazy

Poszperam dzieki
lojalna_ 10:19, 10 lis 2014

siakowa napisał(a)
jola i jak tam bukszpany? a chcialas je jeszze teraz sadzic?
przylazam sie do zachwytow oczywiacie

Kasiu dzisiaj jade pom12 sztuk i chce je posadzic niech sie dzieje .... Zapowiadaja dobra pogode

Jeszcze raz dzieki
lojalna_ 10:20, 10 lis 2014

gierczusia napisał(a)
Noo właśnie.... Jak tam buksy ???? Bom wielce ciekawa ..

Dzis beda miłego dnia
siakowa 10:23, 10 lis 2014

lojalna_ napisał(a)

Kasiu dzisiaj jade pom12 sztuk i chce je posadzic niech sie dzieje .... Zapowiadaja dobra pogode

Jeszcze raz dzieki

jak Ci nie beda się podobac te co ma wystawione bo one sa brzydsze to poproś żeby Ci ze szkółki przyniosł tam ma ładniejsze o tej porze roku

Pozdrawiam
lojalna_ 10:23, 10 lis 2014

mira napisał(a)
Jolu nie wiem czy dobrze zrozumialam ale masz chyba dylemat czy grujecznik czy klon?
Najlepiej oba bo oba piękne, o grujeczniku mogę powiedzieć że szybko rośnie i w zasadzie nie choruje, pokrój drzewa taki stożkowy ale nie dosłownie, nie chochoł,
a klony mam kapryśne to się nie wypowiadam ale to nie znaczy że ich nie lubię, za nic bym je nie zamieniła
mam nadzieję, że wybaczysz wtrącalstwo

pozdrawiam

Mirko dziekuje za pomocne wiadomosci kochana takiego wtracania mi potrzeba Bardzo........mi sie grujecznik podoba ale z wiosny chce go sadzic bo niestety nie ma ziemi, musze podniesc sporo teren , wiec nie ma do czego wsadzic

Czy klony japonskie tez sa takie na ten macznik chetne bo mam klonika japonskiego ......

Buziolki mocne dzieki za informacje
lojalna_ 10:26, 10 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Jolu, podobały mi się klony, ale szybko łapią mączniaka. W szkółce oglądałam jesienią, każdemu coś było. Mój mały klon czerwony też zaatakowany, zgubił wszystkie listki, zniechęciło mnie to do nich. Grujecznik cudny jesienią, ale co z jego wielkością? Choć Małgosik stwierdziła, że skoro u mnie w ogródku rośnie dąb, to wszystko może. A ja sobie myślę, że ostatecznie, jak będzie za duży i nie dam sobie z nim rady, to trudno, wymienię i trochę opału za 20 lat pozyskam. Mam 2 miejsca, gdzie chciałabym ładne drzewa: typuję na ambrowca i chyba grujecznik będzie wiosną. No i wzdłuż żywopłotu 3 wiśnie Umbry

Podoba mi sie Twoje podejscie inaczej nie sprawdze jak nie posadze .....umbry to tez bardzo chce miec

Amrowca juz nie zmieszcze bo albo grujecznik albo ambrowiec no coz mało miejsca

Ciekawa jestem Twoich wiosennych nasadzen kurcze bedzie sie działo ...