Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

mirkaka 11:58, 02 mar 2016

Ewa777 napisał(a)
Wielkie dzięki, Karolu. Bardzo mi pomogłeś Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia z ogrodu.
Moje hortensje:

Niestety nie znam nazw

To jedno z Twoich pierwszych zdjęć Czy ta hortka na pierwszym zdjęciu jest podlewana siarczanem glinu? czy masz taką glebę? Pytam o ten niebieski odcień. Ja też mam w jednym miejscu hortensję o takich kolorkach i w tym roku chcę ją jeszcze wzmocnić i podlać siarczanem glinu aby była bardziej niebieska.
A w ogóle to ostatnio oglądałam Maje w ogrodzie i było tam o hortensjach Otaksa.
Zastanawiam się czy moje hortki to nie Otaksy, bo to stare odmiany, nie przemarzają w zimie, i wydaje mi się że też kwitną na tegorocznych pędach, ale tego nie jestem pewna więc w tym roku będę obserwować, albo potwierdzę albo wykluczę.
Ewa ostatnie zdjęcie zajeb... Swietne zestawienie hortensji i funkii w jej nogach. Chyba to gdzieś u siebie zgapię
Ewa777 14:06, 02 mar 2016

mirkaka napisał(a)

To jedno z Twoich pierwszych zdjęć Czy ta hortka na pierwszym zdjęciu jest podlewana siarczanem glinu? czy masz taką glebę? Pytam o ten niebieski odcień. Ja też mam w jednym miejscu hortensję o takich kolorkach i w tym roku chcę ją jeszcze wzmocnić i podlać siarczanem glinu aby była bardziej niebieska.
A w ogóle to ostatnio oglądałam Maje w ogrodzie i było tam o hortensjach Otaksa.
Zastanawiam się czy moje hortki to nie Otaksy, bo to stare odmiany, nie przemarzają w zimie, i wydaje mi się że też kwitną na tegorocznych pędach, ale tego nie jestem pewna więc w tym roku będę obserwować, albo potwierdzę albo wykluczę.
Ewa ostatnie zdjęcie zajeb... Swietne zestawienie hortensji i funkii w jej nogach. Chyba to gdzieś u siebie zgapię

Ta hortensja z pierwszego zdjęcia nabrała takiego koloru, bo nad nią wisiała skrzynka z Million bells, które były polewane nawozem dla surfinii. Tak się pokolorowała, bo ze skrzynki kapała woda. Dlatego też krzak jest dwukolorowy
Mam specjalny nawóz do barwienia hortensji,ale zawsze za późno zaczynam go używać i nie regularnie, dlatego ciężko złapać niebieski kolor.
Jak Ci się podoba taki połączenie hortensji i funkii, to bierz śmiało Mi też ono się podoba
lojalna_ 14:08, 02 mar 2016

Juz planujesz Ewciu. ))))

Dzieki za info )))
Ewa777 14:15, 02 mar 2016

Przyszły dziś zamówione nasionka

Ewa777 14:23, 02 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Juz planujesz Ewciu. ))))

Dzieki za info )))

Bardzo bym chciał poznać Cię osobiście
Ewa777 17:17, 02 mar 2016

Ale mam dzisiaj szczęście Udało mi się kupić taki śliczny domek dla owadów w super cenie - 15zł Dla zainteresowanych - we francuskim sklepie na "C"

bozga 21:46, 02 mar 2016

Zagadka- francuski sklep na C A domek fajny, też chcę taki
Ewa777 22:04, 02 mar 2016

bozga napisał(a)
Zagadka- francuski sklep na C A domek fajny, też chcę taki

Napisałam Ci na priv
Bea 22:08, 02 mar 2016

chyba na Ca i francuskie r

szemusia 22:11, 02 mar 2016

Domek przecudny
I hortkami się pozachwycałam Też nawożę nawozem dla niebieskich, ale z różnym skutkiem... Śmiem podejrzewać, ze w szkółkach jakoś inaczej sobie z tym kolorem radzą...