Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

zawitka 10:40, 08 lis 2014

A czy ten berberys to kolumnowy jakiś podaj nazeę jak możesz ????
jazzy 11:09, 08 lis 2014

Jestem Jolus zachwycona Twoimi barwami jesiennymi widzę, że w kwesti kadrowania również robisz duże postępy a Twój wątek gna na łeb na szyję
Buzial w mżawce
ewakatowice 14:11, 08 lis 2014

Jolcia, widziałam Grujecznik prowadzony geometrycznie…
Zachwycił mnie tak mocno, że z pewnością będzie moim pierwszym zakupem w nowym sezonie…
No chyba, że jeszcze można sadzić
gierczusia 14:17, 08 lis 2014

BusyBee napisał(a)

Poczytałam o tych drzewkowych dylematach...Zawsze kłopot z tymi drzewami, trudno się zdecydować, bo to inwestycja na lata...warto ja dobrze przemyśleć...
Mnie też się grujecznik podoba, ale zawsze widzę go jako krzew raczej...czy gdzieś widziałaś na drzewko poprowadzony??? ciekawa jestem jaki wysoki wyrasta...

Ozz tego lata szukała grujecznika kolumnowego..był z nim problem , bo zdecydowała sie po niego jechać aż z Krakowa do nas do Żurka..ma mały ogródek , ciut większy od mojego i ten Jej grujecznik nie była z gatunku wielkich

Buziole
siakowa 14:22, 08 lis 2014

jola i jak tam bukszpany? a chcialas je jeszze teraz sadzic?
przylazam sie do zachwytow oczywiacie
gierczusia 14:25, 08 lis 2014

Noo właśnie.... Jak tam buksy ???? Bom wielce ciekawa ..
mira 15:51, 08 lis 2014

ewakatowice napisał(a)
Jolcia, widziałam Grujecznik prowadzony geometrycznie…
Zachwycił mnie tak mocno, że z pewnością będzie moim pierwszym zakupem w nowym sezonie…
No chyba, że jeszcze można sadzić

że się wtrącę - można jak masz dobre szkółki to ładny kupisz nie są drogie - u mnie to już pewnie tylko choinki sprzedają

-przepraszam za wtrącanie - ale ja rozumię pilną potrzebę sadzenia
mira 15:59, 08 lis 2014

Jolu nie wiem czy dobrze zrozumialam ale masz chyba dylemat czy grujecznik czy klon?
Najlepiej oba bo oba piękne, o grujeczniku mogę powiedzieć że szybko rośnie i w zasadzie nie choruje, pokrój drzewa taki stożkowy ale nie dosłownie, nie chochoł,
a klony mam kapryśne to się nie wypowiadam ale to nie znaczy że ich nie lubię, za nic bym je nie zamieniła
mam nadzieję, że wybaczysz wtrącalstwo

pozdrawiam
Ewkakonewka 19:11, 09 lis 2014

Listę podpisuję
Iwk4 20:21, 09 lis 2014

Jolu, podobały mi się klony, ale szybko łapią mączniaka. W szkółce oglądałam jesienią, każdemu coś było. Mój mały klon czerwony też zaatakowany, zgubił wszystkie listki, zniechęciło mnie to do nich. Grujecznik cudny jesienią, ale co z jego wielkością? Choć Małgosik stwierdziła, że skoro u mnie w ogródku rośnie dąb, to wszystko może. A ja sobie myślę, że ostatecznie, jak będzie za duży i nie dam sobie z nim rady, to trudno, wymienię i trochę opału za 20 lat pozyskam. Mam 2 miejsca, gdzie chciałabym ładne drzewa: typuję na ambrowca i chyba grujecznik będzie wiosną. No i wzdłuż żywopłotu 3 wiśnie Umbry