Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 07:36, 04 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
I wydaje mi się, ze berberysy tez za blisko choinek, nazwy nie pamiętam jakie to

Tak berberysa odsune , nazwe pisałam na poprzedniej stronie a na tym ipadzie nie potrafie tego przekleic jak bede miała chwilke napisze jeszzcze raz.
lojalna_ 07:37, 04 paź 2014

gierczusia napisał(a)
Alleee się dzieje normalnie robota wre , zakupy udane..nic tylko czekać i kibicować żeby rosło

Buziole

Ps.też mam berberysy

Najwiecej ruchów wykonuje przy ustawianiu roslin juz setny raz cos zmieniam a sasiedzi kiwaja głowami ...jakby oni to nosili
lojalna_ 07:39, 04 paź 2014

Loosiuu napisał(a)
Przesuń wszystko bardziej do przodu, bo nie zostawiłaś miejsca na żywopłoty, a one muszą mieć przestrzeń, bo się brzydkie zrobią. Buki co najmniej 1,5-2 m do przodu.

Rozmawiałam z Danusia o odstepie buków od zywopłotu i znalazłam jej fotke z cisowym zywoplotem i bukiem stoi on bardzo blisko i sobie nie przeszkadzaja

Dzieki za padasz kazda rada sie przyda
lojalna_ 07:41, 04 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jola ale zakupy Normalnie kofam takie szaleństwo Jak to nie widać??Widać już jak pienknie będzie Buziam

Pozdrawiam Cie milutko
jazzy 08:28, 04 paź 2014

A co ci Twoi sąsiedzi tacy zaangażowani? Zawolaj ich niech przestawiają donice a Ty tylko stój i palcem dyryguj
lojalna_ 09:17, 04 paź 2014

jazzy napisał(a)
A co ci Twoi sąsiedzi tacy zaangażowani? Zawolaj ich niech przestawiają donice a Ty tylko stój i palcem dyryguj

A powiem Ci ogólnie trudno... Zas mi moje obrzepołki nie przyjachały ale mamy pecha do tej ekipy jak ich wywalimy to lezymy a zdzierzyc ich nie moge i co tu poczac .....

Brakuje mi ogromnej ilosci bukszpanu .... Powiem Ci ze trudno mi cos znalezc ..... U Kapiasa były tylko takie małe krzaczki za 10 zeta nie było kul ani stozków nic. Bedzie to musiało poczekac do wiosny szkoda .... Jak byłam u Kulasa w Mikołowie to marnosc straszna te bukszpany az strach kupowac .... A jak nie miałam ogrodu to wszedzie takie pieknosci byly zycie ...
BusyBee 09:29, 04 paź 2014

Poczytałam wszystko dokładnie Jolu i widzę,że masz problem z tymi nasadzeniami...
..nie stresuj się...i tak będziesz przesadzać to wiosną...
...mówię tak, bo u większości z nas tak jest...

...najważniejsze, abyś mądrze posadziła duże rośliny takie jak buki...ja dałabym je trochę do przodu jednak...żeby dla roślin zdrowiej było i nie musiały ze sobą konkurować...i optycznie ....żeby po prostu oddech był...Reszta roślinek- takie "michałki" to łatwe do przesadzenia...

.... poustawiaj jeszcze raz...berberysy koniecznie trochę do przodu...te rozplenice przed nimi jakoś mi nie pasują...
...czy te wrzosy mają byś w końcu po prostej?? - to co narysowała Danusia bardzo mi się podoba...łamie wprawdzie proste linie, ale myślę, że to dobrze...chyba, że chcesz koniecznie tylko geometrycznie...

Ja osobiście, przy takim braku konkretnej koncepcji, nie spieszyłabym się z tą drobnicą...posadziłabym je w doniczkach...i przemyślałabym to jeszcze..
.....wiem, że chcesz wszystko już teraz....ale dobrze Ci życzę, więc piszę szczerze...
jazzy 09:43, 04 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Brakuje mi ogromnej ilosci bukszpanu .... Powiem Ci ze trudno mi cos znalezc ..... U Kapiasa były tylko takie małe krzaczki za 10 zeta nie było kul ani stozków nic. Bedzie to musiało poczekac do wiosny szkoda .... Jak byłam u Kulasa w Mikołowie to marnosc straszna te bukszpany az strach kupowac .... A jak nie miałam ogrodu to wszedzie takie pieknosci byly zycie ...

Joluś, nic na siłę. Warto poczekać na to co chcesz. Najwyżej posadzisz wiosną. Albo dopiero wtedy jak znajdziesz coś wartościowego. Szkoda wydawać kasy na jakis marny towar, a potem się z nim mieć
Cierpliwość to podstawa - nie ma co się spalać.
lojalna_ 10:41, 04 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Poczytałam wszystko dokładnie Jolu i widzę,że masz problem z tymi nasadzeniami...
..nie stresuj się...i tak będziesz przesadzać to wiosną...
...mówię tak, bo u większości z nas tak jest...

...najważniejsze, abyś mądrze posadziła duże rośliny takie jak buki...ja dałabym je trochę do przodu jednak...żeby dla roślin zdrowiej było i nie musiały ze sobą konkurować...i optycznie ....żeby po prostu oddech był...Reszta roślinek- takie "michałki" to łatwe do przesadzenia...

.... poustawiaj jeszcze raz...berberysy koniecznie trochę do przodu...te rozplenice przed nimi jakoś mi nie pasują...
...czy te wrzosy mają byś w końcu po prostej?? - to co narysowała Danusia bardzo mi się podoba...łamie wprawdzie proste linie, ale myślę, że to dobrze...chyba, że chcesz koniecznie tylko geometrycznie...

Ja osobiście, przy takim braku konkretnej koncepcji, nie spieszyłabym się z tą drobnicą...posadziłabym je w doniczkach...i przemyślałabym to jeszcze..
.....wiem, że chcesz wszystko już teraz....ale dobrze Ci życzę, więc piszę szczerze...

Takie uwagi własnie najmilej widziane tkonkretne Twoim doswiadczeniem w ogrodzie kierowane

Szkoda ze te rozplenice sie Wam tam nie widza nie pierwsza to piszesz . Mnie jakos sie własnie z lasem kojarza choinkami

Wiem tez ze przesadzanie mnie czeka haha a nawet jeszcze nie posadziłam tego sie nie boje nawet lubie przeciez nie ma tego duzo

Bardzo Ci dziekuje za uwagi zeby tak napisac to trzeba troche powiecic czasu a nie tylko strzelic posta ze fajnie

Dzieki
lojalna_ 10:44, 04 paź 2014

jazzy napisał(a)

Joluś, nic na siłę. Warto poczekać na to co chcesz. Najwyżej posadzisz wiosną. Albo dopiero wtedy jak znajdziesz coś wartościowego. Szkoda wydawać kasy na jakis marny towar, a potem się z nim mieć
Cierpliwość to podstawa - nie ma co się spalać.

nie jestem cierliwa za grosz ucze sie ..... Buzka fajnie ze jestes