Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 17:02, 01 lis 2016

Katkak napisał(a)

Wiem Ewuniu, nie bez kozery powiedziałam, że jak się rozrośnie . A może Gosiaczek by mi taką u siebie kupiła jak się trafi?

Dopytaj Gosi, co to był za sklep. Zatrzymaliśmy się w drodze do Rudy Śląskiej
Ewik 20:35, 01 lis 2016

Hortka rzeczywiscie ma cudny kolor
Nasionka szałwii zamawiałam przez internet ale słabo wzeszły , po wysadzeniu za to porosły ogromne , z 80 cm miały napewno , jak w poprzednim roku kupiłam sadzonki na ryneczku ( zresztą Pan wmówił mi, ze to wieloletnie jest) była ciemniejsza i niska napewno warto ją mieć
LyraBea 14:16, 02 lis 2016

Ewa777 napisał(a)

To będziemy miały podobnie Mi zostało jeszcze 160 cebulek do posadzenia. I przypomniałaś mi o szafirkach od Mirki. Muszę jeszcze je posadzić. Plan na jutro
Melduję, że w poniedziałek posadziłam wszystkie 124 cebule hiacyntów + moje z poprzedniego roku. Zostało mi resztę szafirków od Mirki i koniec z cebulami tej jesieni. No dobra, jeszcze czosnek jadalny na zimę muszę posadzić, ale to razem z malinami akcje w warzywniku zrobię. Na razie leje z malymi przerwami i nie mam jak wyjść do ogrodu. Tym bardziej się cieszę, że mnie zmobilizowałaś do posadzenia cebul w poniedziałek.
Ewa777 napisał(a)

Iwonko, wrzuć u Ciebie propozycję. Na Twój wątek więcej osób zagląda, to może się jeszcze uda

Krzysztof sam zrobił dach. Zdjęć jeszcze nie robiłam, ale dziś to zrobię Wreszcie mam słońce
Szukałam posta o spotkaniu u Ciebie a to u Iwki przeczytałam o nim. Już lecę się wypowiedzieć!

Pięknie wybarwione hortensje. Moje limki na "rozłożystej" pobrązowiały, ale ta od strony podjazdu nadal przepięknie wybarwiona. Przesyłam cieplutkie pozdrowienia.
Ewa777 17:25, 02 lis 2016

Ewik napisał(a)
Hortka rzeczywiscie ma cudny kolor
Nasionka szałwii zamawiałam przez internet ale słabo wzeszły , po wysadzeniu za to porosły ogromne , z 80 cm miały napewno , jak w poprzednim roku kupiłam sadzonki na ryneczku ( zresztą Pan wmówił mi, ze to wieloletnie jest) była ciemniejsza i niska napewno warto ją mieć

Szkoda, że nie znam nazwy tej hortensji Najważniejsze jednak, żeby dała sobie radę do wiosny Nie chciałabym jej stracić.

Jak nie uda mi się szałwia z nasionek, to na pewno kupię sobie sadzonki. Skoro były w tym roku, to liczę, że w przyszłym też będą
Ewa777 19:22, 02 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Melduję, że w poniedziałek posadziłam wszystkie 124 cebule hiacyntów + moje z poprzedniego roku. Zostało mi resztę szafirków od Mirki i koniec z cebulami tej jesieni. No dobra, jeszcze czosnek jadalny na zimę muszę posadzić, ale to razem z malinami akcje w warzywniku zrobię. Na razie leje z malymi przerwami i nie mam jak wyjść do ogrodu. Tym bardziej się cieszę, że mnie zmobilizowałaś do posadzenia cebul w poniedziałek. Szukałam posta o spotkaniu u Ciebie a to u Iwki przeczytałam o nim. Już lecę się wypowiedzieć!

Pięknie wybarwione hortensje. Moje limki na "rozłożystej" pobrązowiały, ale ta od strony podjazdu nadal przepięknie wybarwiona. Przesyłam cieplutkie pozdrowienia.

Ale Ci fajnie Ja jeszcze muszę pogrzebać w ziemi, bo cebulki zostały... Dziś wieczorem taka zimnice, że boję się, czy jeszcze odważę się wyjść do ogrodu...
rozark 08:47, 03 lis 2016

u mnie też zimnica a ja z pracami ogrodowymi w polu jeszcze jestem
anabuko1 18:31, 03 lis 2016

Te ogrodowe ładnie się wybarwiają.
Twoja bardzo ciekawa ładna.
U mnie też zimnica.W dzień bylo tylko 4 stopnie, brr !!
Iwk4 18:44, 03 lis 2016

O szafirkach też niemal zapomniałam.
Ale już posadzone. Posadziłam w drobnych hostach na rododendronowej

Ewuniu, oglądałam włókninę do okrywania. Wcale nie jest taka tania

U nas 1 stopień. Bardzo zimno...
Ewa777 18:50, 03 lis 2016

rozark napisał(a)
u mnie też zimnica a ja z pracami ogrodowymi w polu jeszcze jestem

Ten weekend będzie zimny. Mi zostało tylko posadzenie cebulek. Bylin nie wycinam, żeby roślinkom było cieplej.
Ewa777 18:54, 03 lis 2016

anabuko1 napisał(a)
Te ogrodowe ładnie się wybarwiają.
Twoja bardzo ciekawa ładna.
U mnie też zimnica.W dzień bylo tylko 4 stopnie, brr !!

U mnie temperatura podobna I na dodatek pada z małymi przerwami.
Bardzo lubię hortensje. Nie wiem tylko które bardziej czy ogrodowe, czy bukietowe