Nie wiem, czy to był już właściwy i ostatni rzut cebulek w L., ale wreszcie mi się udało. Kolory bardzo mi odpowiadają i ilości też Teraz tylko znaleźć czas na sadzenie
Dorotko, cieszę się, że udało Ci się zajrzeć do mnie
Bardzo lubię hortensje na pniu, bo tworzą piękne korony i nie zajmują dużo miejsca na rabacie. Vanilla Fraise pięknie się przebarwiły.
Trochę mnie zmartwiłaś tym, że Ci padła Hakonka po przeprowadzce. Planuję na wiosnę trochę odchudzić kilka kępek, żeby posadzić jeszcze na inne rabacie. Myślałam, że to bezproblemowy zabieg.
Aniu, nie wiem jak mi pójdzie z tym dzieleniem hakonki wiosną. Mam w planie przesadzić kilka kępek na inną rabatę. Nie jest to dla mnie problemem, że przesłać Ci kępkę. Sama wszystkie dostałam od koleżanek z naszego forum, więc też się podzielę Przypomnij mi wiosną
Ewa jak pieknie wybarwil sie u Ciebie Eternal, widac, ze mu dobrze. Moj nabral juz odcieni miodu. Jednak niby jestesmy blisko a jak rozne mamy warunki.
Tulipanów w tym roku nie upolowałam, może jeszcze rzucą.
A jak nie to internety zostają.
Nasz lokalny Pan Tulipanowy miał pomieszane żółte, czerwone i fioletowe po 0,70 zł za cebulkę. Jakoś mi ten mix kolorów nie pasuje więc zrezygnowałam.