Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Katkak 08:40, 22 sty 2016

Ewcia zmianypiękne i imponujace. Ale cudnie się ta rabata w przedogródku rozrosla. Wcale bym nie powiedziała,że to taka świeżynka. Powiedz Krzysiowi,że moim zdaniem na całym O próżno szukać tak pięknycj niwaki jak jego. Pozdrawiam .
Margo 09:33, 22 sty 2016

Ewo, jesienią pojawiła się kolejną góra "złota", więc jakbyś potrzebowała ... . Ja na pewno będę brała. To co podsypałam zeszłej wiosny rosło potem jak szalone
Flower1 15:40, 22 sty 2016

Ewa777 napisał(a)
Moje róże na pniu Niestety wszystkie bez nazw.
Różowa

Biała
Zdjęcie z 2014r. w 2015r. tak ładnie nie kwitła

Mam 3 żółte róże w przedogródku. Wyglądają bardzo podobnie, ale pewności nie mam, ze to ten sam rodzaj. Kwitną niestety nierówno.

O matko i corko jakie piekne! chyba znajdzie sie miejsce na taka rozowa
Ewa777 15:50, 22 sty 2016

Katkak napisał(a)
Ewcia zmianypiękne i imponujace. Ale cudnie się ta rabata w przedogródku rozrosla. Wcale bym nie powiedziała,że to taka świeżynka. Powiedz Krzysiowi,że moim zdaniem na całym O próżno szukać tak pięknycj niwaki jak jego. Pozdrawiam .

Też jestem zdumiona rozwojem tej rabaty
Muszę teraz poczytać, czy te róże przycina się na wiosnę i jeżeli tak, to w jaki sposób Ciągle muszę się szkolić
Krzysia oczywiście pochwalę Buziaki
Ewa777 15:56, 22 sty 2016

Margo napisał(a)
Ewo, jesienią pojawiła się kolejną góra "złota", więc jakbyś potrzebowała ... . Ja na pewno będę brała. To co podsypałam zeszłej wiosny rosło potem jak szalone

Gosiu, oczywiście jestem chętna przygarnąć trochę tego "złota". Jak widziałam efekty na rabacie frontowej, to wiem, że jest to potrzebne mojej ziemi i roślinkom Daj mi znać, kiedy będzie taka możliwość, a zresztą jeszcze o tym pogadamy
Ewa777 15:58, 22 sty 2016

Flower1 napisał(a)

O matko i corko jakie piekne! chyba znajdzie sie miejsce na taka rozowa

Popatrz, pomyśl i kupuj
Ja zawsze kupuję u Justyny - tam są zawsze zdrowe i ładne róże
Ewa777 16:03, 22 sty 2016

Kasya napisał(a)
Ta biała jaka fajna taka pendula
A to nie jest alba meidiland ?

Kasiu, Ty to jesteś znawczynią róż
Musiałam sobie koniecznie wygooglować i trafiłaś w sedno - bardzo prawdopodobne jest, że to alba meidiland. Pasuje do tych zdjęć w internecie Wielkie dzięki, kochana
Ewik 16:29, 22 sty 2016

Różowa podobna do leosia
mirkaka 08:05, 24 sty 2016

Też mi się wydaje że różowa podobna do Leonardo, . Ewo napisz czy ukorzeniły się Twoje patyczki hortensjowe?, Ja też kilka ukorzeniłam zeszłego roku, w tym nadal będę to robić
Namiary na szkółkę masz ode mnie
Chciałam jeszcze zapytać o to "złoto" czy to obornik czy kompost? Skąd je zdobywacie, jeśli to nie tajemnica?
Fajne zrobiłaś podsumowanie, ja jakiś marazm przeżywam i nie ruszam swojego wątku
Ostatnio kupiłam kilka storczyków po przecenie, można fajne upolować za 7-9 zł. Często są już przekwitnięte ale za rok będą pięknie kwitły w domu kypiłam dwa dendrobia, dwie miltonie i cztery Phalenopsisy.
Skrętniki ukorzeniane w wodzie wszystkie już posadzone , czekam aż pokażą młode a Falling stars posadzony do ziemi jako pierwszy ma już młode dzieciaczki, reszta listków trzyma się dzielnie ale dzieciaczków jeszcze nie pokazuje.
Kuba 08:58, 24 sty 2016

Swietne przemiany
Czy róże św. Teresh to odmiana okrywowa? Nie mogę nic o niej znaleźć, pod taką nazwą ją kupowałaś? Wspaniale wygląda na rabacie