Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:25, 07 cze 2017

Anusia napisał(a)
Ewa gdzie Ty tyle roślin upchnęłaś. Każdy zakątek u Ciebie żyje. Czosnków aż 100szt. Pięknie!

Anusiu, żyje, albo nieżyje Tyle ogrodniczych wpadek nigdy nie miałam, co w tym roku. Chciałam dobrze zrobić roślinkom i podsypałam im nawozu. Efekt - popaliłam begonie, lawendę, berberysy. Popryskaliśmy ambrowce przeciw przędziorkom i za dwa dni zobaczyłam popalone listki. Chyba przestanę używać takich wynalazków, bo szkoda roślin.

Iwk4 00:55, 08 cze 2017

Ewuniu,zobaczyłam i pomyślałam o tobie:
http://bi.gazeta.pl/im/5/10003/z10003135Q,Ogrodek-japonski-z-bonsai---projekt.jpg

Tu jest artykuł:
http://ladnydom.pl/Ogrody/1,113380,10015460,Projekty_ogrodow__Ogrodek_japonski_z_bonsai.html
Anusia 18:41, 08 cze 2017

To jestem zaskoczona. Generalnie nawóz podaję tylko zimozielonym oraz na kwitnące w butelkach biopon w żelu. Hortensje zasilam co dwa tygodnie. Specjalnych oprysków też nie stosuje. Miedzian, Topsin 500 oraz środek na mszyce. Poza tym muszą sobie radzić.
mirkaka 20:20, 08 cze 2017

Ewa777 napisał(a)

Czyli dobrze się domyślałam. Mam ich całe mnóstwo! Mogę je wyplewić, ale też mogę komuś podarować. Czy ktoś jest chętny z moich Pomorzan? Mogę dla chętnych na razie popikować je w osobne doniczki, a przy najbliższym spotkaniu przekazać Komu? Komu?
Te z ubiegłego roku zaczynają pokaz

Ewuś, no chyba ja jestem chętna na kilka U mnie zasiala się jedna kremowa, nie wiem skąd ale cieszy
Czosnki masz przepiękne, w takiej masie zachwycają.
Czytam że popaliłaś listki ambrowców, tak jak ja w zeszłym roku róże. Nie wiem czy te preparaty nie są za mocne? Listki wiosną są bardzo delikatne. Ja powinnam już pryskać na mszyce i też się boję że popalę
Ewa777 21:39, 08 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu,zobaczyłam i pomyślałam o tobie:
http://bi.gazeta.pl/im/5/10003/z10003135Q,Ogrodek-japonski-z-bonsai---projekt.jpg

Tu jest artykuł:
http://ladnydom.pl/Ogrody/1,113380,10015460,Projekty_ogrodow__Ogrodek_japonski_z_bonsai.html

Dzięki Iwonko To miło, że o mnie pomyślałaś
Ewa777 14:00, 10 cze 2017

Anusia napisał(a)
To jestem zaskoczona. Generalnie nawóz podaję tylko zimozielonym oraz na kwitnące w butelkach biopon w żelu. Hortensje zasilam co dwa tygodnie. Specjalnych oprysków też nie stosuje. Miedzian, Topsin 500 oraz środek na mszyce. Poza tym muszą sobie radzić.

Aniu, nawozy daję wszystkim roślinom co roku, ale jeżeli chodzi o opryski to jestem bardzo ostrożna. Pryskam tylko wtedy, gdy zauważę szkodniki. Prewencyjnie nie używam.
Ewa777 14:02, 10 cze 2017

mirkaka napisał(a)

Ewuś, no chyba ja jestem chętna na kilka U mnie zasiala się jedna kremowa, nie wiem skąd ale cieszy
Czosnki masz przepiękne, w takiej masie zachwycają.
Czytam że popaliłaś listki ambrowców, tak jak ja w zeszłym roku róże. Nie wiem czy te preparaty nie są za mocne? Listki wiosną są bardzo delikatne. Ja powinnam już pryskać na mszyce i też się boję że popalę

Listki młode są bardzo delikatne, moze trzeba zmniejszyć stężenie środka, zeby nie popalić.

Mireczko, mogę dać Ci siewki naparstnicy ile tylko chcesz - mam ich naprawdę dużo. Musimy się tylko umóeić, czy przyjedziesz po nie, czy Ci przywieźć
Ewa777 14:06, 10 cze 2017

W tym tygodniu znalazłam takiego żuczka w ogrodzie. Był dość duży ok. 4 cm i śliczny kolor. Tak mnie zachwycił, że robiłam mu zdjecie. Dopiero później zaczęłam zastanawiać się, czy to nie jakiś szkodnik. Pewnie tak, bo czym by się żywił w ogrodzie jak nie moimi roślinkami?

Kasik 21:33, 10 cze 2017

Czosnki piękne Ich czas fajnie się wpisuje w porę roku- są takie mocno widoczne na tle tej zieleni. "D
I widzę. ze begonie już w ziemi- ja jeszcze nie kupiłam - muszę nadrobić.
Mirella 22:01, 10 cze 2017

Oj gdybym miała bliżej....naparstnica znalazłaby nowe lokum..

robal śliczny