Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:28, 10 paź 2014

Chciałam się pochwalić moją wiosną w jesiennym ogrodzie, a tu widzę też działalność wywrotową opuchlaków

malgorzata_s... 16:35, 10 paź 2014

Ło matko faktycznie koronkę zrobiły paskudy jedne Dorosłe chyba trzeba ubić ręcznie Trzymam kciuki za walkę
BusyBee 16:36, 10 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Zdjęcia z miejsca przestępstwa!

Tu pożarty klonik

A tu rododendron

Okropnie to wygląda muszę u siebie popatrzeć, ale wydaje mi się, że podobnie niektóre rośliny wyglądają..... jutro wizja lokalna....
Ewa777 16:45, 10 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ło matko faktycznie koronkę zrobiły paskudy jedne Dorosłe chyba trzeba ubić ręcznie Trzymam kciuki za walkę

Tak wygląda cały krzew. Załamałam się. Mówisz, że ręcznie? Jak je dorwać?
Na razie tylko podlewałam wywarem z wrotycza. Tym razem zrobiła mi się gnojówka z wrotycza, może będzie mocniejsza.
Ewa777 16:53, 10 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Oż Ty biedna!! opuchlaki...?? skąd wiesz, że to one?? pokazałabyś te roślinki...bo nie jestem pewna, czy mam opuchlaki...nie wiem jak takie uszkodzenia wyglądają...

Masz fajne plany co do tej altanki odwiedzający maja rację...trzeba pomyśleć o drewutni...a w pawilonie herbatkę podawać... jest wyjątkowy...

... już widzę te hortki u Ciebie next year!! gdyby nie marzły u mnie- sadziłabym je na potęgę

Jeżeli chodzi o moją dotychczasową drewutnię w stylu japońskim, to na razie muszę czymś pokryć dach. Tymczasowo jest tam papa. Ciągle szukamy z mężem odpowiedniego materiału. Jak na razie wygrywa to, co Ty masz na dachu swojej altany. Tylko musimy zebrać kasiorkę. A tu zima popsuje nam szyki. Za krótkie mamy lato!
GosiaJoanna 19:19, 10 paź 2014

One żerują nocą, Gierczusia jest mistrzem łapania opulchlaków. Podobno jest jakiś specyfik na nie ale dostępny tylko za wschodnia granicą ale kto teraz na Ukraine pojedzie ?! Mi opulchlak przyszedł w paczce w limką, siedział na liściu ale zginął smiercia "plaskaczą" limke wymoczyłam w naparze z pokrzywy póki co nie mam ich :/
Ewa777 19:28, 10 paź 2014

Idę więc czytać do Gierczusi, dzięki za namiar

Mój mąż poszedł przed chwilą na minutkę do ogrodu i znalazł 2 osobniki na kloniku!
Viola 19:55, 10 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Idę więc czytać do Gierczusi, dzięki za namiar

Mój mąż poszedł przed chwilą na minutkę do ogrodu i znalazł 2 osobniki na kloniku!

O matuś, to ja nie wychodzę
Ewa777 21:47, 10 paź 2014

Viola, dobrze, że nie wychodziłaś, bo Ciebie też by złapał

Polowanie się udało - mamy w ogrodzie o 22 opuchlaki mniej
Jutro ciąg dalszy

Ewa777 15:39, 11 paź 2014

Pogoda u mnie nieciekawa. Pochmurnie, szaro i dżdżysto. Na razie trochę poucinałam, to co trzeba przyciąć. Podlewam tuje. I czekam z cebulkami