Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

LyraBea 11:20, 04 wrz 2016

Śliczna te werbena. Wszędzie pokazują rabatki z takimi wybujałymi, które zresztą też są ładne, ale ta Twoja Ewciu taka kompaktowa. Idealnie udało Ci się z nią trafić w miejsce na rabatce.
Anda 17:13, 04 wrz 2016

Pięknie u Ciebie Ta fioletowa malutka hortensja jest śliczna. Szkoda, że nn.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 17:54, 04 wrz 2016

LyraBea napisał(a)
Śliczna te werbena. Wszędzie pokazują rabatki z takimi wybujałymi, które zresztą też są ładne, ale ta Twoja Ewciu taka kompaktowa. Idealnie udało Ci się z nią trafić w miejsce na rabatce.

Beatko, kupowałam ją w Chwaszczynie. W przyszłym roku też na nią zapoluję. Ale może też uda mi się zebrać nasionka i wysiać. Nie mam doświadczenia w zbieraniu nasion i nie wiem, czy w dobrym momencie to zrobię

Ewa777 18:01, 04 wrz 2016

Anda napisał(a)
Pięknie u Ciebie Ta fioletowa malutka hortensja jest śliczna. Szkoda, że nn.

Najważniejsze, że jest śliczna Nazwa nie musi być, niech tylko mi przezimuje i zakwitnie za rok

Tak wygląda mój hibiskus Lavender Chiffon

Ewa777 18:10, 04 wrz 2016

Inwazja motyli

Anda 20:45, 04 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)

Najważniejsze, że jest śliczna Nazwa nie musi być, niech tylko mi przezimuje i zakwitnie za rok

Tak wygląda mój hibiskus Lavender Chiffon

Śliczny jest, trochę podobny do mojego Souvenir de Charles Breton.
Nazwa po to, abym mogła sie za taka rozejrzeć dla siebie Życzę Ci, zeby ładnie przezimowala i zakwitła.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:46, 04 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)
Inwazja motyli

A co to tak efektownie zwabia motyle?
Katkak 20:49, 04 wrz 2016

Anda napisał(a)

A co to tak efektownie zwabia motyle?

Hortensja bukietowa Tradiva, jeśli dobrze pamiętam. To niesamowite zjawisko. Miałam przyjemność oglądać na własne oczy .
bozga 20:54, 04 wrz 2016

Ślicznie u Ciebie, motyli na hortensjach w tym roku bardzo dużo, jakiś znak ?
Ewa777 20:57, 04 wrz 2016

Anda napisał(a)

Śliczny jest, trochę podobny do mojego Souvenir de Charles Breton.
Nazwa po to, abym mogła sie za taka rozejrzeć dla siebie Życzę Ci, zeby ładnie przezimowala i zakwitła.

U mnie już dwukrotnie zimowała. Ale muszę ją okrywać, przynajmniej dopóki jest taka młoda