Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 17:39, 25 lut 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Poczekaj z trawkami bo to suche chroni resztę a mrozy jeszcze mogą byč.

Dzięki, Kochana, że mi odpowiedziałaś Już się bałam, że przegapiłam cięcie Jestem dziś lekko poddenerwowana, bo Aga leci do Moskwy

A wczoraj byłam na filmie "Sztuka kochania" - polecam Bardzo się uśmiałam
Ewa777 17:44, 25 lut 2017

bogumila napisał(a)
Czytam u Ciebie o nasionkach niskiej werbeny...wysiałam obydwie,nie przemrażałam.Wysoka wyszła szybciej,niska dopiero się zbiera.Też jestem ciekawa,czy powtórzy cechy...Pozdrawiam.

Bogusiu, dobrze, że piszesz mi o tej werbenie. Ja swoich nasionek nie przemroziłam też. A może zbierałaś je po przymrozkach? Dawno siałaś? W razie czego znowu kupię tę niską w Chwaszczynie, bo bardzo mi się ona podoba Kupiłam ją dzięki Tobie Dziękuję
mirkaka 18:06, 25 lut 2017

Ewa werbena mogła sama się wysiać. Ja moich w tym roku nie sieję, miałam mnóstwo siewek zeszłego lata.
Rozplenicę już wysiałam, a stipa już u mnie wykiełkowała
Ewa777 18:12, 25 lut 2017

mirkaka napisał(a)
Ewa werbena mogła sama się wysiać. Ja moich w tym roku nie sieję, miałam mnóstwo siewek zeszłego lata.
Rozplenicę już wysiałam, a stipa już u mnie wykiełkowała

To ja daleko w tyle jestem. Nic jeszcze nie wysiałam - muszę się za to zabrać.
Werbenę, to pewnie z pieleniem wykopię, bo nie rozpoznam siewek Pamiętam u Ciebie ile ich było!
bogumila 19:01, 25 lut 2017

Ewa777 napisał(a)

Bogusiu, dobrze, że piszesz mi o tej werbenie. Ja swoich nasionek nie przemroziłam też. A może zbierałaś je po przymrozkach? Dawno siałaś? W razie czego znowu kupię tę niską w Chwaszczynie, bo bardzo mi się ona podoba Kupiłam ją dzięki Tobie Dziękuję
Zbierałam jesienią.Niska miała słabo wykształcone koszyczki ale coś tam powschodziło.Może też kupię sadzonki,bo bardzo mi się podobała.Siewki są zdrowsze i szybciej wschodzą przed pełnią.Swoją siałam pod koniec stycznia.
Moniq 20:24, 25 lut 2017

Tez jeszcze nic nie siałam. Miałam sie dzisiaj wieczorem zabrać, ale leń mnie ogarnął)
Katkak 21:27, 25 lut 2017

Ewcia a może nasionka moich kłosowców Ci wysłać, w razie jakby ta niska werbena zawiodła? Są równie urocze iładne nawet zimą. Jeszcze trochę nasion mi zostało, a te które ysiałam już kiełkują.
Ewa777 23:23, 25 lut 2017

Katkak napisał(a)
Ewcia a może nasionka moich kłosowców Ci wysłać, w razie jakby ta niska werbena zawiodła? Są równie urocze iładne nawet zimą. Jeszcze trochę nasion mi zostało, a te które ysiałam już kiełkują.

Kasiu, śliczne są Chcę je mieć Przyślij
Ewa777 13:29, 26 lut 2017

bogumila napisał(a)
Zbierałam jesienią.Niska miała słabo wykształcone koszyczki ale coś tam powschodziło.Może też kupię sadzonki,bo bardzo mi się podobała.Siewki są zdrowsze i szybciej wschodzą przed pełnią.Swoją siałam pod koniec stycznia.

Werbenie Little One poobcinałam koszyczki, ale nie wiem czy sa tam nasionka - chyba, że bardzo drobne. Wrzucę do ziemi z tymi koszyczkami i zobaczę, czy coś wyrośnie. Nie liczę na zbyt wiele, ale spróbuję, bo co mi szkodzi. Siać lepiej przed pełnią, to znaczy, że po 5 marca już można?
Ewa777 13:30, 26 lut 2017

Moniq napisał(a)
Tez jeszcze nic nie siałam. Miałam sie dzisiaj wieczorem zabrać, ale leń mnie ogarnął)

Mnie też leń ogarnia Wszystko przygotowane - pojemnik, ziemia, nasionka... A ja sprawdzam kalendarz biodynamiczny