Dobrze, że mnie przekonałaś Kolor mi nie pasował, ale myślałam tak jak Bogdzia, ze młoda może nie ma koloru odpowiedniego. Chociaż ta poprzednia od razu była różowa. Wsadziłam dwie do jednego dołka Będę miała od razu gęściej
Przyjrzę się jej dokładnie i może już teraz jakąś gałązkę przysypię ziemią. Mam nadzieję, że będę pamiętała o Twoim zamówieniu (przypominaj się jakby co)
Mi tyle odmian jeszcze się podoba, że rozważam trzymanie w donicach. Tylko nie mam na zimę jasnego chłodnego pomieszczenia.
U mnie już widoków tulipanowych nie ma. Chyba ,że na zdjęciach
Twoje jeszcze jakiś urok mają. Czosnki piękne. Moje zaczyna na przekwitac.
Śliczna ta dubeltowa hortensja. Ja msm6 jedną. Dwie ogrodowe .I wystarczy, bo one nie zawsze zakwitną. A bukietowki tak. To wolę już te.
Dziś już wycięłam wszystkie tulipany. Teraz pierwsze skrzypce grają rododendrony i czosnki Czekam na piwonie i róże
U mnie dobrze rosną hortensje ogrodowe i bukietowe. Nie umiałabym z nich zrezygnować. Ale rozumiem wybory. U mnie słabo rosną rododendrony, więc też nie będę już się na nie upierać.
Przyszła przesyłka z dereniami Ale są śliczne Mają piękny rysunek i kolor liści. Będą zdobić nie tylko w czasie kwitnienia, ale cały okres wegetacji. Cieszę się jak dziecko
Ktoś ma jakieś wskazówki co do sadzenia?
obym tylko ja nie zapomniała o niej ...musze zapisać sobie że taka cudna ...choc od dwóch sezonów marzy mi sie zakupic jakaś rózowa z serii Eldness summer ...ale ciezko u nas trafic na nie a jak były w necie po 100zł to wydawałomi sie to przegieciem i naciaganiem i nie kupiłam ...a teraz juz nie ma.
Górka fajnie zrobiona, tylko ja myślę że za gęsto, chyba że będziecie je ciąć.
Czosnki do pozazdroszczenia, moich tylko 5 kwitnie a właściwie już przekwita, reszta cebul już drugi rok nie kwitnie, muszę je wykopać i wsadzić w bardziej słoneczne miejsce