Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 22:19, 08 wrz 2014

Magda_ napisał(a)
przyszłam szukać nigry gdzie masz?

Madziu dwie są od strony ulicy, nie widać ich na zdjęciach, bo zasłaniają je te wyyyysokie świerki. Trzecia jest na łysej rabacie, którą przerabiam- niedłgo może będzie gotowa....Widać ją na stronie 41, ale fotka dość ciemna. Ta nigra trochę goła na dole, bo tam był busz, że dojść się nie dało, żeby ją prowadzić.

BusyBee 22:27, 08 wrz 2014

Magda_ napisał(a)
a co to za smutki popraw się bo lanie na gołą d..ę dostaniesz

Smutków nie ma, tylko nerw mnie bierze, że NICZEGO nie mogę doprowadzić do końca.... zawsze coś stoi na drodze, a ja jestem niecierpliwa.... po prostu.....
SylwiaKa 22:34, 08 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Ale nie ma co narzekać- toż nikt mnie obiecywał, że łatwo będzie... no nie...?

Kasik to już Danusia w 10 punkcie swego dekalogu napisała: "Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi."
Zawsze jak już opadam z sił to przypominam sobie jak pierwszy raz to czytałam. Ech, wtedy jeszcze nie wiedziałam na co tak naprawdę się porywam
BusyBee 22:40, 08 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Kasik to już Danusia w 10 punkcie swego dekalogu napisała: "Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi."
Zawsze jak już opadam z sił to przypominam sobie jak pierwszy raz to czytałam. Ech, wtedy jeszcze nie wiedziałam na co tak naprawdę się porywam

Dobrze prawisz samo się nie zrobi
Ewa777 23:58, 08 wrz 2014

Zdradź mi wreszcie co to jest ta Janina, bo czytam i nie wiem o co chodzi
Gocha 00:01, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Kasiu cabaret jest bardziej zielony niż variegatus i słyszałam też że lubi przemarzać ale tylko słyszałam, więc mam pewności. W tym tygodniu będę robiła objazd po szkółkach więc poszukam go dla Ciebie. Ja go mam ( variegatusa) ale szczerze mówiąc nie pamiętam gdzie kupowałam. Na pewno płaciłam 15zł. Z kolei bordowe żurawki są w szkółce którą mijam codziennie. Też w tej samej cenie ale teraz jest tam promocja minus 10%, wg mnie spore sadzonki. Jeśli chcesz mogę tam podjechać i zrobić Ci zdjęcie. Daj znać co robić.

Sylwia a w jakiej szkółce się zaopatrujesz?
SylwiaKa 00:13, 09 wrz 2014

Gosia, jak małe zakupy ( po jedną czy dwie trawki nie opłaca sie jechać dalej) to w tej niedaleko nas za laskiem konopnickim. Teraz mają przeceny, niedużo ale zawsze coś. A trawy kupowałam też w Świdniku i zastanawiam się, że Variegatusa to chyba właśnie stamtąd mam. Jadę w tym tygodniu do Kurowa bo szukam świerka Inversa i wiśni Umbraculifera w rozsądnych cenach nie chcesz się wybrać?
Kasiu mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że my tu taką prywatę u Ciebie?
Gocha 01:11, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Gosia, jak małe zakupy ( po jedną czy dwie trawki nie opłaca sie jechać dalej) to w tej niedaleko nas za laskiem konopnickim. Teraz mają przeceny, niedużo ale zawsze coś. A trawy kupowałam też w Świdniku i zastanawiam się, że Variegatusa to chyba właśnie stamtąd mam. Jadę w tym tygodniu do Kurowa bo szukam świerka Inversa i wiśni Umbraculifera w rozsądnych cenach nie chcesz się wybrać?
Kasiu mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że my tu taką prywatę u Ciebie?

Sylwia wiśnie Umbra widziałam na Zemborzyckiej i mocno się nad nimi zastanawiałam ale może w przyszłym roku jak znajdę dobre miejsce do posadzenia. Były po 60 zł to wydaje mi się, że cena jak na nie to rozsądna. Jutro nie mogę bo mam zebranie w szkole , w sobotę syn robi grilla to w piątek będę musiała robić jakieś większe zakupy spożywcze i trochę ogarnąć w domu. A kiedy Ty będziesz jechała? Kasiu przepraszamy za prywatę ale Sylwia musi założyć Swoj watek.
SylwiaKa 01:21, 09 wrz 2014

Gosia idę odpisać u Ciebie bo jak Kasia rano zobaczy to nas pogoni
bdan 06:57, 09 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Kasiu nie chce mi się liczyć, ale żeby taki efekt osiągnąć to ile mniej więcej cebulek wsadzasz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies