Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Kasya 19:07, 17 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Aniu, to będę do Ciebie zaglądać, bo u mnie pierwszy raz będą Masz jakieś rady jak się nimi odpowiednio zajmować? Przygotować im podpory?
Część chcę posadzić w różach rabatowych, a część z bylinami. Myślałam też o puszczeniu na tuję lub conicę, co Ty o tym sądzisz?

Zamówiłam:
1. Clematis Kiri Te Kanawa (wielkokwiatowy) PEŁNY
2. Clematis Piilu (wielkokwiatowy) PEŁNY
3. Clematis Arabella (bylinowy) OKRYWOWY
4. Clematis Nelly Moser (wielkokwiatowy)

nie mam zadnego z tych ale arabelle to mam na liscie
malgorzata_s... 19:11, 17 kwi 2015

Powojniki cudne są Dobry drenaż trzeba im zrobić i będzie ok
Ewa777 19:16, 17 kwi 2015

Kasya napisał(a)

nie mam zadnego z tych ale arabelle to mam na liscie

Długo się zastanawiałam nad arabelle, a tu widzę, że jest bardzo popularny Jest na listach chciejstw
Ewa777 19:17, 17 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Powojniki cudne są Dobry drenaż trzeba im zrobić i będzie ok

Gosiu, to mam zakupić worek piachu? Bo wiesz, u mnie glina...
szemusia 19:37, 17 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

A cyprys nie wiem - kwitnie? tworzy szyszki?

Ewa - z nieba mi spadlaś z tą fotką
Ostatnio dumałam, z czego jest mój żywopłot. Podło, ze to chyba tuje brabanty. Ale właśnie dostrzegłam na nim takie dziwne niby szyszki. Identyczne, jak na tej fotce. I mówisz, że to cyprys?
Ewa777 19:56, 17 kwi 2015

szemusia napisał(a)

Ewa - z nieba mi spadlaś z tą fotką
Ostatnio dumałam, z czego jest mój żywopłot. Podło, ze to chyba tuje brabanty. Ale właśnie dostrzegłam na nim takie dziwne niby szyszki. Identyczne, jak na tej fotce. I mówisz, że to cyprys?

Jak jest taki niebiesko-zielony, to cyprys Brabanty są zielone. Masz u siebie zdjęcie?
szemusia 20:24, 17 kwi 2015

Z bliska nie mam. Wrzuciłam kiedyś całego szpaleru. Zrobię jutro, bo dziś już ciemno.
Jedne mam zielone, a drugie zielone, a końce przebarwiają się na żółto.
Margo 20:52, 17 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Bardzo podobny Taki sam, ale inny (jak to piszą dziewczyny) Mój ma więcej paseczków na listkach i kwitnie czerwono Wielkością pasuje Twój ma cudną kolorystykę. Gdzie kupowałaś?

Małgosiu, jak tam Twoje siewki się sprawują. Mam całą masę ostróżek i mogę się podzielić

Kupowałam bodajże w LM.
Co do siewek, to mam tylko i aż stipę i bazylię, i miejsca brak na stawiania dalszych doniczek, a jeszcze jednaj partii stipy nie popikowałam. Za ostróżki na razie dziękuję, nie mam pomyslu gdzie je posadzić. Ale w razie gdybym się zdecydowała to do soboty dam znać
A odnośnie stipy, to sie ostatnio zdenerwowałam, ze nie rośnie i poprzesadzałam do większych doniczek (miałam w takich małych z wielodoniczek). I dziś szok, źdźbła urosły wzwyż i widać, że ich troszkę przybyło, więc jest nadzieja
A przy okazji jeszcze zapytam, czy jesteś chętna, lub ktoś z zaglądających, na sadzonki juki kalifornijskiej ? Moje bardzo się rozrosły i mam na zbyciu.
Karol99 21:04, 17 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Jak jest taki niebiesko-zielony, to cyprys Brabanty są zielone. Masz u siebie zdjęcie?

Cyprysik. Cyrpysy u nas nie zimują.
A Twój właśnie kwitnie, potem będą okrągłe szyszeczki.
Ewa777 21:13, 17 kwi 2015

Karol99 napisał(a)

Cyprysik. Cyrpysy u nas nie zimują.
A Twój właśnie kwitnie, potem będą okrągłe szyszeczki.

O, dobrze, że zajrzałeś Bez Ciebie nie wiedziałabym, że mam cyprysik I dalej bym była pewna, że mam cyprysa