Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 16:00, 15 paź 2014

JoannA napisał(a)
U nas Kasiu dopiero wieczorkiem popadało ale to wszystko kropla w morzu potrzeb.
I tulipki już wszystkie posadziłam w sobotę
Zapowiadają ładny weekend to Andrzej skosi trawnik. Może wykopię dalie to nie wyglądają ładnie po nocnych przyzmrozkach.
pozdrówka zostawiam

Kasya napisał(a)

u mnie dalie wygladaly nawet calkiem brzydko i juz wszystkie wykopane
a zostalo mi 7 cebulek do posadzenia

Czyli w temacie dalii- to trzeba je wykopywać...zawsze??? nie przepadam za taką robotą, bo nie mam gdzie trzymać...

...na szczęście nie mam dalii
polinka 16:02, 15 paź 2014

Tak, w tym roku eM. sam siebie przeszedł z prezentem imieninowym choć jak chwalę się znajomym, że dostałam graby na imieniny to jakoś dziwnie reagują na moją radość

Deszcz wysyłam kurierem

BusyBee 16:25, 15 paź 2014

polinka napisał(a)
Tak, w tym roku eM. sam siebie przeszedł z prezentem imieninowym choć jak chwalę się znajomym, że dostałam graby na imieniny to jakoś dziwnie reagują na moją radość

Deszcz wysyłam kurierem

Czyli będzie jutro- bo kurierem to tylko dobę powinno trwać

...i jeszcze Ewa obiecała czyli będzie na pewno

edit: a taki prezent to ja też bym chciała i jakby jeszcze znajomi i rodzinka mieli taki pomysł...to lasek grabowy by był...

Moja koleżanka to płot na urodziny od eMa dostała hi hi hi... też fajnie
Kasya 16:36, 15 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Czyli w temacie dalii- to trzeba je wykopywać...zawsze??? nie przepadam za taką robotą, bo nie mam gdzie trzymać...

...na szczęście nie mam dalii

no one nie zimuja

wykopalam, schna, potem mam zamiar otrzepac i wrzucic do koszyczka z trocinami i na polkę
BusyBee 16:55, 15 paź 2014

Kasya napisał(a)

no one nie zimuja

wykopalam, schna, potem mam zamiar otrzepac i wrzucic do koszyczka z trocinami i na polkę

A sadzenie?? na wiosnę?? ...powiedz jeszcze, czy te dalie lubiane są przez robaki albo choróbska?
Kasya 17:00, 15 paź 2014

BusyBee napisał(a)

A sadzenie?? na wiosnę?? ...powiedz jeszcze, czy te dalie lubiane są przez robaki albo choróbska?

ja mialam je pierwszy raz
nie chorowaly ale te duze sie polozyly, nie wiem dlaczego, czy tak maja czy za plytko posadzone
ale kwitly bardzo dlugo i bardzo obficie
BusyBee 17:04, 15 paź 2014

Kasya napisał(a)

ja mialam je pierwszy raz
nie chorowaly ale te duze sie polozyly, nie wiem dlaczego, czy tak maja czy za plytko posadzone
ale kwitly bardzo dlugo i bardzo obficie

Długo i obficie- to najbardziej lubię w kwiatach muszę więc rozważyć tę kandydaturę w następnym roku
Ewa777 17:34, 15 paź 2014

Po pierwsze, składam zażalenie - nie wstawiasz zdjęć z ogrodu. Nie wiem jak wyglądają teraz Twoje róże i inne kwiatki? Jak się przebarwia miłorząb, a jak ambrowiec? Bardzo proszę poprawić się w tej kwestii

Po drugie, przekopałam 100 stron i nie mogę odnaleźć odpowiedzi, czym masz pokryty dach tarasu. Wiem, że już to podawałaś, ale nie umiem znaleźć. Obiecuję, że teraz zapiszę w moim notesiku ogrodowym

GosiaJoanna 18:57, 15 paź 2014

Ja w sprawie dali ponieważ mam kilka egzemplarzy już 4 lata. Nie chorują, nic ich nie zjada, minus ze trzeba wykopywać i większe egzemplarze łamią się przy dużym wietrze. Ogólnie polecam
BusyBee 19:03, 15 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Ja w sprawie dali ponieważ mam kilka egzemplarzy już 4 lata. Nie chorują, nic ich nie zjada, minus ze trzeba wykopywać i większe egzemplarze łamią się przy dużym wietrze. Ogólnie polecam

Dziękuję za recenzję...pomyślę