Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:37, 10 sty 2016

Gocha napisał(a)

Ewa ja róże pienne miałąm w donicach i tym razem wstawiłam do altany- przetestuję ten sposób ale bardzo możliwe że mi padną. Cieszę się że Ci się podobał koncert. Ja kółeczek na nagraniach to nie umiem robić dlatego napisałam Ci mniej więcej którzy to synowie moi. Ewentualnie poproszę Andrzeja o te kółeczka. Ale w niedzielę od rana chłopaki zapracowane bo najpierw WOŚP- chodzą z puszkami a wieczorem kolejny koncert kolęd tym razem w kościele tylko trochę krótszy bo bez grających, tańczących i kolędników tylko same kolędy. Buziaczki

Jestem ciekawa, jak dadzą sobie radę Twoje różyczki w donicach. Nie próbowałam takiego sposobu.
Gosiu, z kółeczkami oczywiście żartowałam Brawa dla chłopaków, że umieją się w tyle spraw zaangażować Macie super synów
Ewa777 16:41, 10 sty 2016

Anusia napisał(a)
No boskie pingwiny, u nas za wiele śniegu nie ma a u Ciebie proszę, pozdrawiam cieplutko

U mnie też śniegu prawie nie ma, ale pingwinki taką zimową atmosferę wprowadzają
Dorota123 21:41, 10 sty 2016

Świetny pomysł z tymi pingwinkami. Roślinkom cieplej i w ogródku weselej.
Flower1 10:17, 12 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Ewuniu donoszę iż dotarł do mnie GW Jutro zabieram się za lekturę

Widzę że pingwiny z Madagaskaru do Ciebie wpadły w odwiedziny
Kapitalnie wyglądają te osłonki

Pozdrawiam

Ja juz swoj przelecialam od dechy do dechy i zastanawiam sie czy mozna dostac takie konkretne odmiany pomidorkow w szkolkach ,u nas jest pelno ale chyba nie sa podpisane ...moze lepiej przez internet zamowic ?
Ewa777 20:04, 12 sty 2016

Flower1 napisał(a)

Ja juz swoj przelecialam od dechy do dechy i zastanawiam sie czy mozna dostac takie konkretne odmiany pomidorkow w szkolkach ,u nas jest pelno ale chyba nie sa podpisane ...moze lepiej przez internet zamowic ?

Nie znam się na pomidorkach. W ubiegłym roku kupiłam nasionka pomidorków koktajlowych. Wyrosły mi z nich sadzonki, które potem posadziłam w donicach, ale owoce były marne, więc w tym roku zrezygnuję. Warzywa w donicach też mi nie wyszły.
Flower1 19:12, 13 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Nie znam się na pomidorkach. W ubiegłym roku kupiłam nasionka pomidorków koktajlowych. Wyrosły mi z nich sadzonki, które potem posadziłam w donicach, ale owoce były marne, więc w tym roku zrezygnuję. Warzywa w donicach też mi nie wyszły.

Ja tez przerabialam z donicami ,kiepsko bylo .W zeszlym roku wsadzilam do ziemi ,duzo lepiej ale odmiana srednia.W tym roku chce kupic "gardener's delight" podobno jedna z lepszych odmian pomidorkow. Ziola sprawdzily sie na grzadce no i ogroki tez mialam fajne.
Ewa777 22:12, 14 sty 2016

Flower1 napisał(a)

Ja tez przerabialam z donicami ,kiepsko bylo .W zeszlym roku wsadzilam do ziemi ,duzo lepiej ale odmiana srednia.W tym roku chce kupic "gardener's delight" podobno jedna z lepszych odmian pomidorkow. Ziola sprawdzily sie na grzadce no i ogroki tez mialam fajne.

Zioła mam w gruncie od lat i super się sprawdzają. Na warzywa nie znajdę już miejsca, dlatego próbowałam w donicach
Iwk4 22:29, 14 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

U nas jeszcze poniżej zera. Leży troszkę śniegu.
Miało sypnąć śniegiem od czwartku, ale tylko trochę poprószyło

Bo ten śnieg Ewuniu od Ciebie do mnie przyszedł. U mnie biało i minus 5.
Gorące buziaki ślę.
Ps. Wiosną chyba w końcu wpadniecie do mnie na kawkę. Krzysiu by mi bonzaja - niwaki uwił z bukszpanu
Ewa777 22:49, 14 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Bo ten śnieg Ewuniu od Ciebie do mnie przyszedł. U mnie biało i minus 5.
Gorące buziaki ślę.
Ps. Wiosną chyba w końcu wpadniecie do mnie na kawkę. Krzysiu by mi bonzaja - niwaki uwił z bukszpanu

Iwonko, na pewno wpadniemy Daj mi tylko znać kiedy
Mi też spotkania chodzą po głowie przydałoby się jakieś większe wszystkich ludzi z pomorza i okolic
Flower1 13:04, 15 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Zioła mam w gruncie od lat i super się sprawdzają. Na warzywa nie znajdę już miejsca, dlatego próbowałam w donicach

U mnie tez kiepsko z miejscem ,sama zobaczysz .Upchnełam grzadki za garazem ale nie żaluję ,dzieci maja radosci z truskawek i poziomek.