Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

gierczusia 18:41, 29 sty 2015

Oooo .. Opryski widzę .. W ubiegłym roku przegapiłam miedzian , sierota.. Teraz już takiego błędu nie popełnię , bo u mnie mokrawe tereny i grzyb mnie osacza

Pozdrowionka

Ps..te tancerki ubrane ...w same pióra .. Musiało być ciekawie
ela_z 18:49, 29 sty 2015

Ewa777 napisał(a)
Dostałam już pierwszy numer "Gardeners' World". Na razie tylko przejrzałam i powiem, że mi się podoba. W porównaniu z polskimi czasopismami ogrodowymi ze styczni czy lutego ten jest dużo ciekawszy

Tez zamowilam GW i w pelni sie z Toba zgadzam. Fajnie ze dopisuja komentarze dotyczace naszej strefy klimatycznej Bo w UK zimy nie ma
Ewa777 19:05, 29 sty 2015

gierczusia napisał(a)
Oooo .. Opryski widzę .. W ubiegłym roku przegapiłam miedzian , sierota.. Teraz już takiego błędu nie popełnię , bo u mnie mokrawe tereny i grzyb mnie osacza

Pozdrowionka

Ps..te tancerki ubrane ...w same pióra .. Musiało być ciekawie

Oj, mówię Ci, jak wyszły tancerki, to buzie wszystkich panów były uśmiechnięte Ale był też pan tancerz w spodniach z frędzelków i super nimi wywijał - więc było też coś dla pań
Ewa777 19:07, 29 sty 2015

ela_z napisał(a)

Tez zamowilam GW i w pelni sie z Toba zgadzam. Fajnie ze dopisuja komentarze dotyczace naszej strefy klimatycznej Bo w UK zimy nie ma

Skorzystałam też z promocji 50% na prenumeratę "Goodfood", bo czasopisma z przepisami też uwielbiam
Fanie, że są takie promocje. 6 zł za gazetę, która ma 146stron, to jak za darmo
Ewa777 17:10, 30 sty 2015

Skopiowałam od Renatki. Bardzo ciekawe zastosowanie skórek banana

Rench napisał(a)
Znalazłam dzisiaj ciekawy nawóz dla róż, ze skórek z banana

http://www.cyberbaba.pl/odzywianie/22-produkty-spozywcze/owoce/3288-zastosowanie-skorek-od-banana

Są jeszcze inne różne przepisy na takowy nawóz np. zamrożone skórki bez ogonka pokroić na drobne i zmiksować z 2 szklankami wody i tym podlewać, inne zaś o zalaniu wodą na pewien czas.

Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi,ale spróbować można
Już od dzisiaj zaczynam suszyć skórki
gierczusia 20:57, 30 sty 2015

Ja już dość dawno słyszałam o sadzenIu róż z bananem w korzeniach ale nigdy się nie odważyłam .. To znaczy się..ze skórką
Ewa777 21:04, 30 sty 2015

gierczusia napisał(a)
Ja już dość dawno słyszałam o sadzenIu róż z bananem w korzeniach ale nigdy się nie odważyłam .. To znaczy się..ze skórką

Ja spróbuję Lubię takie eksperymenty
Sprawdziłam prognozę na najbliższe dwa tygodnie - niestety zimy u mnie nie będzie Temperatura od 0 do +2'C
ela_z 21:11, 30 sty 2015

Jak to nie bedzie? Ale przeciez sypie u nas teraz mocno!
Ewa777 21:15, 30 sty 2015

ela_z napisał(a)
Jak to nie bedzie? Ale przeciez sypie u nas teraz mocno!

Nie wiem, Elu. Sprawdzałam na Meteorologu Ja bym chciała trochę śniegu. Ferie się zaczęły. Poszłabym na sanki. Może jakiś wypad na małą górkę na narty. O kuligu nie wspomnę, bo się wzruszę ...
lojalna_ 10:41, 31 sty 2015

Ewa777 napisał(a)

Oj, mówię Ci, jak wyszły tancerki, to buzie wszystkich panów były uśmiechnięte Ale był też pan tancerz w spodniach z frędzelków i super nimi wywijał - więc było też coś dla pań

Widzisz a w głowce cały czas bal ......