Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 15:38, 22 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Czyli nie pomyliłam się, to nie Soir...z jednej strony szkoda, ale z drugiej...to też przecież piękna azalia i pachnidełko
Chętnie bym posadziła u siebie Chanel...tylko, niestety, nie mam gdzie. A to przecież rosną wielkie rośliny. Trudno, nie da się mieć wszystkiego, będę u Ciebie podziwiać

Skrzynka na listy jednorazowy egzemplarz, piękna

Dobrze, że mnie przekonałaś Kolor mi nie pasował, ale myślałam tak jak Bogdzia, ze młoda może nie ma koloru odpowiedniego. Chociaż ta poprzednia od razu była różowa. Wsadziłam dwie do jednego dołka Będę miała od razu gęściej

Ewa777 15:42, 22 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuś fajnie górka wyszła będzie pięknie wiosnąSkrzynka hit

Na górkę dołożymy jeszcze kamień i roślinki zielone maluszki. Musimy znajleźć odpowiednie. Na razie tak musi być.

Skrzynka super Pasuje do elewacji i ... do mnie
Ewa777 15:43, 22 maj 2018

eee_taam napisał(a)

ależ mi miło cieszę się ze ci spasowała

Justynko, jeszcze raz dziękuję
Jak to Gosia mówi - Marzenia się spełniają
Ewa777 15:46, 22 maj 2018

eee_taam napisał(a)

cudo!!!! ales wypatrzyła taka ksiezniczkę))

wsadz w sierpniu do ziemi kilka patyczków ...napewno bedziesz miała kolejke do rozdawnictwa maluszków ....ja tez taka chce))) nie mam gdzie wsadzić ...ale upcham gdzieś napewno)

Przyjrzę się jej dokładnie i może już teraz jakąś gałązkę przysypię ziemią. Mam nadzieję, że będę pamiętała o Twoim zamówieniu (przypominaj się jakby co)

Mi tyle odmian jeszcze się podoba, że rozważam trzymanie w donicach. Tylko nie mam na zimę jasnego chłodnego pomieszczenia.
Ewa777 15:50, 22 maj 2018

Gocha napisał(a)
Ewuś rabata japońska już super wygląda a jak bedzie kwitła wiosną to po prostu miodzio będzie. Skrzynka przecudnej urody i tylko Ty taką masz pewnie w całym Gdańsku. Buziaki

Gosiu, łatwiej będzie poznać mój dom - dzięki tej skrzynce
Japońska będzie ładnie wyglądała gdy azalie się przyjmą i nabiorą "ciałka"
anabuko1 16:03, 22 maj 2018

U mnie już widoków tulipanowych nie ma. Chyba ,że na zdjęciach
Twoje jeszcze jakiś urok mają. Czosnki piękne. Moje zaczyna na przekwitac.
Śliczna ta dubeltowa hortensja. Ja msm6 jedną. Dwie ogrodowe .I wystarczy, bo one nie zawsze zakwitną. A bukietowki tak. To wolę już te.
Ewa777 16:25, 22 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
U mnie już widoków tulipanowych nie ma. Chyba ,że na zdjęciach
Twoje jeszcze jakiś urok mają. Czosnki piękne. Moje zaczyna na przekwitac.
Śliczna ta dubeltowa hortensja. Ja msm6 jedną. Dwie ogrodowe .I wystarczy, bo one nie zawsze zakwitną. A bukietowki tak. To wolę już te.

Dziś już wycięłam wszystkie tulipany. Teraz pierwsze skrzypce grają rododendrony i czosnki Czekam na piwonie i róże

U mnie dobrze rosną hortensje ogrodowe i bukietowe. Nie umiałabym z nich zrezygnować. Ale rozumiem wybory. U mnie słabo rosną rododendrony, więc też nie będę już się na nie upierać.
Ewa777 16:36, 22 maj 2018

Przyszła przesyłka z dereniami Ale są śliczne Mają piękny rysunek i kolor liści. Będą zdobić nie tylko w czasie kwitnienia, ale cały okres wegetacji. Cieszę się jak dziecko
Ktoś ma jakieś wskazówki co do sadzenia?

Oto Cherokee Sunset

Gold Star

18:10, 22 maj 2018
Ewa777 napisał(a)

Przyjrzę się jej dokładnie i może już teraz jakąś gałązkę przysypię ziemią. Mam nadzieję, że będę pamiętała o Twoim zamówieniu (przypominaj się jakby co)

Mi tyle odmian jeszcze się podoba, że rozważam trzymanie w donicach. Tylko nie mam na zimę jasnego chłodnego pomieszczenia.

obym tylko ja nie zapomniała o niej ...musze zapisać sobie że taka cudna ...choc od dwóch sezonów marzy mi sie zakupic jakaś rózowa z serii Eldness summer ...ale ciezko u nas trafic na nie a jak były w necie po 100zł to wydawałomi sie to przegieciem i naciaganiem i nie kupiłam ...a teraz juz nie ma.
mirkaka 19:38, 22 maj 2018

Górka fajnie zrobiona, tylko ja myślę że za gęsto, chyba że będziecie je ciąć.
Czosnki do pozazdroszczenia, moich tylko 5 kwitnie a właściwie już przekwita, reszta cebul już drugi rok nie kwitnie, muszę je wykopać i wsadzić w bardziej słoneczne miejsce