Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

zbigniew_gazda 15:18, 24 cze 2023

Podziwiam róże Ewo. Wszystkie z najwyższej półki.
Ewa777 16:12, 24 cze 2023

zbigniew_gazda napisał(a)
Podziwiam róże Ewo. Wszystkie z najwyższej półki.

Uwielbiam ten czas róż Wszystkie wyjatkowe i pieknie pachną
Kasya 16:19, 24 cze 2023

O dokładnie
Ja pierwszy raz mam mnóstwo białych paskud na ciemiernikach
Nigdy nie było
Joku 17:53, 24 cze 2023

Tak samo jak ty uwielbiam czas kiedy kwitną róże. Takie same supertunie jak twoje, te różowe ma moja sąsiadka. Rosną jak zwariowane. Ja pod jej wpływem i wpływem Ogrodowiska kupiłam te o jasnych kwiatach. Ale one słabiej u mnie rosną.
ewsyg 22:01, 24 cze 2023

Ewo, masz bardzo ładne róże
Makao 00:03, 25 cze 2023

Ewa777 napisał(a)

To mnie zaskoczyłaś. Zawsze myślałam, ze roże lubią dobrze nasłonecznione miejsca.

No ja też ale może po prostu nie wszystkie odmiany wolą słońce. Moje były w słońcu i ewidentnie to im nie pasowało. Musiałam je więc zabrać. Może to też zależy od gleby. Moja za mocno się nagrzewa bo to jest mocno przepuszczalna i piaszczysta. Może gdyby była bardziej zbita to by się nie nagrzewała.
Tak wyczułam i to się sprawdza.
Ewa777 19:20, 28 cze 2023

Kasya napisał(a)
O dokładnie
Ja pierwszy raz mam mnóstwo białych paskud na ciemiernikach
Nigdy nie było

U mnie tez ciemierniki nigdy nie były atakowane przez żadne szkodniki, a tym roku sa całe oblepione mszycami. Okropnie to wyglada.
Ewa777 19:26, 28 cze 2023

Joku napisał(a)
Tak samo jak ty uwielbiam czas kiedy kwitną róże. Takie same supertunie jak twoje, te różowe ma moja sąsiadka. Rosną jak zwariowane. Ja pod jej wpływem i wpływem Ogrodowiska kupiłam te o jasnych kwiatach. Ale one słabiej u mnie rosną.

Supertunie jak na razie bardzo dobrze się u mnie spisuja. Rosną jak na drożdżach.
O jasnych kwiatach, to znaczy białe, czy jasnoróżowe? Z moich obserwacji wynika, że białe, czyli silverberry maja znacznie mniejsze kwiaty niż różowe Bubblegum.
Joku 20:51, 28 cze 2023

Już odkryłam przyczynę słabego wzrostu moich supertunii. Doniczka jest w osłonce bez odpływu, a ja podlewałam, podlewałam bo na wierzchu ziemia była suchawa. No i zebrała się woda w tej osłonce. Stara, a głupia . Na szczęście w porę zajrzałam.
Mam takie jasnoróżowe. One też mają nieco mniejsze kwiaty.
Ewa777 08:04, 29 cze 2023

Joku napisał(a)
Już odkryłam przyczynę słabego wzrostu moich supertunii. Doniczka jest w osłonce bez odpływu, a ja podlewałam, podlewałam bo na wierzchu ziemia była suchawa. No i zebrała się woda w tej osłonce. Stara, a głupia . Na szczęście w porę zajrzałam.
Mam takie jasnoróżowe. One też mają nieco mniejsze kwiaty.

Skoro odkryłaś przyczynę, to teraz będa rosły Ci na potęgę