Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 19:07, 08 wrz 2014

JoannA napisał(a)
Kasiu,
Wysyłam Ci linka do bylin. Zapoznaj się z ofertą ale co do cen to nie wiem czy aktualne.
http://www.zieloneprogi.pl/

Dzięki Asiu Przejrzę wieczorkiem
BusyBee 19:18, 08 wrz 2014

Kupiłam jeszcze trochę Queen of night w janinie...Ale nic więcej ciekawego nie było Same resztki po prostu, więc posadzę to co kupiłam i co mam z tamtego roku, bo część tulips wykopałam...

Po pracy udało mi się trochę roślin posadzić... Braki materiałowe niestety nie pozwalają na finisz....

Aby skończyć brakuje mi:
-2 pęcherznic diabolo
-4 przetaczników różowych
-2 miskantów variegatus
-5 żurawek, które będą bordowawe, aby pasowały do Śliwy wiśniowej "Nigra" i będą się nadawały na słoneczne stanowisko ( siłaczki )
-czegoś na brzeg rabaty, niskiego, ale jeszcze nie wiem czego...

Dziewczyny z Lublina pomóżcie - w pt będę u Was, może coś z tych roślin zobaczycie w sklepach
dajcie proszę znać
Gocha 19:22, 08 wrz 2014

Kasiu buziaki- wstawiłam tu swoje zdjęcia przez pomyłkę i musiałam edytować.
BusyBee 19:27, 08 wrz 2014

Gocha napisał(a)
Kasiu buziaki- wstawiłam tu swoje zdjęcia przez pomyłkę i musiałam edytować.

Nic to Trzeba było zostawić
Gocha 19:29, 08 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Kupiłam jeszcze trochę Queen of night w janinie...Ale nic więcej ciekawego nie było Same resztki po prostu, więc posadzę to co kupiłam i co mam z tamtego roku, bo część tulips wykopałam...

Po pracy udało mi się trochę roślin posadzić... Braki materiałowe niestety nie pozwalają na finisz....

Aby skończyć brakuje mi:
-2 pęcherznic diabolo
-4 przetaczników różowych
-2 miskantów variegatus
-5 żurawek, które będą bordowawe, aby pasowały do Śliwy wiśniowej "Nigra" i będą się nadawały na słoneczne stanowisko ( siłaczki )
-czegoś na brzeg rabaty, niskiego, ale jeszcze nie wiem czego...

Dziewczyny z Lublina pomóżcie - w pt będę u Was, może coś z tych roślin zobaczycie w sklepach
dajcie proszę znać

Kasiu może spróbuj wpaść do tego sklepu w Konopnicy i na Zemborzyckiej. A o której będziesz w Lublinie i ile będziesz miała czasu? W Konopnicy były chyba- pęcherznice, przetaczniki biały i różowy, żurawki. Tylko nigdzie nie widziałam M.Variegatus.
Gocha 19:31, 08 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Nic to Trzeba było zostawić

Wstawię zaraz u siebie jak mi mój internet pozwoli.
BusyBee 19:38, 08 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Kasiu może spróbuj wpaść do tego sklepu w Konopnicy i na Zemborzyckiej. A o której będziesz w Lublinie i ile będziesz miała czasu? W Konopnicy były chyba- pęcherznice, przetaczniki biały i różowy, żurawki. Tylko nigdzie nie widziałam M.Variegatus.

Ja w L jak zawsze- z eMem i jak po ogień
Będę u lekarza i nie wiem jak mi tam wyjdzie. Na pewno czasu będzie mało jak zwykle...
Już nie raz myślałam, że sama kiedyś pojadę- w koncu będę, ile będę Ale nie tym razem...
Dzięki za namiary Małgoś

Myślałam, że Variegatusa zastąpię Cabaretem ( jest u mnie w CO).....
Pytałam o to Danusię w wątku z lustrem, ale powiedziała, że on jest nie do zastąpienia! i mam szukać dalej!
No to szukam....
dorciabe 20:01, 08 wrz 2014

Kasia nie pomogę niestety, bo ostatnio nie bywam w ogrodniczych i nie wiem co gdzie jest
GosiaJoanna 20:02, 08 wrz 2014

Ja zamawiam większość roslin od nich i jestem mega zadowolona, mój Pieris też jest od nich

http://www.szkolka.krzemienica.pl/pl/p1281-miskant_chinski_variegatus.html
BusyBee 20:42, 08 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Ja zamawiam większość roslin od nich i jestem mega zadowolona, mój Pieris też jest od nich

http://www.szkolka.krzemienica.pl/pl/p1281-miskant_chinski_variegatus.html

Dzięki Kochana za linka Pewnie skorzystam, jeśli w piątek nie dostanę tego co chcę w lublinie. Ostatnio kupione gracki dosłownie rozsadzały donice- takie duuuże były.. I takie bym chciała variegatusy- wtedy efekt jest już w pierwszym sezonie. Ale jak nie będzie, to zamówię..