Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 14:44, 21 sty 2016

makkasia napisał(a)

Nie, nigdy nie byłam w Mierzeszynie. Muszę się tam wybrać po hortensje.
Jestem ciekawa cen tych pięknych hortek, jeśli byłabyś tak miła i podała również cenę Genie.
Oj Ewuniu, już się nie mogę doczekać wiosny i Twojej Genie ...och

To nie pamiętam, kto mi podpowiedział to miejsce. Warto tam pojechać. Nie dość, że piękne, rozrośnięte rośliny, duży wybór, to jeszcze przystępne ceny Ceny muszę wygrzebać w zapiskach, bo niestety mam słabą pamięć do cen
Genie była cała w pąkach już od lata, więc jeżeli nie zmarzła, to powinna kwitnąć

edit. Wygrzebałam informacje o Genie. Moja miała w chwili zakupu 130cm z donicą. Zapłaciłam 150zł.
Hortensje z Mierzeszyna były po 29zł
Ewa777 14:46, 21 sty 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak miło zobaczyć znajome kąciki Och, byle do wiosny

Gosiu, mi też tęskno się zrobiło, jak przeglądałam te wszystkie kwiatki
Ale dziś byłam z dzieciakami na sankach - trochę nam dosypało śniegu - i też się dobrze bawiłam
Ewa777 14:47, 21 sty 2016

eee_taam napisał(a)
obejrzałam przegląd roku

zatęskniłam za wiosną ...choć za za oknem śnieg pada zima cudna

zachwyciłam się ciemiernikami już za chwileczkę ...

Jestem ciekawa jak dadzą sobie radę moje ciemierniki, bo za późno je przykryłam. Mróz zdążył przymrozić liście. Ciekawe, czy im to szkodzi.
anabuko1 14:48, 21 sty 2016

Ewuś, witaj!!
Cudne masz te hortensje
I jeszcze ich tyle dokupiłaś. dosadziłaś,Gdzie ty to wszystko upychasz ?
Niwak pod oknem wygląda fantastycznieKatalogowo
Flower1 16:53, 21 sty 2016

Ale piekny przeglad ,bardzo podoba mi sie Twoj ogrod.Piekne hortensje mysle ze maja dobrze w tym miejscu ,lubia byc takie osłoniete.Roze tez cudowne ,nie mam u siebie zadnej na pniu ,wiem ze sa ciezkie w utrzymaniu.Duzo zakupow bylo w zeszlym roku pieknie bedzie
16:55, 21 sty 2016
Ewa777 napisał(a)

Jestem ciekawa jak dadzą sobie radę moje ciemierniki, bo za późno je przykryłam. Mróz zdążył przymrozić liście. Ciekawe, czy im to szkodzi.

ja swoim na wiosnę obcinam wszystkie liście wtedy ładnie kwitną ...nigdy nie przykrywałam ciemierników ...teraz 3 zimę u mnie rezydują
Ewa777 17:30, 21 sty 2016

anabuko1 napisał(a)
Ewuś, witaj!!
Cudne masz te hortensje
I jeszcze ich tyle dokupiłaś. dosadziłaś,Gdzie ty to wszystko upychasz ?
Niwak pod oknem wygląda fantastycznieKatalogowo

Dzięki, Aniu
Mam jeszcze trochę miejsca Czytałaś jak Kasia zauważyła, że mam jeszcze dużo trawnika?
Ewa777 17:34, 21 sty 2016

Flower1 napisał(a)
Ale piekny przeglad ,bardzo podoba mi sie Twoj ogrod.Piekne hortensje mysle ze maja dobrze w tym miejscu ,lubia byc takie osłoniete.Roze tez cudowne ,nie mam u siebie zadnej na pniu ,wiem ze sa ciezkie w utrzymaniu.Duzo zakupow bylo w zeszlym roku pieknie bedzie

Madziu, zobaczysz na żywo, to sama ocenisz
Są miejsca, które bardzo lubię w ogrodzie i są takie, że czuję, że trzeba by coś w nich zmienić, ale nie zawsze wiem co
Na pniu mam 5 róż, bardzo je lubię. Tworzą takie wyższe, kwitnące piętro na rabacie. Czasami któraś mi pada i kupuję zaraz kolejną w jej miejsce. Nie umiałabym z nich zrezygnować. Nie ma z nimi tak dużo zachodu. Trzeba tylko opatulić na zimę i wiosną przyciąć - to wszystko
Ewa777 17:36, 21 sty 2016

eee_taam napisał(a)

ja swoim na wiosnę obcinam wszystkie liście wtedy ładnie kwitną ...nigdy nie przykrywałam ciemierników ...teraz 3 zimę u mnie rezydują

Właśnie mi chodziło o takie informacje Wielkie dzięki Kiedy dokładnie przycinasz te liście? Myślałam, że one są zimozielone i kwitną w lutym-marcu.
Ewa777 17:51, 21 sty 2016

Jak tworzyła się rabatka w przedogródku - przemiany w roku 2015
W kwietniu posadziliśmy róże św. Tereski i zrobiliśmy im kopczyki.

W maju lub kwietniu dosadziliśmy obwódkę z berberysu Bagatelle.
W czerwcu dokupiłam przetaczniki Royal Candle i czekoladowe kosmosy. Posadziłam też stipę z własnej hodowli.