Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

mirkaka 06:32, 07 kwi 2016

Ja od zeszłego sezonu kupuję azofoskę do wszystkiego. Przestałam się bawić w specjalistyczne do każdej rośliny inne, i drogie. Ale też przez wiele lat tak kupowałam, osobne do róż, powojników, Rh itd
Fajnie że fiołeczek ma pąki
Kindzia 08:37, 07 kwi 2016

Ja też nie znam tych nawozów Ewcia. Najczęściej używam Yara Mili, Azofoski i Substrala.
Teraz właśnie czekam na dostawę, eMusiowi na trawnik brakło.

Też lubię sasanki, mam 3 kolory i poluję na następne
Gocha 08:47, 07 kwi 2016

Ewuś sasanki piękne. Ja kupiłam sobie w tamtym roku ale tylko fioletową i czerwoną.Spróbuję zapolować jeszcze na inne kolory.
Ewa777 17:18, 07 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Ładny kolor mają. Jak zrobisz zdjęcie w rozkwicie, pokażesz ich cudną urodę. Zakupy super, no i sekator ważna rzecz.

Anusia, na zdjęcie w rozkwicie muszę trochę poczekać, bo słońca na razie od dwóch dni nie ma ( przynajmniej w tych godzinach po pracy) Posadzę je dopiero w sobotę, bo na razie czasu brak Sekatorów mam kilka, ale jak potrzebuję, to zawsze trzeba się naszukać

Anda napisał(a)
Ewciu, sasanki cudowne. Śliczna ta czerwona. Ja dostałam tylko fioletowe.

Co do nawozów to muszę Cię rozczarować, nie znam ich po prostu. Mączka Rogowa jest na pewno ok. A na tamtych na pewno z tylu napisany jest skład. Jeszcze nigdy nie kupowałam nawozów w L, ale chyba nie są złe. Ogólnie z L i jego produktów jestem zadowolona.

U mnie za to fioletowych nie ma
Nawozy w takim razie wypróbuję ja Też mam nadzieję, że będą dobre Muszę poczytać skład i porównać z tymi, co do tej pory używałam, bo tak sama to się nie znam Mączkę i nawozy rozsypię w sobotę
Ewa777 17:20, 07 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Ja od zeszłego sezonu kupuję azofoskę do wszystkiego. Przestałam się bawić w specjalistyczne do każdej rośliny inne, i drogie. Ale też przez wiele lat tak kupowałam, osobne do róż, powojników, Rh itd
Fajnie że fiołeczek ma pąki

Coraz więcej osób tak robi, może za jakiś czas też tak będę robiła Ponieważ nie znam się, więc kuszą mnie te wszystkie specjalistyczne nawozy Te akurat były bardzo tanie w porównaniu do Substrala, dlatego mnie skusiły bardzo
Milka 17:21, 07 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Zakupy dzisiejsze

I wczorajsze sasanki. Zamykają się, bo zdjęcie zrobione, gdy słońce postanowiło sobie gdzieś pójść

Ojej, jak profeska tez 2 sasanki kupiłam, twoje sliczne
Ewa777 17:24, 07 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Ja też nie znam tych nawozów Ewcia. Najczęściej używam Yara Mili, Azofoski i Substrala.
Teraz właśnie czekam na dostawę, eMusiowi na trawnik brakło.

Też lubię sasanki, mam 3 kolory i poluję na następne

Używam dokładnie tych samych nawozów co Ty A te z L wypróbuję w tym roku Trawnikiem zajmiemy się w sobotę. Mamy już zamówiony sprzęt do areacji Wtedy też sypniemy Yara Milą
Oglądałam moje powojniki - już ruszyły Cieszę się, że przetrwały pierwszą zimę
Ewa777 17:29, 07 kwi 2016

Gocha napisał(a)
Ewuś sasanki piękne. Ja kupiłam sobie w tamtym roku ale tylko fioletową i czerwoną.Spróbuję zapolować jeszcze na inne kolory.

Wczoraj dla porównania przeleciałam mój wątek z kwietnia ubiegłego roku, żeby sprawdzić czy rośliny szybciej dawały znaki życia, czy wolniej. Przy okazji trafiłam na mój zapis, że na ten rok chciałam obsadzić donice wiosenne sasankami, i co? Donice obsadzone, a mi o sasankach się nie przypomniało Dobrze, że wreszcie je sobie kupiłam

Milka 17:30, 07 kwi 2016

Ale ładnie w donicach
18:40, 07 kwi 2016
w tym roku nie będę mieć prymulek ...ale dobrze że mogę sobie u ciebie na nie popatrzeć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies