Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 09:10, 24 sty 2016

Ewik napisał(a)
Różowa podobna do leosia

Podziwiam Cię Ewuniu, że tak umiesz odszyfrować różyczki
Ewik 09:13, 24 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Podziwiam Cię Ewuniu, że tak umiesz odszyfrować różyczki

Leosia akurat mam i lubię
Ewa777 09:39, 24 sty 2016

mirkaka napisał(a)
Też mi się wydaje że różowa podobna do Leonardo, . Ewo napisz czy ukorzeniły się Twoje patyczki hortensjowe?, Ja też kilka ukorzeniłam zeszłego roku, w tym nadal będę to robić
Namiary na szkółkę masz ode mnie
Chciałam jeszcze zapytać o to "złoto" czy to obornik czy kompost? Skąd je zdobywacie, jeśli to nie tajemnica?
Fajne zrobiłaś podsumowanie, ja jakiś marazm przeżywam i nie ruszam swojego wątku
Ostatnio kupiłam kilka storczyków po przecenie, można fajne upolować za 7-9 zł. Często są już przekwitnięte ale za rok będą pięknie kwitły w domu kypiłam dwa dendrobia, dwie miltonie i cztery Phalenopsisy.
Skrętniki ukorzeniane w wodzie wszystkie już posadzone , czekam aż pokażą młode a Falling stars posadzony do ziemi jako pierwszy ma już młode dzieciaczki, reszta listków trzyma się dzielnie ale dzieciaczków jeszcze nie pokazuje.

Mirko, jak odwiedzisz mnie latem, to na żywo upewnisz mnie z nazwami róż
Jeżeli chodzi o patyczki, to część się przyjęła. Nie do końca pilnowałam podlewania, więc pewnie dlatego. Nie jestem pewna, czy przeżyją zimę.
Patyczki ewentualnie będę wsadzała przy hortensjach, żeby było gęściej.
To "złoto" to obornik. Gosia na zaprzyjaźnionego rolnika
Tak właśnie myślałam, że jak nie od Kasi, to pewnie od Ciebie mam ten namiar na szkółkę. Naprawdę wspaniałe miejsce.
Fajnie, że się przyjęły skrętniki U mnie fiołki też się dobrze trzymają, ale nie mają jeszcze maluszków.
Ewa777 09:41, 24 sty 2016

Kuba napisał(a)
Swietne przemiany
Czy róże św. Teresh to odmiana okrywowa? Nie mogę nic o niej znaleźć, pod taką nazwą ją kupowałaś? Wspaniale wygląda na rabacie

Ewciu, tu masz wszystko o tej róży
http://rosarium.com.pl/produkt/sw-tereska-z-lisieux-s-zyla-1998
makkasia 17:14, 24 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

To nie pamiętam, kto mi podpowiedział to miejsce. Warto tam pojechać. Nie dość, że piękne, rozrośnięte rośliny, duży wybór, to jeszcze przystępne ceny Ceny muszę wygrzebać w zapiskach, bo niestety mam słabą pamięć do cen
Genie była cała w pąkach już od lata, więc jeżeli nie zmarzła, to powinna kwitnąć

edit. Wygrzebałam informacje o Genie. Moja miała w chwili zakupu 130cm z donicą. Zapłaciłam 150zł.
Hortensje z Mierzeszyna były po 29zł

Dziękuję , Super ceny hortensji
makkasia 17:21, 24 sty 2016

świetny avatar
macham
Flower1 18:20, 24 sty 2016

Nowy avatarek ,przylecialam popatrzec Slliczny
Mala_Mi 18:28, 24 sty 2016

Przyszłam pochwalić avatarek... a cofałam i cofałam ... z miła chęcią się tak cofało.. Nic tak nie cieszy jak pozytywne zmiany.
I napiszę jak Kasia.. niwaki masz wypasione.. cudnie formowane. Nie znam się na takich formach, ale mi się bardzo podobają.
Dorota123 19:23, 24 sty 2016

Różyczki na pniu masz śliczne, a awatarek baaardzo energetyczny.
Ewa777 19:25, 24 sty 2016

makkasia napisał(a)
świetny avatar
macham

Dzięki Postanowiłam wstawić aktualniejsze zdjęcie
Flower1 napisał(a)
Nowy avatarek ,przylecialam popatrzec Slliczny

Wczoraj byłam z mężem na balu karnawałowym - Comics Party - Zrobiłam zdjęcie przed wyjściem i mi się spodobało