siarczan glinu dostępny jako koloryzator do hortensji. Pierwiastek glin Al odpowiada za niebieski kolor hortensji ale tylko w środowisku kwaśnym. Zatem jeśli kupisz taki koloryzator to podlewaj też tę hortensję zakwaszaczami- czyli nawozami zakwaszającymi lub np, kwaskiem cytrynowym
Moja jedna hortensja ma taki niebieskawy kolor bez dodatkowego koloryzowania więc myślę że ten pierwiastek glin Al występuje w mojej glebie, ale w tym roku chcę go użyć aby uzyskać jeszcze bardziej niebieską barwę. Czy mi się to uda? Zobaczymy.
Świetne kwiatowe nasionka Pięknie będziesz miała w ogrodzie. Tzn. już masz, ale będzie jeszcze piękniej
Hotelik dla owadów super. Też powiesiłam jeden w zeszłym roku, ale tylko parę dziurek było u mnie zaklejonych. Zobaczymy jak będzie w tym roku
Ewciu, masz rację, w tym momencie nie mam zbyt ładnie w ogrodzie. Trzeba poczekać aż zapełni się kolorami Wydaje mi się, że trawa zaczyna zielenieć Też jestem ciekawa, czy owady zamieszkają w hoteliku. W pierwszych latach mieliśmy niezliczone ilości biedronek, a teraz jest ich znacznie mniej
Lwią paszczę widziałam u Ciebie - dlatego polowałam właśnie na białą
Też czekam aż ogród zapełni się kolorami. Tak to jest, jak się ma bylinowe rabaty Biedronek też mam jakoś mało. Może nie mają u mnie co jeść?
Lwie paszcze piękne są. Będę je podziwiać u Ciebie, bo w tym roku chcę dosadzić parę bylin na ich miejsce i zobaczyć, jak to się będzie komponować.
I to jest fajne, że każdego roku rabaty się zmieniają