Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Flower1 13:14, 06 sty 2016

Ewa777 napisał(a)
Do ogrodu zawitała zima...
Nie ma słońca, więc zdjęcia trochę ciemne.

Pieknie wystrzyzone nie widziałam jeszcze tego zakatka u Ciebie.
bozga 17:22, 06 sty 2016

Zapachniało coś Japonią
mirkaka 12:31, 07 sty 2016

A ten zakątek najbardziej mi się podoba na wiosnę Warto cofnąć się i poszukać go na wcześniejszych zdjęciach u Ewy
Ewa czekam na fotki z okrytych roślin matami Kurcze u nas ciągle -10, brr
Ewa777 14:45, 07 sty 2016

Flower1 napisał(a)

Pieknie wystrzyzone nie widziałam jeszcze tego zakatka u Ciebie.

To akurat zdjęcia z przodu i tyłu ogrodu To drzewko przy lampie rośnie przed domem. A domek to drewutnia i domek narzędziowy w jednym
Ewa777 14:48, 07 sty 2016

mirkaka napisał(a)
A ten zakątek najbardziej mi się podoba na wiosnę Warto cofnąć się i poszukać go na wcześniejszych zdjęciach u Ewy
Ewa czekam na fotki z okrytych roślin matami Kurcze u nas ciągle -10, brr

Mirko, dziś kurier dostarczył do punktu odbioru moją przesyłkę. Pojadę po nie, ale nie wiem, czy będę osłaniać. Waldek mi odradzał, bo rośliny mogę się rozhartować. Poczekam na to ocieplenie i dopiero przed kolejną falą mrozów opatulę roślinki.
A u mnie dziś w pracy awaria ogrzewania - przy tych -10'C na zewnątrz.
Ewa777 14:53, 07 sty 2016

Anda napisał(a)

Oj z tym zapachen to chyba przesadzone. Miniaturki jakos nie maja mocnego zapachu, raczej slaby. O tej jest napisane, ze zapach lekki. Za to z wygladu jest bardzo ladna. W angielki mozesz isc spokojnie. Te na pewno ladnie pachna Ja chce nabyc Young Lycidas i Sidonie. Tylko jeszcze nie wiem, gdzie je posadzic

Te angielki są takie śliczne, że trudno się zdecydować, które wybrać Chciałoby się wszystkie, ale miejsca brak. A co myślisz o tej miniaturce - pasowałaby do donicy?
Twoje róże sobie wysukałam w internecie - bardzo ładne, ale każda w innym kształcie Pewnie gdzieś uzupełniasz kompozycje
Ewa777 14:55, 07 sty 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie już dzisiaj odwilż +3 i kąpie Buziaki

Gosiu, zobacz, a u nas temperatura od tygodnia niższa od -10'C. Zimno i sucho. Buziaki
Margo 17:24, 07 sty 2016

Ależ zimowo u Ciebie, u mnie ani grama śniegu, a przydałby się przy tych mrozach.
Platana okryje dopiero przed następna falą mrozów, teraz idzie już ciepełko.
Mojej magnolii nigdy nie okrywałam, nawet pierwszej zimy, tylko korzenie trochę korą podsypałam. W tym roku ją przesadzałam i też stoi nie okryta, mam nadzieję że nic jej nie będzie...
Wczoraj byłam z córą na odkrytym lodowisku, nie przypuszczałam, że przy -9 st. mrozu może być aż tak ciepło . Ale frajda była ...
Ewa777 17:54, 07 sty 2016

Margo napisał(a)
Ależ zimowo u Ciebie, u mnie ani grama śniegu, a przydałby się przy tych mrozach.
Platana okryje dopiero przed następna falą mrozów, teraz idzie już ciepełko.
Mojej magnolii nigdy nie okrywałam, nawet pierwszej zimy, tylko korzenie trochę korą podsypałam. W tym roku ją przesadzałam i też stoi nie okryta, mam nadzieję że nic jej nie będzie...
Wczoraj byłam z córą na odkrytym lodowisku, nie przypuszczałam, że przy -9 st. mrozu może być aż tak ciepło . Ale frajda była ...

Gosiu, przypomnij, jaką Ty masz magnolię? I co kwitła Ci mimo tego, że nie okrywałaś?
U mnie na stawku też jeżdżą na łyżwach. Jak na nich patrzyłam to właśnie myślałam, że za zimno jest. Ale pewnie jak się człowiek rusza, to tego mrozu tak nie czuć
Anda 18:11, 07 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Te angielki są takie śliczne, że trudno się zdecydować, które wybrać Chciałoby się wszystkie, ale miejsca brak. A co myślisz o tej miniaturce - pasowałaby do donicy?
Twoje róże sobie wysukałam w internecie - bardzo ładne, ale każda w innym kształcie Pewnie gdzieś uzupełniasz kompozycje

Ta miniaturka do donicy jak najbardziej. 30 cm wysokosci - to na rabacie moglaby zginac

Kazda o innym ksztalcie, ale wg mnie jedynie Edelrosen (czy po polsku to roze wielkokwiatowe?) nie pasuja do roz historycznych z ksztaltu Zreszta i tak nie wiem jeszcze, gdzie je posadzic.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies