Prymule Baleriny są drogie. Przynajmniej 3 razy cena jest wyższa od tych zwyczajnych. Do tego bardzo rzadko pojawiają się w naszych sklepach.
W ubiegłym roku z lekkim wahaniem kupiłam je, ciężko było się oprzeć ich urodzie. Bardzo ładnie się rozrosły. Mam wrażenie, że za ciasno im w doniczkach. Chciałabym spróbować je podzielić, tak żeby im nie zaszkodzić. Jeszcze nie wiem jak się za to zabrać.
Szmaragdy nie są dobrym towarzystwem dla roślin. U mnie w ich bliskości nic nie chce rosnąć, np. mam jednego ciemiernika przy nich i ani razu nie kwitł, co wydaje mi się bardzo dziwne. Chyba go przeniosę, bo aż szkoda.
U mnie o dziwo mokro i deszcz regularnie ogród podlewa, do tego stopnia że nie było jak drzewek owocowych opryskać. Żółte żonkile pięknie rzucają się w oczy.
Zazdroszczę deszczu. U mnie dawno go nie było. Cały kwiecień suchy. U Ciebie deszcz przydaje się bardzo na piaszczystą ziemię. Rośliny będą bujnie rosły
Zimowały w doniczkach przykopane z innymi doniczkami. Zostawiłam, żeby je włożyć wiosna do koszyczków, ale prawdę mówiąc zapomniałam o nich. Zostały wyjęte po przygotowaniu dekoracji.Później się rozwijaja, więc będą na wymianę, gdy przekwitną te kupione w tym roku