Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 23:19, 30 kwi 2016

Margo napisał(a)
Super zakup, piękne rozbudowane korony mają.
Zdradzisz gdzie upolowałaś ?

Gosiu, trafiliśmy aż do Darłowa Nie było nigdzie w pobliżu. Dzwoniliśmy nawet na południe Polski. Ciężko naprawdę kupić te drzewka. Szkoda, bo są śliczne.
Anusia 23:21, 30 kwi 2016

Ale zakupy. No poszlałaś. Jetem ich ciekawa, niech rosną.
Anusia 23:21, 30 kwi 2016

Dubel,
mirkaka 06:09, 01 maj 2016

No i dopięłaś swego, ale zaparta z Ciebie dziewczyna, brawo
Życzę Ci zadowolenia z nich, i teraz jestem ciekawa nowej rabaty pod nimi
07:11, 01 maj 2016
to rarytasiki sobie kupiłaś) dzięki forum to nasze ogrody staja się nietuzikowe ...bo i rośliny w nich mamy niby pospolite a jednak niedostępne na zwykły pstryk
Ewa777 10:00, 01 maj 2016

Anusia napisał(a)
Ale zakupy. No poszlałaś. Jetem ich ciekawa, niech rosną.

Bardzo się cieszę z tych zakupów Tyle stresu i zachodu i wreszcie udało się W poniedziałek sadzimy
Ewa777 10:05, 01 maj 2016

mirkaka napisał(a)
No i dopięłaś swego, ale zaparta z Ciebie dziewczyna, brawo
Życzę Ci zadowolenia z nich, i teraz jestem ciekawa nowej rabaty pod nimi

Mirko, tak marzyłam o ambrowcu, że musiałam go wreszcie kupić, a że wyszło 3, to taki gratisik za marzenia

Jeżeli chodzi o rabatę, to chciałaby za ambrowcami posadzić ładne wysokie trawy, a przed nimi hortensje. Na obwódkę puściłabym dalej berberys bagiatelle lub bukszpan. Trochę zastanawiam się, czy ta rabatka wiosną nie będzie zbyt pusta. Tulipany lub żonkile tam wsadzę, ale czy to wystarczy?
Może jakieś sugestie?
Ewa777 10:07, 01 maj 2016

eee_taam napisał(a)
to rarytasiki sobie kupiłaś) dzięki forum to nasze ogrody staja się nietuzikowe ...bo i rośliny w nich mamy niby pospolite a jednak niedostępne na zwykły pstryk

Gdyby nie Ogrodowisko pewnie nie wiedziałabym, że są takie ładne drzewka A już na pewno nie wpadłabym na pomysł, żeby posadzić je w szpaler A na tej rabacie aż się prosi takie nasadzenie
Anda 13:19, 01 maj 2016

Ewa777 napisał(a)
A oto moje ambrowce gumball zdobyte po wielkich trudach i męce Niestety nie nie są szczepione na 180cm jak chciałam, tylko na 150cm, ale i tak jestem zadowolona

Gratuluję zakupu Bardzo się cieszę, że Ci się udało je w końcu dostać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
szemusia 13:19, 01 maj 2016

Ewa777 napisał(a)

Mirko, tak marzyłam o ambrowcu, że musiałam go wreszcie kupić, a że wyszło 3, to taki gratisik za marzenia

Jeżeli chodzi o rabatę, to chciałaby za ambrowcami posadzić ładne wysokie trawy, a przed nimi hortensje. Na obwódkę puściłabym dalej berberys bagiatelle lub bukszpan. Trochę zastanawiam się, czy ta rabatka wiosną nie będzie zbyt pusta. Tulipany lub żonkile tam wsadzę, ale czy to wystarczy?
Może jakieś sugestie?

Ewcia, zakupy super

I już rabatkę planujesz
Piszesz, że jako średnie piętro chcesz hortensje. CHyba byś musiała Ewcia dać jakieś niższe odmiany, bo hortki mogą CI zasłonić trawy, które chcesz w tle. Więc jeśli masz miejsce to te trawy może obok?
W obwódkę stawiam na bukszpan - będzie robił za całą rabatkę zimą i wiosną