Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Ewa777 21:23, 14 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Dziś posadziłam resztę tulipków......ziemia twarda jak kamień podlałam prawie cały ogród... nie padało już naprawdę dawno....
Wiele razy w tym roku czytałam na O o deszczach w różnych rejonach Polski...... u mnie ten rok uważam za najbardziej suchy od kilku lat....

....i bądź tu człowieku mądry....

Ale Ci fajnie, że już posadziłaś wszystkie tulipany. W sobotę najpierw podlewałam ogród, a potem sadziłam. Było łatwiej w mokrej ziemi.

Dziś dobrze podlało z nieba
Aneta1309 21:29, 14 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Dziś posadziłam resztę tulipków......ziemia twarda jak kamień podlałam prawie cały ogród... nie padało już naprawdę dawno....
Wiele razy w tym roku czytałam na O o deszczach w różnych rejonach Polski...... u mnie ten rok uważam za najbardziej suchy od kilku lat....

....i bądź tu człowieku mądry....

Na pogodę to my bidulki nie mamy wpływu (też na deszcz czekam) grunt ,że tulipany posadzone mnie to samo myślenie że mam coś jeszcze zrobić baardziej wykańcza niż sama robota
JoannA 21:33, 14 paź 2014

U nas Kasiu dopiero wieczorkiem popadało ale to wszystko kropla w morzu potrzeb.
I tulipki już wszystkie posadziłam w sobotę
Zapowiadają ładny weekend to Andrzej skosi trawnik. Może wykopię dalie to nie wyglądają ładnie po nocnych przyzmrozkach.
pozdrówka zostawiam
Kasya 22:03, 14 paź 2014

JoannA napisał(a)
U nas Kasiu dopiero wieczorkiem popadało ale to wszystko kropla w morzu potrzeb.
I tulipki już wszystkie posadziłam w sobotę
Zapowiadają ładny weekend to Andrzej skosi trawnik. Może wykopię dalie to nie wyglądają ładnie po nocnych przyzmrozkach.
pozdrówka zostawiam

u mnie dalie wygladaly nawet calkiem brzydko i juz wszystkie wykopane
a zostalo mi 7 cebulek do posadzenia
Ewa777 08:41, 15 paź 2014

Kasiu, od rana mam słońce To jednak dosyć długo idzie od Ciebie Czekaj więc na deszcz ode mnie jakieś dwa dni

BusyBee 15:35, 15 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, od rana mam słońce To jednak dosyć długo idzie od Ciebie Czekaj więc na deszcz ode mnie jakieś dwa dni

He he he dobre rozpracowałaś tę pogodę....rzeczywiście...na razie deszczu dalej nie ma, ale według Twoich obliczeń powinien być u mnie dopiero jutro...no to czekamy

Lampeczki Twoje podziwiłam wczoraj, ale bez śladu- bo z telefonu nie lubię pisać...

Wieczorkiem zajrzę
BusyBee 15:38, 15 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
O pogoda na tapecie

Fajnie ze udało Ci sie zasadzic cebulki moje jeszcze czekaja

Rachunki za wode to moze byc koszmar jak takie suche zimy i lata beda a potem jak burza to tylko z gradobiciem

Moje tego lata tez spore były sialismy trawe na fatalnej nieurodzajnej ziemi bo to było na razie zeby sie nie kurzyło ale dbalismy jakby była na zawsze

Naprawdę??? ależ z Was solidna firma... to ja już swojej nie podlewam z miesiąc- chociaż deszczu nie ma..., bo planuję wiosną siać na nowo i już sobie odpuściłam...Ale patrząc na Twoje poczynania, wcale mnie to nie dziwi

Nowy trawniczek u Was to na wiosnę? czy planujesz to jeszcze wcisnąć w tym roku??
polinka 15:47, 15 paź 2014

W temacie pogodowym, to u mnie pada Mam świeżo posadzone graby, siedzę w pracy cały dzień to jak dla mnie może padać i padać
BusyBee 15:55, 15 paź 2014

Ewa777 napisał(a)

Ale Ci fajnie, że już posadziłaś wszystkie tulipany. W sobotę najpierw podlewałam ogród, a potem sadziłam. Było łatwiej w mokrej ziemi.

Dziś dobrze podlało z nieba

Ja tak dużo tych tulipów nie miałam...ale ważne , że mamy z głowy
BusyBee 15:57, 15 paź 2014

polinka napisał(a)
W temacie pogodowym, to u mnie pada Mam świeżo posadzone graby, siedzę w pracy cały dzień to jak dla mnie może padać i padać

Pamiętam, pamiętam te Twoje graby przecudnej urody Wyglądają naprawdę jakby rosły tam zawsze- świetny wybór- bez ściemy

Deszczu zazdraszczam...