Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 21:29, 24 lip 2017

Cherry Lady kolorem jest zbliżona do dwóch hortensji ogrodowych, które rosną zaraz przy niej

Beverly

Ewa777 21:41, 24 lip 2017

Hortensje ogrodowe

Katkak 21:53, 24 lip 2017

Ewunia róż dużo Ci przybylo i co jedna to ładniejsza. Horty masz zjawiskowe. U mnie do kupienia są biale, czerwone lub niebieskie. Porażka, zero fantazji. Św. Tereska nieźle daje czadu .
Ewa777 23:22, 24 lip 2017

Katkak napisał(a)
Ewunia róż dużo Ci przybylo i co jedna to ładniejsza. Horty masz zjawiskowe. U mnie do kupienia są biale, czerwone lub niebieskie. Porażka, zero fantazji. Św. Tereska nieźle daje czadu .

Kolekcja róż mi się powiększyła i to o same pięknotki. Mam nadzieję, że będą u mnie dobrze rosły Hortensji teraz coraz więcej w sklepach do wyboru. Zrobiły się bardzo modne. Co jedna to ładniejsza. Aż szkoda, ze już brakuje miejsca w ogrodzie.

A tak wygląda kichawiec z hortensją Diamnatino.

I sama Diamantino

Moniq 08:58, 25 lip 2017

Ewciu ogrod przepiskny, wszystko Ci pieknie rosnie. Zachwyca mnie ten kichawiec. Mozesz cos wiecej o nim napisac, jak dlugo kwitnie, jak sie rozsadza, czy mega ekspansywny itp.
Kindzia 10:08, 25 lip 2017

I następna różana się z Ciebie robi Ewciu

Ogrodówki masz piękne i tyle różnych odmian, superzaste są!!!
Ewa777 10:12, 25 lip 2017

Moniq napisał(a)
Ewciu ogrod przepiskny, wszystko Ci pieknie rosnie. Zachwyca mnie ten kichawiec. Mozesz cos wiecej o nim napisac, jak dlugo kwitnie, jak sie rozsadza, czy mega ekspansywny itp.

Moniko, za dużo Ci o nim nie napiszę, bo jest u mnie drugi sezon. W ubiegłym roku kupiłam i kwitł do jesieni. Podobno się bardzo rozsiewa, ale ja tego nie zauważyłam u siebie. Kępki rozrosły się to fakt, ale jak na razie to tylko na plus. Niestety pokłada się. Podtrzymuję go podpórkami 30cm i wtedy wygląda super. Mógłby się też tak pokładać, ale u mnie przygniatał Evergoldy.
Rozrasta się rozłogami podziemnymi. Jak na razie trzyma się sama w ryzach. Myślę, ze ładnie by też wyglądała na rabacie z bylinami lub z różami.
Ewa777 10:40, 25 lip 2017

Kindzia napisał(a)
I następna różana się z Ciebie robi Ewciu

Ogrodówki masz piękne i tyle różnych odmian, superzaste są!!!

Kasiu, mam 22 odmiany róż w ogrodzie Niektóre odmiany po kilka krzaczków, a św. Tereski to chyba 30 krzaczków. Lubię róże i zawsze lubiłam. Marzyły mi się zawsze pergole z pnącymi różami i to kilka, żeby tworzyły przejście. Może kiedyś to zrealizuję

Jeszcze nie wszystkie ogrodówki zaczęły kwitnąć. Bardzo się opóźniają w tym roku. Może to dlatego, że lato takie zimne u nas i mało słoneczne.

Tu zaczyna dopiero You & Me Passoin

olga80 10:48, 25 lip 2017

Ewa ale u Ciebie pięknych róż mogę popodziwiać masz takie,których ja nie mam u siebie o hortensjach ogrodowych nie wspomnę wyszukujesz same perełki.
Pogoda u mnie podobna deszczu dużo słońca mało jakoś smutne to lato.
Ewa777 13:12, 25 lip 2017

olga80 napisał(a)
Ewa ale u Ciebie pięknych róż mogę popodziwiać masz takie,których ja nie mam u siebie o hortensjach ogrodowych nie wspomnę wyszukujesz same perełki.
Pogoda u mnie podobna deszczu dużo słońca mało jakoś smutne to lato.

Sama jestem zaskoczona ile się mieści w takim małym ogródku.
Dopiero gdy przeliczę ile czego mam to cieszę się, że wszystko znalazło swoje miejsce
Miejmy nadzieję, że sierpień będzie słoneczny i ciepły.

Na pocieszenie kilka skrętników