Mirko, Twój głos w sprawie białych floksów bardzo cenny Nie przepadam za floksami, ale białe mi się nawet podobały w ogrodniczym. O lobeliach też myślałam, ale o niebieskich na innej rabatce
Będę kombinować z hameln, może mi się teraz uda Mówisz zawilce... bardzo ciekawa propozycja, zwłaszcza, że bardzo mi się podobają
Telefonem się martw, bo jeszcze mamy sporo czasu, a jak będę się niepokoić, to sama zadzwonię
Ogród mam super podlany, do tego ciągle jest duże zachmurzenie, więc wilgotność utrzymuje się Może będziesz miała tak jak ja ze swoją rośliną, która okazała się astrem
Kasiu, będę robiła na razie rabatkę bylinową, bo mam dużo roślinek w doniczkach i chciałabym je już umieścić w ziemi Chcę ją zrobić zgodnie ze wskazówkami Gosi. Brakuje mi tam trochę białych kwiatów, które będą długo kwitły i nie będą zbyt wysokie. Takie na średni poziom
Z rabatką różaną powstrzymam się Obejrzę kilka ogrodów podczas urlopu i może się czym zainspiruję lub na żywo przedyskutuję z super ogrodniczkami
A... Same byliby ? Tylko biały kolor ?
Białe jezówki biała odetka...
Ale ja bym jakiś krzaczek wcisnela...np białą krzewuszkę albo rofodendtona...
Bylinowa rabatka na wiosnę bardzo długo nieciekawie wyglada
Rabatka ma być różowo-fioletowo-biała. Rośnie tam piwonia różowa. Wiosną myślałam o tulipanach, ale może to za mało?
Krzew mi się tam nie zmieści. Może rododendron niski, tylko, że to raczej słoneczne miejsce.
A może azalię wielkokwiatową Chanel? Tylko w którym miejscu ją wsadzić?