Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 22:47, 26 lip 2015

Haha, a ja wymyśliłem żywopłot, dookoła placu ze stołem.. Obwódke z berberysu, irgi płożące na rabatach, więcej hortensji bukietowych.. Dalej już nawet nie chce myśleć..
gardney 22:52, 26 lip 2015

ogrodowiskowe hortensjowe szaleństwo. Obawiam się że na tą chorobę tylko zadziała klin, jakaś róża, nowa werbena którą zapodaje właśnie Danusia, a może rutewka Waldka i Any, powoli boję się tu wchodzić bo mój portfel robi się dziurawy a oko męża coraz mniej łaskawe hihi. Kurierzy pukający do mych drzwi patrzą na mnie jak na zakupocholiczkę. Ale Ty Karolu jeszcze możesz zaszaleć, żony, dzieci jeszcze nie masz (chyba ?) rodzice się cieszą, korzystaj póki możesz młodość ma swoje prawa hihi
Dorota123 08:03, 27 lip 2015

Karolu podziwiam Twój zapał w upiększaniu swojego otoczenia.
Straty po burzy widziałam, szkoda, ale jak to Danusia mówi masz miejsce na coś nowego i my ogrodnicy tak musimy do tego podchodzić. Widziałam, że już zapełniasz puste miejsca. Ja dziś wybieram się do ogrodu sensorycznego w Muszynie. Wieczorem lub jutro będą fotki.
Borbetka 09:45, 27 lip 2015

Niesamowity ten łan hortensjowy. Czy sąsiad je okrywa na zimę?
Karol99 09:49, 27 lip 2015

gardney napisał(a)
ogrodowiskowe hortensjowe szaleństwo. Obawiam się że na tą chorobę tylko zadziała klin, jakaś róża, nowa werbena którą zapodaje właśnie Danusia, a może rutewka Waldka i Any, powoli boję się tu wchodzić bo mój portfel robi się dziurawy a oko męża coraz mniej łaskawe hihi. Kurierzy pukający do mych drzwi patrzą na mnie jak na zakupocholiczkę. Ale Ty Karolu jeszcze możesz zaszaleć, żony, dzieci jeszcze nie masz (chyba ?) rodzice się cieszą, korzystaj póki możesz młodość ma swoje prawa hihi

Rodzice się cieszą ale też już czasami narzekają i patrzą na mnie jak na kogoś nienormalnego..
Karol99 09:51, 27 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Karolu podziwiam Twój zapał w upiększaniu swojego otoczenia.
Straty po burzy widziałam, szkoda, ale jak to Danusia mówi masz miejsce na coś nowego i my ogrodnicy tak musimy do tego podchodzić. Widziałam, że już zapełniasz puste miejsca. Ja dziś wybieram się do ogrodu sensorycznego w Muszynie. Wieczorem lub jutro będą fotki.

Pamiętam jak czytałem ten wpis Danusi i ma rację. Kto wie, może będzie jeszcze lepiej?

Życzę udanej wyprawy i oczywiście czekam na zdjęcia.
Karol99 09:53, 27 lip 2015

Borbetka napisał(a)
Niesamowity ten łan hortensjowy. Czy sąsiad je okrywa na zimę?

Tak, ponieważ ma on działkę z lasem, to okrywa igliwiem, liscmi, gałązkami swierkowymi. Podziwiam go za to, przecież tyle tego jest..
ryska 09:56, 27 lip 2015

Karolu u Ciebie piękne widoki ale u sąsiada powalają. Chociaż Ty masz zasadniczą przewagę- wiek A skoro teraz tak super kombinujesz to myślę, że za 5 lat już będziesz dumny ze swojego ogrodu
Karol99 10:23, 27 lip 2015

Mam nadzieję.
Planów jest dużo, zobaczymy co z tego wyjdzie.
AgataBC 10:28, 27 lip 2015

Lato u Ciebie w pełni, ale też pracowicie.. ja nie ryzykuje teraz prac bo nie mam czasu podlewać.. czekam do września..
Sąsiad ma piękny dom.. i przepiękny gont na dachu - to chyba gont?? Coś cudownego. Dobrze, że moi sąsiedzi mają "normalne domy" to i ja na swój patrzę z zachwytem