Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Katkak 20:41, 22 maj 2018

Derenie cudne, nie znam tych odmian wcale. Sliczne, duże sadzonki. Horka wiosną będzie nimber one w ogrodzie, yeraz też bardzp mi się podoba. Buziol wEwciu
Ewa777 21:23, 22 maj 2018

eee_taam napisał(a)

obym tylko ja nie zapomniała o niej ...musze zapisać sobie że taka cudna ...choc od dwóch sezonów marzy mi sie zakupic jakaś rózowa z serii Eldness summer ...ale ciezko u nas trafic na nie a jak były w necie po 100zł to wydawałomi sie to przegieciem i naciaganiem i nie kupiłam ...a teraz juz nie ma.

Niestety tak z tymi wyjątkowymi odmianami jest, że albo nie można ich wcale znaleźć, albo są za grube pieniądze. Trzeba się zawczasu nastawić, że się bierze nawet drogą (jeżeli nam bardzo zależy), to wtedy łatwiej

Też tak kilka razy miałam, że jak zobaczyłam cenę z roślinę to się wahałam, a potem jej nie było i żałowałam, ze nie wzięłam.

Tej książki, którą kupiłaś też nie mogę nigdzie znaleźć. Poszła jak świeże bułeczki
Ewa777 21:32, 22 maj 2018

mirkaka napisał(a)
Górka fajnie zrobiona, tylko ja myślę że za gęsto, chyba że będziecie je ciąć.
Czosnki do pozazdroszczenia, moich tylko 5 kwitnie a właściwie już przekwita, reszta cebul już drugi rok nie kwitnie, muszę je wykopać i wsadzić w bardziej słoneczne miejsce

Mireczko, też myślę, że za gęsto, ale nie wiem, co mi przeżyje po zimie i na początku roślinki będą małe. Ciąć będziemy, a jak się okaże, ze wszystko dobrze rośnie i jest za gęsto, to będziemy przesadzać

Moje czosnki czują się dobrze, ale fakt - rosną na słonecznych rabatach. Zauważyłam, że kilka się okociło i te młodziutkie nie kwitną. Bardzo lubię czosnki
Ewa777 21:38, 22 maj 2018

Katkak napisał(a)
Derenie cudne, nie znam tych odmian wcale. Sliczne, duże sadzonki. Horka wiosną będzie nimber one w ogrodzie, yeraz też bardzp mi się podoba. Buziol wEwciu

Kasiu, szukałam celowo takich odmian, które rozświetlą ścianę tuj - to Ty mnie do tego zainspirowałaś Do tego chciałam też, żeby ładnie kwitły. Podobno bardzo ładnie przebarwiają się na jesień. Same plusy Tylko czy im będzie dobrze u mnie?

Kwitnąca hortka o tej porze, to dziwny widok Ma dużo pąków, więc trochę mi pokwitnie.

Niebieska hortka od Ciebie przeżyła zimę - bardzo się cieszę
Dominika11 08:24, 23 maj 2018

super rabaty wyglądają - szkoda, że azalie tak krótko kwitną
Ewa777 09:15, 23 maj 2018

Dominika11 napisał(a)
super rabaty wyglądają - szkoda, że azalie tak krótko kwitną

W tym roku nie nacieszyłam się azaliami, bo kwitły w donicach.
Wszystkie rośliny kwitną zdecydowanie za krótko - jedynie hortensje cieszą długo
anabuko1 14:16, 23 maj 2018

Derenie piękne.
Ja ich nie znam to i się nie wypowiadam.
Kindzia 12:32, 24 maj 2018

Przesadzać bankowo będziesz te azalie I to już za dwa lata, ja ja moją suarkę niedługo...
Kasya 12:33, 24 maj 2018

Ewa777 napisał(a)
Przyszła przesyłka z dereniami Ale są śliczne Mają piękny rysunek i kolor liści. Będą zdobić nie tylko w czasie kwitnienia, ale cały okres wegetacji. Cieszę się jak dziecko
Ktoś ma jakieś wskazówki co do sadzenia?

Oto Cherokee Sunset

Gold Star

napisz pw gdzie zamawilas
Ewa777 13:09, 24 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Derenie piękne.
Ja ich nie znam to i się nie wypowiadam.

Ja ich też nie znam, ale bardzo mi się spodobały u Bożenki z Hortensjady
Mają pokrój trochę japoński, to będą w naszych klimatach